Karina Bode, soția ministrului de Interne, a reușit să ajungă anul trecut în Ministerul Educației / Lucian Bode: În octombrie 2021 a fost detașată în cadrul Direcției OI POCU pe un post contractual de execuție până în aprilie 2022

3.406 vizualizări
Karina Bode / Foto: Captura Salajeanul TV
Karina Bode / Foto: Captură – Sălăjeanul TV
Karina Bode, soția ministrului de Interne Lucian Bode, vicepreședinte PNL, a reușit să se detașeze în cele din urmă în Ministerul Educației, potrivit declarației soțului său pentru HotNews.ro. Lucian Bode a spus că „în octombrie 2021 a fost detașată în cadrul Direcției OI POCU din Ministerul Educației, pe un post contractual de execuție, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022”.

Reamintim că în august anul trecut Edupedu.ro a scris că fosta directoare de grădiniță în Sălaj, Karina Bode a fost în vizită la Ministerul Educației, când ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi încercat să o numească, prin detașare, director în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituția care elaborează curriculum-ul, subiectele de examene sau programele școlare. Edupedu.ro a relatat în august 2021 despre acest caz, iar ministrul a negat în primă fază că i-ar fi fost oferit un asemenea post, conform declarației de pe 25 august.

Cîmpeanu i-a luat apoi apărarea Karinei Bode într-un studio de televiziune, timp de 6 minute: „Mi-a spus că nu și-a dorit și nu-și va dori vreodată vreo funcție de conducere. Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fie angajată niciunde, nu? Și 26 de ani de experiență, 26!”, a declarat Sorin Cîmpeanu. (articolul integral aici)

HotNews.ro a descoperit angajarea la Ministerul Educației a Karinei Bode în declarația de avere a lui Lucian Bode. L-a contactat pe acesta, care a declarat: „În perioada ianuarie-octombrie 2021 Karina Bode și-a desfășurat activitatea în cadrul Grădiniței nr. 12 Zalău; în octombrie 2021 a fost detașată în cadrul Direcției OI POCU din Ministerul Educației, pe un post contractual de execuție, pe perioada octombrie 2021 – aprilie 2022. Așadar, este vorba despre o procedură transparentă, permisă de lege și de care pot beneficia cadrele didactice”.

Ce spunea Ministerul Educației, prin Biroul de presă, anul trecut pe 25 august, când Edupedu.ro publica pe surse informațiile privind intenția de angajare prin detașare a Karinei Bode în Ministerul Educației.

Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Informația este falsă!

Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode”.

Angajarea prin detașare a Karinei Bode a avut loc pe data de 11 octombrie 2021, potrivit precizărilor surselor Edupedu.ro.

Karina Bode a candidat la concursul de directori, a doua etapă, în primăvara acestui an și a câștigat un post de directoare la Grădinița nr. 251, de pe strada Venezuela, Sectorul 1, din București. Candidatura sa a avut loc de pe postul pe care era detașată la Ministerul Euducației.

În declarația depusă în iunie 2022, Karina Bode scrie că a încasat 13.978 de lei net, ca „salariat”, de la Ministerul Educației pentru cele trei luni lucrate în 2021 – octombrie, noiembrie și decembrie. De aici rezultă un venit lunar de 4.659 de lei

Karina Bode apare în Registrul Comerțului ca asociat în două firme. A deținut 32% din firma SC Electroprim SRL, înființată în 2001 și radiată după ce a dat faliment, în 2011. Partenerii acesteia au fost Nicolae-Viorel Stanca, fostul general de securitate, ridicat de Traian Băsescu la gradul de general de brigadă la propunerea SRI (detalii aici și aici), care a condus organizația PDL Sălaj până în anul 2008, a fost parlamentar și soția sa de la acea vreme Veronica-Elena Stanca (detalii aici).

Aceasta din urmă este o femeie de afaceri controversată, menționată în presa locală pentru relațiile apropiate cu Elena Udrea, dar și pentru activitatea sa politică, după ce la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a candidat pentru un post de senator din partea Partidului Ecologist Român (sursa).

