Italia este prima țară europeană unde certificatul verde va fi obligatoriu la locul de muncă din 15 octombrie

3.392 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Certificatul verde va fi obligatoriu în Italia, începând de vineri, 15 octombrie 2021, pentru toți angajații publici și privați, după decizia luată astăzi de către Guvernul de la Roma, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Persoanele care vor ignora decretul şi vor continua să meargă la muncă fără să aibă un paşaport sanitar riscă o amendă de la 600 până la 1.500 de euro. Orice angajat care nu va avea un astfel de document valid asupra sa va fi suspendat din funcţie şi nu i se va mai plăti salariul, însă nu poate fi concediat.

Noile reguli fac parte din strategia guvernului lui Mario Draghi de a convinge oamenii să se vaccineze şi de a reduce numărul de contagieri într-una dinte cele mai grav afectate ţări de pandemia de coronavirus, mai spune sursa citată.

Cerificatul verde arată că o persoană a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, că este testat negativ sau că s-a recuperat recent după boală.


1 comentariu
  1. Oare ce vor face românii de acolo vor protesta că li se încalcă libertatea sau vor merge la munca ? Aici țipă pentru orice , și comentează pe net, acolo tac din gura și merg la treabă pentru salariile în euro ! Sa speram că va urma și Romania pilda Italiei cat mai repede până nu ajungem la 20000 de cazuri zilnice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

În Italia, tot personalul școlar, universitar și studenții sunt obligați să aibă certificatul verde de vaccinare anti-COVID. Lipsa certificatului conduce la suspendarea raportului de muncă și încheierea salarizării / Părinții care intră în școli ca să își ia copiii acasă trebuie să aibă cu ei certificatul verde

Un decret aprobat joi în Italia prevede că părinții care intră în școli pentru a-și lua copiii acasă trebuie să dețină certificatul verde – care atestă vaccinarea contra Covid-19 -,…
Vezi articolul

Prețurile uriașe de la gaze închid fizic școlile, susține primăria Giurgiu, unde peste 6.000 de elevi au început online luni. Inspector Școlar General: „Au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense”

Facturile de la gaze au închis fizic școlile din Giurgiu, după ce Primăria nu a primit banii necesari de la Guvern, acuză primarul Adrian Anghelescu. Între timp, cei 6.063 de…
Vezi articolul