Inspectorii școlari vor fi numiți în continuare prin detașare până când va fi gata noua lege a Educației, a spus Sorin Cîmpeanu

11.881 de vizualizări
Foto: Edupedu
Inspectorii școlari generali și adjuncți vor fi numiți în continuare prin detașare până când va fi gata noua lege a Educației, cel mai devreme în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința online „Director de viitor”, organizată luni, 11 aprilie, de Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociația pentru Valori în Educație. Mai mult, denumirea de inspectorat școlar județean ar putea fi schimbată cu cea de direcție județeană de învățământ, a dat de înțeles Cîmpeanu.

Mihai Peticilă: Când va fi concursul pentru inspectori școlari?

Sorin Cîmpeanu: „Nu știu să vă răspund. Aș prefera mai întâi să clarificăm managementul de sistem la nivel macro. Ați observat că astăzi am folosit de cel puțin patru ori termenul de direcții județene de învățământ preuniversitar în loc de inspectorate școlare județene. Este ilogic să organizezi concursuri pentru inspector școlar județean pentru ca mai apoi (septembrie 2022 cel mai devreme sau septembrie 2023 cel mai târziu) să le spui acestor oameni care au ocupat prin concurs postul de inspector școlar județean că nu mai au acel post, care este cu totul altceva, conform concluziilor proiectului România Educată.”

Mihai Peticilă: Deci vor fi detașați în continuare până la transformarea instituțiilor respective?

Cîmpeanu: „Cu siguranță da, pentru simplul motiv că nu văd cum altfel s-ar putea face acest lucru.”

Legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic sunt cele trei mari proiecte legislative pe care le are în plan ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Întrebat la conferința online Edupedu.ro „Director de viitor” când vor intra în vigoare, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „anticipez că cel mai rapid ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”.

Cîmpeanu a mai spus că proiectul noii legi a Educației va fi pus în dezbatere publică „de îndată ce va fi gata transpunerea concluziilor proiectului România Educată în text de lege”.


2 comentarii
    1. Legea Funeriu nu a fost un dezastru.Ea (legea )a fost modificata in foarte multe locuri ,dupa interese.Cele mai multe modificari s-au facut de catre Abramburica si apoi de catre cei care i-au urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like