Jocuri și activități pentru copiii de 2-3 ani

2.720 de vizualizări
FOTO: pixabay.com
Fetița mea cea mare de 2 ani și 5 luni are în casă o mulțime de jucării, dar am observat că, uneori, cele mai banale activități o pot amuza la maximum. Deja este posesivă cu jucăriile și, în relația cu alți copii, pare să se afle într-o lume a ei. Se joacă oarecum separat de cei din jur, deși apreciază compania lor. Vorbește destul de bine, dar inventează în același timp cuvinte “nemaiauzite” pe care le folosește cu o cursivitate demnă de invidiat.

Pe site-ul Unicef am găsit un document după care mă mai ghidez din când în când. Se numește Copilul meu este o persoană importantă – de Carmen Anghelescu. Și recomand arhiva de publicații de pe site-ul lor. E plină de ghiduri și rapoarte foarte interesante despre copii.

Am căutat să văd ce anume îi distrează pe copiii de 2-3 ani. Am găsit câteva activități bune de replicat acasă:

  • Le place în continuare să se joace în nisip. Jocul cu apa îi distrează. Un joc care bucură oricare copil este cel cu baloane de săpun
  • Jocurile cu plastilină le plac şi îi ajută în dezvoltarea îndemânării
  • O tablă neagră pe care să deseneze le va fi utilă până vor merge la școală
  • Hârtie și creioane colorate – așa învață să țină un creion în mână
  • Jocul în aer liber este în continuare activitatea preferată a celor mici. Pe leagăn și pe tobogan
  • Jocul cu mingea
  • După doi ani, tricicleta le dezvoltă muşchii şi forţa.

Citește articolul integral pe Mami.tips

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material realizat în cadrul Nextlab.tech

Cum te ajută roboții să exersezi și să înțelegi matematica și fizica. Interviu cu Răzvan Bologa: În timp ce încerca să facă roboțelul să meargă pe o linie curbată, un elev începea, fără să știe, să înțeleagă derivata

Din 2023, practic, în aproape orice școală din România se va putea face robotică, măcar la nivel introductiv, spune Răzvan Bologa, profesor la Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de…
Vezi articolul

Examene fără emoții în 2024 alături de Ghidurile Booklet pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, pregătite de autori de excepție, adaptate în conformitate cu noile modele de subiecte și noua programă școlară propuse de Ministerul Educației (P)

Generații întregi de copii au obținut rezultate de excepție la examenele de la finele claselor a VIII-a și a XII-a învățând din Ghidurile Booklet. De aproape un sfert de veac,…
Vezi articolul

Proiect susținut de Adservio

Le-am spus colegilor că eu habar nu am: „Ce facem, punem mâna să învățăm, ca să facem un pas înainte?” Și le-am spus că ne trebuie platforma asta ca aerul – Alina Cuciurean, directoarea Colegiului Silvic „Bucovina”, din Câmpulung Moldovenesc, despre cum a reușit să adapteze școala la viitor / Trei pași pe care profesorii să-i folosească pentru schimbare, de la psihologul Raluca Anton

Provocările viitorului sunt mult mai ușor de atacat dacă ai toate instrumentele și „armele” potrivite pentru asta, spune Alina Cuciurean, directoarea Colegiului Silvic „Bucovina”, din Câmpulung Moldovenesc. A implementat catalogul…
Vezi articolul