SURSE: Karina Bode, soția ministrului de interne, candidează pe postul de director la Grădinița 251 din Sectorul 1, București. A luat interviul cu 8,40 și are un punctaj total mai mare ca al actualei directoare, contracandidată

10.392 de vizualizări
Karina Bode / Foto: Captura Salajeanul TV
Karina Bode / Foto: Captură – Sălăjeanul TV
Karina Bode, soția ministrului de Interne, Lucian Bode, fostă directoare de grădiniță în Zalău, județul Sălaj, candidează la concursul pentru directori 2022 pentru un post de director de grădiniță în Capitală, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre Grădinița nr 251, de pe strada Venezuela, din Sectorul 1. După proba interviului, susținută miercuri, 16 martie, Bode a primit 8,40 de puncte, fiind admisă, conform regulamentului de concurs și datelor publicate anonimizat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Aceasta a fost programată la ora 13:45, iar după ea, în ordine alfabetică, potrivit procedurii de la proba de interviu, a fost programată la ora 15:00 Ioana Costea, directoarea în funcție a Grădiniței 251, candidată și ea pentru un nou mandat de director.

Costea a luat un punctaj mai bun la interviu, 8,90. Ambele candidate au avut 24 de ore la dispoziție să depună contestație.

La proba scrisă punctajul între cele două candidate la postul de director al Grădiniței 251 a fost tot unul strâns, Bode a luat 7,80, iar Costea 7,20, potrivit datelor anonimizate publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ERATĂ: Inițial în articol afirmam că nota de la interviu este cea care stabilește ierarhia finală, dar pe noua metodologie de concurs ambele medii, atât de la proba scrisă cât și de la interviu, sunt luate în calcul. Inspectoratul Școlar București a trimis o clarificare Edupedu.ro.

Potrivit metodologiei de concurs, nota finală a candidatului, după susținerea celor două probe, se obține prin formula:

N=(Ns+Pi)/2, unde:
Ns=nota obținută la proba scrisă;
Pi=punctajul obținut la proba de interviu;
N=nota finală obținută la concurs.

Prin urmare, potrivit formulei de calcul, Karina Bode ar avea o notă finală de 8,10, iar Ioana Costea 8,05. Postul ar reveni astfel Karinei Bode.

  • Grădinița 251 din București este pe Strada Venezuela, în Sectorul 1, la 150 de metri de sediul Ministerului Afacerilor Externe, într-o zonă presărată cu ambasade și clădiri instituționale.
  • Karina Bode este programată pentru încă un interviu la Grădinița Nr. 116, pe 23 martie.

Fostă directoare de grădiniță în Sălaj, Karina Bode a fost în vizită la Ministerul Educației, anul trecut, când ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi încercat să o numească, prin detașare, director în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituția care elaborează curricullum-ul, subiectele de examene sau programele școlare. Edupedu.ro a relatat în august 2021 despre acest caz, iar ministrul a negat în primă fază că i-ar fi oferit un asemenea post.

Cîmpeanu i-a luat apoi apărarea Karinei Bode într-un studio de televiziune, timp de 6 minute: “Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fi angajată niciunde, nu? Și 26 de ani de experiență, 26!” (articolul integral aici)

Karina Bode apare în Registrul Comerțului ca asociat în două firme. A deținut 32% din firma SC Electroprim SRL, înființată în 2001 și radiată după ce a dat faliment, în 2011. Partenerii acesteia au fost Nicolae-Viorel Stanca, fostul general de securitate, ridicat de Traian Băsescu la gradul de general de brigadă la propunerea SRI (detalii aici și aici), care a condus organizația PDL Sălaj până în anul 2008, a fost parlamentar și soția sa de la acea vreme Veronica-Elena Stanca (detalii aici).

Aceasta din urmă este o femeie de afaceri controversată, menționată în presa locală pentru relațiile apropiate cu Elena Udrea, dar și pentru activitatea sa politică, după ce la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a candidat pentru un post de senator din partea Partidului Ecologist Român (sursa).

Foto: Captură Registrul Comerțului

Firma în care apare educatoarea Karina Bode are domeniul principal de activitate „Lucrări de instalații electrice”. Soțul său, Lucian Bode, actualul ministru de Interne, a fost electrician, apoi inginer electrician la Electrica SA Zalău și a condus sindicatul muncitorilor din companie, conform declarațiilor sale de avere și de interese, precum și potrivit CV-ului de pe site-ul guvernului.

Karina Bode a fost din 2016, când a câștigat concursul de directori, și până în luna august 2021 directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 12 din Zalău. În ianuarie 2021, soției ministrului de Interne Lucian Bode i-a fost prelungit mandatul, fiind numită de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj director prin detașare în interesul învățământului, potrivit Monitorul de Sălaj.

Însă pe 20 august 2021, cu doar 5 zile înaintea vizitei la București, Inspectoratul Sălaj a numit prin detașare în interesul învățământului, începând cu 01 septembrie 2021 o nouă directoare la Grădinița nr. 12 din Zalău (detalii aici), după ce Karina Bode nu și-a mai depus actele pentru un nou mandat, relata Sălajul Liber. Planul ar fi fost ca detașarea la București să aibă loc în ultima zi de mandat de director, la finalul lunii august, arătau atunci sursele Edupedu.ro

Karina Bode / Foto: Captură Sălăjeanul TV


1 comment
  1. 7.80 si 8.40 notele celebrei experte a lu’ Campeanu. 7.80 si 8.40 dupa 26 de ani de experienta, wow, wow, wow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tipurile de evaluare folosite la clasă – descrise de profesoara de Limba și literatura română Delia Maier: Pentru un feedback rapid, dat în timpul lecției, metoda „Facebook” – like, dislike, îmi place, nu-mi place / Evaluările standardizate de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt prea puțin băgate în seamă, deși ar putea să ofere informații prețioase

O serie de metode de evaluare și feedback pe care un profesor le poate folosi la clasă au fost exemplificate într-un scurt interviu de profesoara Delia Maier, profesoară de Limba…
Vezi articolul

Dosarele candidaților care se înscriu la Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, potrivit Inspectoratului Școlar Sector 3 / Secretarul de stat Sorin Ion: Documentele se pot trimite și electronic

Dosarele candidaților care se înscriu la concursul național de Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, conform unui anunț al Inspectoratului Școlar al Municipiului…
Vezi articolul