Încep înscrierile pentru admiterea la colegiile militare pentru elevii de clasa a VIII-a și țin până pe 25 martie. Care sunt criteriile de recrutare

23.973 de vizualizări
Admitere la liceu 2020
Foto: MAPN
Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi pentru admiterea la colegiile militare naționale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Recrutare MApN”. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022. Pentru mai multe informații legate de consiliere și înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului, se arată în anunț. Adresele și numerele de telefon ale centrelor militare din țară sunt disponibile aici și aici

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

Iată care sunt criteriile specifice de recrutare:

 • „vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
 • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere”.

Desfășurarea activităților de recrutare și selecție se realizează astfel:

 • „10.01 – 25.03.2022 – înscrierea candidaților;
 • 17.01 – 08.04.2022 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;
 • 31.01 – 22.04.2022 – efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.”

Potrivit anunțului, probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală. Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Există 5 colegii naționale militare în România:

 • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
 • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
 • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
 • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
 • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

„Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere, potrivit sursei menționate anterior.

Calendarul admiterii în colegiile militare, pentru anul școlar 2022-2023

În anunț este precizat că absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

„În acest moment nu se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)”, potrivit sursei citate.


3 comments
 1. Buna ziua,
  In ce consta efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.
  Poate fi o proba eliminatorie faptul ca un candidat poarta ochelari cu dioptrii peste +2.00?
  Va multumesc,
  C.U.

 2. Cine vrea să-și „rupă gâtu” să încerce. Generalul măCiucă vă va asigura pensii cu creșteri negative din ce în ce mai mari. Nu se vede „foamea” de rezerviști ?!!!
  Condiții excelente, viață faină, nicio restricție sau privațiune … De respect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

STUDIU DE CAZ Județul Cluj – primul la Evaluarea Națională, BAC, Titularizare și Definitivat, dar exemplul este trecut cu vederea de autoritățile centrale. Printre soluțiile clujene, explicate de inspectorul general Marinela Marc: 36 de inspecții tematice în toate școlile din județ și sute de inspecții într-un singur an, la fiecare disciplină

Cea mai ridicată rată de promovare la Bacalaureat 2022, cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022, dar și cele mai multe note peste 7 la Titularizare 2021…
Vezi articolul