Inspecțiile pentru Definitivat și pentru obținerea gradelor didactice se vor desfășura până la finalizarea cursurilor școlare, anunță Ministerul Educației

3.060 de vizualizări
Foto: © Drkskmn | Dreamstime.com
Pentru examenul de Definitivat se prelungește perioada de efectuare a celei de-a doua inspecții de specialitate până la finalizarea cursurilor școlare, la fel și pentru Inspecțiile pentru obținerea gradelor didactice, potrivit unei informări a Ministerului Educației.

Redăm comunicatul Ministerului Educației:

„În continuarea demersurilor de a adapta calendarele de desfășurare a activităților specifice din sistemul de învățământ preuniversitar la contextul actual, Ministerul Educației a transmis spre publicare în Monitorul Oficial:

  1. Ordinul nr. 4.396/2023 de modificare a ordinului ministrului educației nr. 5723/2022 privind aprobarea Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2022 – 2023, conform căruia se prelungește perioada de efectuare a celei de-a doua inspecții de specialitate *până la finalizarea cursurilor școlare.
  2. Ordinul nr. 4.400/2023 pentru modificarea Anexei la Metodologia privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, aprobate prin ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5.561/2011, prin care, pentru anul școlar 2022-2023:
  • inspecția specială pentru acordarea gradului didactic II, inspecția curentă II și inspecția specială de acordare a gradului didactic I pe baza titlului științific de doctor se efectuează *până la finalizarea cursurilor școlare;
  • inspecția specială și susținerea lucrării metodico-științifice pentru acordarea gradului didactic I se efectuează până la finalizarea cursurilor școlare.

Informațiile privind planificarea inspecțiilor vor fi transmise candidaților de către inspectorii de specialitate/inspectorii cu atribuții privind dezvoltarea resurselor umane, de la nivelul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București”.

Foto: © Drkskmn | Dreamstime.com| Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și
Oficial, inspecțiile pentru gradele didactice și Titularizare 2023 se pot reprograma, anunță Ministerul Educației
OFICIAL Calendarul pentru Definitivat 2023 a fost publicat. Înscrierea se face până pe 14 octombrie. Proba scrisă are loc pe 19 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like