Încep înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a și țin până pe 25 martie. Care sunt criteriile de recrutare

23.889 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
Foto: MAPN
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi pentru admiterea la colegiile militare naționale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022. Pentru mai multe informații legate de consiliere și înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului, se arată în anunț. Adresele și numerele de telefon ale centrelor militare din țară sunt disponibile aici și aici

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

Iată care sunt criteriile specifice de recrutare:

  • „vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere”.

Desfășurarea activităților de recrutare și selecție se realizează astfel:

  • „10.01 – 25.03.2022 – înscrierea candidaților;
  • 17.01 – 08.04.2022 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;
  • 31.01 – 22.04.2022 – efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.”

Potrivit anunțului, probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală. Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Există 5 colegii naționale militare în România:

  • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
  • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
  • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
  • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
  • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

„Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere, potrivit sursei menționate anterior.

Calendarul admiterii în colegiile militare, pentru anul școlar 2022-2023

În anunț este precizat că absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

„În acest moment nu se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)”, potrivit sursei citate.


3 comments
  1. Buna ziua,
    In ce consta efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.
    Poate fi o proba eliminatorie faptul ca un candidat poarta ochelari cu dioptrii peste +2.00?
    Va multumesc,
    C.U.

  2. Cine vrea să-și „rupă gâtu” să încerce. Generalul măCiucă vă va asigura pensii cu creșteri negative din ce în ce mai mari. Nu se vede „foamea” de rezerviști ?!!!
    Condiții excelente, viață faină, nicio restricție sau privațiune … De respect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Transport gratuit pentru elevi, asigurat cu presiune pe autoritățile locale, dar și ore de siguranță online, cabinete în toate școlile și minimum un asistent social în fiecare localitate – propuneri făcute de copii într-o “Ședință de guvern” dedicată lor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Transportul elevilor să fie în mod real gratuit, iar presiunile asupra autorităților locale să crească pentru a elimina amânările existente – aceasta este una dintre propunerile formulate de elevi sub…
Vezi articolul

Propunerea de a trece la “orarul de iarnă” vine de obicei de la directorul școlii, nu de la elevi, iar cadrele didactice sunt majoritare și votează în acord cu directorul, spune Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor susține recomandarea trimisă marți de Ministerul Educației conform căreia „descurajează practicile unităților de învățământ care trec la orarul de iarnă și reduc durata orelor și a pauzelor”. Președintele…
Vezi articolul