Irlanda: pachet financiar de 375 milioane de euro pentru întoarcerea copiilor la școală, cu program obișnuit

1.192 de vizualizări
Seful Guvernului irlandez, Micheal Martin / Sursa: Facebook
Irlanda a anunţat un pachet financiar în valoare de 375 de milioane de euro destinat reîntoarcerii copiilor în şcoli, cu program obişnuit, până la sfârşitul lunii august, în contextul aplicării măsurilor vizând relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Pentru reînceperea școlii vor fi recrutaţi, suplimentar, sute de profesori şi personal auxiliar, iar 75 de milioane de euro vor fi alocați pentru lucrări de construcţie şi modificări ale sălilor de clasă, care să permită menţinerea distanţării fizice necesare pentru elevi și profesori.

Planul mai prevede 52 de milioane de euro pentru măsuri de curăţenie şi igienă. Pauzele de prânz şi orele de începere a cursurilor ar putea fi eşalonate, dar purtarea măştilor nu va fi obligatorie în timpul cursurilor. Copiii cu vârste mai reduse nu vor trebui sa respecte distanţarea fizică, iar clasele elevilor din şcolile primare vor funcţiona sub forma unor “bule”, grupându-se în aşa fel încât să vină cât mai puţin în contact cu restul claselor.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Iată măsuri bine gândite. Dacă ar fi la fel și la noi, s-ar realiza că nu doar pentru distanțarea fizică în caz de pandemie, dar și pentru o mai eficientă educație, în vestul țărilor europene numărul optim într-o clasă este de 15, maxim 20. În acest sens, nu sunt prea mulți profesori cum se spune că e la noi și că încă vor trebui mai puțini pentru că se tot scot și se tot pun alte materii, la diverși ani ( în special pe domeniul socio-umane), dar încă e nevoie de mai mulți, la toate materiile pentru un mai bun învățământ, individualizat, orientat spre elevi. Aceasta presupune aplicații care înseamnă lucru pe echipe și cere mai mult timp pentru 30 de elevi decât pentru 20. Practic, lucrul aplicativ de care au nevoie noile generații, tocmai că impune acest maxim de 20, pentru că astfel se desfășoară complet procesul de învățare, până la nivelul practic nu doar teoretic, așa cum se întâmplă în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Document greşit pus în dezbatere de minister, corectat după 5 zile: Modificarea ajutoarelor pentru calculatoare acordate elevilor, confundată cu noile reguli pentru Agenția de Programe Comunitare

UPDATE După semnalarea problemei de către Edupedu.ro, Ministerul Educației a publicat în mod corect documentele puse în dezbatere publică. Un proiect de hotărâre de guvern pus greşit în dezbatere publică…
Vezi articolul