“Introducem și astrologia, studiul zodiilor în școală?” – reacția secretarului de stat din Educație, la numerologia propusă oficial școlilor din Galați de inspectoarea școlară generală: Presupun că nu a fost foarte atentă la corespondență

2.234 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: Facebook.com
Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar susține că inspectoarea din Galați care a propus oficial numerologia în școală este lipsită “de experiență în a filtra documentele care vin” la un inspectorat. “În general, la un inspectorat școlar județean vine corespondență din toate domeniile posibile și trebuie să fii atent la filtrarea ei. Presupun că nu a fost foarte atentă, asta este singura explicație pe care mi-o dau eu”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

“Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu. Cred că e o scăpare de triat corespondența”, a afirmat Sorin Ion pentru Edupedu.ro.

Secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar a fost contactat de Edupedu.ro în legătura cu o adresă oficială semnată de șefa ISJ Galați, Selena Costea, ajunsă în funcție la finalul anului, prin care aceasta îi îndeamnă pe profesorii din Galați să participe la un proiect al Asociației Numerologilor din România. Într-o conferință de presă susținută astăzi, Selena Costea n-a știut ce să le răspundă jurnaliștilor prezenți despre proiectul numit „Numerologia o 9 legătură dascăl – elev”.

Rep: Ce decizie luați în cazul ISJ Galați, unde inspectoarea școlară generală, Selena Costea, a semnat o adresă prin care îi îndeamnă pe profesori să participe la un proiect al Asociației Numerologilor din România?

Sorin Ion: Eu cred că la doamna inspector școlar general, care a fost numită de curând, este vorba despre ceva lipsă de experiență în a filtra documentele care vin. În general, la un inspectorat școlar județean vine corespondență din toate domeniile posibile și trebuie să fii atent la filtrarea ei. Presupun că nu a fost foarte atentă, asta este singura explicație pe care mi-o dau eu.

Rep: Care este părerea dvs, profesor de matematică, cu privire la introducerea numerologiei în școli?

Sorin Ion: Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu. Cred că e o scăpare de triat corespondența. 

Rep: Dar doamna inspector nu a dat în timpul conferinței cu presa locală niciun argument pentru a-și susține decizia sau pentru demontarea acesteia. Lăsați lucrurile așa sau veți lua legătura cu dumneai?

Sorin Ion: Știu că a luat legătura cu dumneaei dna director general de la Direcția preuniversitar, iar în cursul zilei de astăzi voi avea și eu o discuție.

Informații de background

În adresa transmisă joi, 7 ianuarie, de inspectorul general Selena Costea către școlile din județ se arată că „Asociaţia Numerologilor din România, prin adresa înregistrată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi cu nr. 81/05.01.2021, anunţă lansarea proiectului Numerologia o 9 legătură dascăl – elev, adresat exclusiv cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ – educatori, învăţători, profesori. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile şi să aveţi în vedere faptul că prima întâlnire ca avea loc online, pe platforma zoom, vineri, 8 ianuarie 2021”, după cum G4Media.ro a relatat pe larg.

Selena Costea a fost numită în decembrie la șefia ISJ Galați, după ce fostul inspector a câștigat un mandat de deputat.

Adepții așa-numitei numerologii susțin că aceasta este o știință a numerelor, care apelează la legi ale matematicii astrale și le servește astrologilor pentru definirea destinului uman.

Citește și:
VIDEO Proiectul ”Numerologia, o 9 legătură dascăl – elev”, propus oficial școlilor din Galați/ Cum justifică șefa Inspectoratului Școlar adresa trimisă


3 comments
 1. Nu știu de ce nu se gândește nimeni să introducă filosofia și la liceele tehnologice… Ei nu au dreptul să învețe despre etică și morală, despre adevăr și dreptate și despre anumite concepte?
  Sunt lecții frumoase și interesante pe care le-ar considera elevii folositoare în viață. Nu este destul că ei se plâng că unele materii nu îi ajută cu nimic în viață? De ce nu le oferim și ce vor ei?

 2. Gata, ajunge. Stop! Am ascultat destul, e suficient. Vreti ca de maine sa ghicim in stomacul gâstelor. Asta e solutia vis-a-vis de ed tehno ?! Bravos natiune! Eu ma gandesc sa emigrez.

 3. Ce ziceți?
  Inspectorul general școlar nu știe ce e numerología?

  Incredibil ce scuze penibile…

  Demitere de urgență.
  Toate aceste bâlbe distrug ultima fărâmă de credibilitate a sistemului de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate sindicatele din educație îi cer președintelui Klaus Iohannis să le primească mâine la discuții, la o săptămână de la declanșarea primei greve generale din învățământ din ultimii 18 ani și după ce președintele a refuzat prima invitație la dialog

Cele trei federații sindicale din învățământ îi cer președintelui Klaus Iohannis să le primească la discuții mâine, la ora 15:30, în ziua în care este anunțat un miting masiv al…
Vezi articolul

Protestul #foaiagoală. Maria, elevă clasa a VIII-a: Lumea se plânge că tinerii nu merg la vot, dar ei de unde să știe cu cine să voteze dacă ei au învățat la istorie despre Decebal, nu despre ce s-a întâmplat în ultimii ani?

O elevă care spune că este în clasa a VIII-a și care a dat săptămâna trecută simularea examenului de Evaluare Națională 2019 ne-a trimis un mesaj în care explică susținerea…
Vezi articolul