Incendiul de duminică de la căminul din Regie s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, susține Inspectoratul pentru Situații de Urgență / Studenții dau vina pe rețeaua electrică slabă

752 de vizualizări
Foto: Colaj Edupedu.ro/ Cititor Edupedu.ro
Incendiul de duminică de la căminul din Regie al Politehnicii (UNSTPB), unde o cameră a ars, s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, susține Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov (B-IF), într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

Potrivit ISU București – Ilfov, „din datele consemnate la secțiunea privind stabilirea cauzei probabile a evenimentului, rezultă că s-a produs un scurtcircuit la un aparat electric”, a transmis luni purtătorul de cuvânt locotenent-colonel Daniel Vasile.

Amintim că studenții au reacționat în valuri duminică după știrea Edupedu.ro legată de incendiul de la căminul P22 al Universității Politehnica și au transmis mai multe mesaje legate de situația privită din postura celor care locuiesc în cămin sau în apropiere.

Potrivit acestora, contrar informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU-BIF) că spațiul nu era locuit și erau studenți doar în alte camere, în spațiul afectat locuia o fată care a pierdut toate lucrurile în urma incendiului și pentru care s-au strâns ajutoare.

În plus, potrivit mesajelor primite de la studenți de către Edupedu.ro, aceștia susțin că de vină sunt instalațiile electrice neîntreținute corespunzător din cămine. Reacția lor – contrară cauzei invocate de biroul de presă al Politehnicii (UNSTPB), care a transmis duminică despre cauza probabilă că ar fi „un aparat electrocasnic vechi”.

Iată mesajul unei studente trimis duminică după-amiază:

  • „Conducerea încearcă sa ascundă faptul că a fost vina instalațiilor electrice care au cauzat incendiul din cămin. O fată și-a pierdut toate bunurile materiale și, în loc să se vorbească despre ea, s-a transmis inițial ca acea cameră nu era locuită. De asemenea, poliția, pompierii au ajuns cu 11-13 minute după apelul telefonic către 112, deoarece întrările erau blocate de lucrări prin campus. Mi se pare o absurditate timpul lung de intervenție (…)”
  • „Să îți pierzi toate lucrurile, toate amintirile, deoarece nu sunt în stare să înlocuiască niște prize mi se pare anormal și de tot râsul. Vreau să se știe de asemenea că administrația căminului a fost de nota 10, a evacuat tot căminul și a stat lângă noi, să se asigure că suntem bine, nu ca cei de la conducere care vor să își spele doar mâinile. Să se ia masuri pentru prevenție, 6 incendii în 2 luni nu este posibil, și sunt convinsă că nu s-a vorbit despre ele așa cum trebuie”.
Incendiile se pot produce în continuare. Căminele construite până în 1990 nu au nevoie de autorizație

Edupedu.ro a scris despre pericolul incendiilor în căminele studențești, care este acoperit de reguli confuze.

Căminele construite înainte de 1990 nu au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, spun Politehnica București și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după un incendiu în Regie din luna aprilie a acestui an.

În București au fost date 24 de avize sau autorizații pentru cămine, dintre care doar două avize pentru Politehnica.

Citește și:
Studenții contrazic conducerea Politehnicii: incendiul din Regie a avut drept cauză instalația electrică, nu era niciun „electrocasnic vechi”, camera era locuită de o fată care a pierdut toate lucrurile
Incendiu într-un cămin al Politehnica din campusul Regie, duminică dimineață / Mai mulți studenți au ieșit din camere – VIDEO / Nu au fost persoane rănite

2 comments
  1. E de vină efectul Joule, că doar n-o fi priza de vină, zice ISU. N-or fi proști să spună că n-au verificat nimic săptămâna trecută, când, chipurile, au trecut prin căminele studențești în verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PROIECT Studenții care lucrează sau cei care sunt părinți vor putea să participe la cursuri în sistem hibrid sau online. În norma cadrelor didactice apar cursurile remediale, prevede Programul Național de Reducere a Abandonului Universitar

Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre pentru organizarea și finanțarea Programul Național de Reducere a Abandonului Universitar (PNRAU). Programul își propune să ofere suport concret tinerilor…
Vezi articolul

Un elev de la Olimpiada de Biologie, etapa județeană din Prahova, s-a calificat la etapa națională după intervenția Ministerului Educației, deși a marcat neregulamentar, pe foaie, răspunsurile la grile / ISJ: Elevul a inversat simbolurile pentru răspunsuri corecte și greșite

Un elev din județul Prahova, participant la Olimpiada de Biologie, etapa județeană de duminică, 17 martie, a marcat într-un mod diferit de cel regulamentar pe lucrare răspunsurile la grila –…
Vezi articolul

Elevul de clasa a VIII-a de la un liceu din Mureș care și-a agresat diriginta: “Nu-mi pasă, că și-aşa n-ai ce să-mi faci nici tu, nici poliția”, povestește directoarea liceului într-o scrisoare deschisă către părinți

Directoarea Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, profesoara Cristina-Ligia Someșan a transmis părinților elevilor din liceu o scrisoare, ca reacție la incidentul de luni, când un elev de clasa a…
Vezi articolul