Educație Învățământ Primar

Învățătorii de la clasele cu predare în limba minorităților acuză un nou caz de discriminare

Citire în 1 min
Învățătorii de la clasele cu predare în limbile minorităților naționale acuză un nou caz de discriminare. Începând din septembrie, sunt plătiți la la fel ca învățătorii de la clasele cu predare în limba română, deși au cu 4 ore mai mult de predat pe săptămână, relatează Kronika.ro.

Egalizarea salariilor pentru profesorii de la minorități și cei de la clasele române s-a realizat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 4165 din 27 iulie 2018. Fostul ministru Valentin Popa a echivalat normele de predare de la cele două secții și plata acestora, printr-un detaliu administrativ, potrivit sursei citate.

Concret, ordinul prevede că învățătorii de la secția de limbă română vor efectua alte activități didactice pentru a fi plătiți în aceleași condiții ca cei de la secția cu predare în limbile minorităților naționale. Învățătorii de la clasele de limbă română vor intra la orele de educație fizică, religie și limbi străine.

Cadrele didactice de la clasele cu predare în limba maghiară au semnalat Ministerului Educației discriminarea și anunță că se vor adresa instanței de judecată, scrie Kronika.ro.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat cu privire la o posibilă faptă de discriminare cauzată de Ordinul Ministrului Educației nr. 4165 din 27 iulie 2018 și a citat Ministerul Educației pentru data de 15 octombrie.

Citește și:

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală. Andronescu: împreună cu profesorii și elevii să găsească soluții pentru pregătirea remedială

Mihai Peticila

Radu Gologan, despre testele grilă la examene: A introduce grilele în mod simplist, așa cum este prevăzut, creează mari probleme

Raluca Pantazi

Olimpiadă de matematică cu probleme, la clasele a V-a și a VI-a. Părinții acuză umflarea notelor în anumite județe. Radu Gologan: Am cerut copii ale lucrărilor notate cu peste 25 de puncte

Raluca Pantazi

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.