Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Peste 75 de mii de cereri depuse în prima săptămână, cu 22 de mii mai puţine faţă de anul trecut

1.232 de vizualizări
În prima săptămână (4 – 8 martie 2019), din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date, conform situației centralizate de Ministerul Educației.

Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv).

Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 – 18:00.

Vineri, 29 martie a.c., vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

Până acum, cele mai multe cereri sunt în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Suceava şi Cluj. Vedeţi aici situaţia înscrierilor pentru fiecare judeţ în parte.

anul trecut după prima săptămână de înscrieri: 97.021 cereri

După prima săptămână (8-15 martie) din calendarul aprobat, erau completate și depuse, la nivel national, 97.021 de cereri, potrivit datelor oficiale. Este vorba despre o diferenţă de peste 22 de mii de cereri in minus anul acesta, fată de prima saptămână din 2018.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

NOTA: Fotografia articolului este cu situatia de anul trecut, după prima etapa de inscrieri.

Citeşte şi:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bugetul Educației ar urma să fie de doar 2,5% din PIB, spune “pe surse” Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Organizația acuză guvernul că “ignoră dialogul social” și cere intervenția președintelui Iohannis

“2,5% din PIB ar urma, potrivit unor surse neoficiale, să fie bugetul alocat educației în anul 2021  de la bugetul de stat”, scrie, într-un comunicat de presă transmis joi, Federația…
Vezi articolul

OFICIAL Între 1200 și 2000 euro pe lună, valoarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare, acordate prin concurs, pentru cel mult 10 luni, în anul universitar 2023-2024. Condiții de înscriere și domeniile de interes pentru care se acordă bursele

A fost publicat în Monitorul Oficial (MO) ordinul de ministru prin care se stabilește numărul de burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru…
Vezi articolul

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină Târgu Mureș, într-o scrisoare către Kelemen Hunor: lobby-ul politic al UDMR este ineficient. Nici susținerea guvernului PSD-ALDE nu a fost suficientă pentru înființarea unei facultăți cu predare în maghiară

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș au trimis două scrisori deschise, către rectorul universității și către conducerea UDMR, înainte ca profesorii români și maghiari din universitate…
Vezi articolul