În plină criză mondială, un ONG din România le învață pe eleve abilități pentru lucrul de acasă. – Parteneriat Edupedu.ro

343 de vizualizări
(c) MediaLab
Adfaber, organizație non-profit din România, le învață gratuit pe elevele de gimnaziu și liceu, abilități atât de importante în situații cum este cea în care se află acum lumea. Elevele de gimnaziu și liceu învață gratuit să programeze, să facă un business plan sau un plan de marketing, în cadrul programului de educație IT și antreprenoriat Technovation Girls, care se desfășoară la nivel mondial.

Cel mai important însă, este că ele învață să lucreze online, virtual, în echipă cu alte 3-5 fete care pot fi în orașul lor, dar în același timp, pot fi oriunde în țară.

Abilitățile pe care elevele le învață, le oferă oportunitatea de a lucra din România pentru orice companie, oriunde în lume.

Ele au șansa să realizeze un proiect ce rezolvă o problemă din societate, fiind coordonate atât de mentori din România, specialiști în cadrul unor companii de renume, dar și de mentori internaționali.

Totodată programul pregătește viitoarea generație de angajați, pentru situații similare cu cea de astăzi, unde companiile sunt nevoite să adapteze stilul de lucru și programul angajaților unor situații de criză, cum este cea generată de Coronavirus (COVID-19).

Programul Technovation Girls este organizat de 3 ani în Romania, iar anul acesta este mai important că oricând.

“Vedem cu toții cum în astfel de situații totul este blocat. Vedem companii care nu stiu să gestioneze lucrul de acasă, angajați care confundă lucratul de acasă cu o mică vacanță, și cel mai important, vedem inexistența unui proiect simplu de educație care să îi ajute pe elevi să își continue cursurile de acasă, deși există nenumărate platforme gratuite prin care ei să poată face asta tot timpul, nu doar în situații de criză precum cea generată de Coronavirus (COVID-19)”, a declarat Alin Chiriac coordonatorul programului Technovation Girls în România.

Technovation Girls arată că se poate să înveți programare, să dobândești abilitățile necesare unui antreprenor, în cadrul unui program care se desfășoară online în toată țara.

Elevele se mai pot înscrie în programul Technovation Girls până pe 16 Martie, iar cea mai bună echipă are șansa să se califice în finala modiala și să câștige un premiu în valoare de 15.000 $.

(c) MediaLab

Mai multe detalii despre program: adfaber.org/technovation (https://adfaber.org/technovation/). Iată cum a fost la ediția de anul trecut: https://youtu.be/Ly2n69VwNEo

Despre Technovation

Technovation Girls este cea mai mare competiție de tehnologie din lume dedicată fetelor. Din 2010, au participat peste 23.000 de fete din peste 100 de ţări, iar din România participă anual peste 400 de eleve de gimnaziu si liceu. Evenimentul este adus și organizat anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Edupedu.ro este partener al Technovation Girls România 2019 – 2020

 

Te mai poate interesa: Technovation Girls 2020 – Au început înscrierile în cea mai mare competiție de tehnologie dedicată fetelor – Parteneriat Edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Sănătății îl provoacă pe Sorin Cîmpeanu la „o acțiune de sprijin” pentru introducerea educației pentru sănătate cât mai repede în școli: „Orele de educație pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiți pentru acest lucru”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a provocat de ministrul Educației pentru declanșarea unei acțiuni „de sprijin la nivel național pentru introducerea educație pentru sănătate în școli cât mai repede”, iar aceste…
Vezi articolul

Auxiliarele școlare, cumpărate de Ministerul Educației la licitațiile de manuale – promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat. Federația părinților: Familiile plătesc 50 de milioane de euro, anual, pe caiete de lucru

Auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care instituția achiziționează manualele pentru elevi. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie,…
Vezi articolul