Foto: Captură Registrul Comerțului

Firma în care apare fosta educatoare Karina Bode are domeniul principal de activitate „Lucrări de instalații electrice”. Soțul său, Lucian Bode, actualul ministru de Interne, a fost inginer electrician la Electrica SA Zalău și a condus sindicatul muncitorilor din companie, conform declarațiilor sale de avere și de interese, precum și potrivit CV-ului de pe site-ul guvernului.

Karina Bode a fost din 2016, când a câștigat concursul de directori, și până în luna august 2021, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Zalău. În ianuarie 2021, soției ministrului de Interne Lucian Bode i-a fost prelungit mandatul, fiind numită de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj director prin detașare în interesul învățământului, potrivit Monitorul de Sălaj.

Însă pe 20 august 2021, cu doar 5 zile înaintea vizitei la București, Inspectoratul Sălaj a numit prin detașare în interesul învățământului, începând cu 01 septembrie 2021 o nouă directoare la Grădinița nr. 12 din Zalău (detalii aici), după ce Karina Bode nu și-a mai depus actele pentru un nou mandat, relata Sălajul Liber. Planul ar fi fost ca detașarea la București să aibă loc în ultima zi de mandat de director, la finalul lunii august, arătau atunci sursele Edupedu.ro


2 comments
  1. O altă cucoană de partid, plină de ifose și de aere cu parfum de stăpână. Copiii ăstora vor acapara acele 90% dintre locurile ce urmează să fie ocupate în urma examenelor organizate direct de către colegiile naționale. Restul, adică fraierii, ar face bine să se obișnuiască încă de pe acum cu viitorul statut de “slugi inferioare”. Urmează, în cca 10-15 ani, cea mai dezgustătoare generație de “specialiști” pe care i-a avut vreodată România.
    Ca să nu credeti că vorbesc aiurea, fiica sefei DSP-ului din orasul meu împreună cu fiica adjunctului șefului poliției județene, ambele colege de clasă (a 7-a), tocmai au început pregătirile în particular cu doamna profesoară de mate de la Colegiul Național vizat. De altfel, ambele fete sunt mediocre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Agenția Națională Antidrog

UPDATE Doi profesori din Buzău, de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, suspectați de trafic de droguri – surse/ Percheziții DIICOT și audieri în mai multe județe, legate de vânzarea de droguri către elevi

Doi profesori din orașul Buzău, unul de economie, respectiv un cadru didactic psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, sunt suspectați de procurorii DIICOT că făceau trafic de droguri, au…
Vezi articolul

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină pentru clasele de bilingv și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep pe 17 mai / Elevii se înscriu pe 15-16 mai cu documentele de la secretariatele școlilor

Elevii de clasa a VIII-a care vor să susțină proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a într-o clasă cu regim bilingv, dar și…
Vezi articolul
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com/Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, către președintele Iohannis: Schimbați urgent modul de admitere la liceu. Vom produce generații întregi de infirmi intelectual, pentru că nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizică, chimie, biologie, istorie, geografie

„Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizica,…
Vezi articolul

O treime dintre elevii de 15 ani din România văd școala ca pe o pierdere de timp, arată evaluările PISA 2022 / Elevii trebuie să își dezvolte competențele sau să fie capabili să acceseze un loc de muncă la sfârșitul școlii, iar liceul din România nu oferă aceste două aspecte – Hannah Kitchen, OCDE

România are cea mai mare rată de părăsire timpurie a școlii, spune Lucie Cerna, analist principal în echitate, incluziune și tranziții în cadrul Direcției pentru educație și competențe a OCDE…
Vezi articolul

UPDATE Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi din partea PSD și „în niciun caz nu va avea atribuții pe România Educată”, transmite ministrul Educației, după ședința de Guvern în care a fost eliminată referirea la proiectul prezidențial din nota de fundamentare a actului normativ

Noul secretar de stat de la Ministerul Educației va fi o persoană numită din partea filialei Maramureș a Partidului Social Democrat, a confirmat pentru Edupedu.ro președintele PSD Marcel Ciolacu. Amintim…
Vezi articolul