Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

858 de vizualizări
Foto: Agerpres Foto
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament în procedura normală – “nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și Senat”. El reia, astfel, cele spuse anterior pentru Edupedu.ro de președinta comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, potrivit căreia proiectele vor fi dezbătute în proces legislativ normal. Ministrul Ligia Deca anunțase că acestea vor fi dezbătute într-o comisie comună și în procedură de urgență.

Sorin Cîmpeanu, care a inițiat proiectele de lege și a organizat prima rundă de consultări, desfășurată în vara anului trecut, înainte ca proiectele să sufere modificări substanțiale după preluarea portofoliului Educației de către Deca, a lăudat proiectele, dar a spus că “lucrurile sunt perfectibile”. El a luat cuvântul la Ora Guvernului, în care ministrul Deca a mers în plenul Senatului pentru a răspunde pe tema legilor educației.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu:

  • “E greu, sunt sute de articole care sunt foarte bune, după cum, recunosc, sunt câteva articole care vor putea să fie discutate în parlament Și vor putea să fie discutate în Parlament prin dialog, nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și în Senat, tocmai pentru a avea șansa unei dezbateri reale, bazată pe dialog.”

Anterior, Natalia Intotero, deputată a celuilalt partid din coaliția de guvernământ, PSD, a spus pentru Edupedu.ro  că „Va fi un proces legislativ normal. Nu se mai face comisie comună pentru proiectele de legi ale Educației”.

Proiectele legilor Educației au ajuns luni în Parlament, conform documentelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților. În adresa Guvernului, prin care cele două documente au fost înaintate, Executivul cere procedură de urgență pentru acestea. Amintim că Ligia Deca, ministra Educației, anunțat încă de joi, de la sediul Guvernului, că „a fost aprobată o procedură de urgență, în așa fel încât în parlament să putem purta discuția cu Comisiile reunite de educație“.

Citește și:
Proiectele de legi ale Educației vor fi dezbătute în proces legislativ normal, nu în comisie comună, spune Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, după ce Ligia Deca anunțase o procedură accelerată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România s-a angajat să le asigure profesorilor salarii motivante și statut profesional înalt / Să ne asigurăm că prioritizăm educația inclusiv în domeniul finanțării publice – președintele Iohannis, discurs transmis la summitul ONU pentru educație

Măsurile de sprijin pe care “România s-a angajat să le asigure profesorilor” au fost puse în centrul descrierii pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o, luni, procesului “România Educată”. El…
Vezi articolul

VIDEO Elevii relocați din Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași vor învăța în alte școli în perioada consolidării seismice a clădirii, chiar dacă părinții au protestat în fața primăriei. Luciana Antoci, șefa ISJ: Trebuie să înțelegem că nu există soluții alternative în acest moment

Inspectorul general școlar din Iași, Luciana Antoci, le transmite părinților elevilor Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu” Iași, care au protestat în fața primăriei, nemulțumiți că elevii au fost mutați din unitatea…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților semnalează că universitățile au crescut tarifele pentru cămin cu peste 50% față de anul trecut, iar autoritățile nu au luat măsuri / „Este inacceptabil ca statul să presupună faptul că un student se poate hrăni din 18 lei pe zi”, potrivit ANOSR

„Multe universități au crescut, la începutului acestui an universitar, tarifele pentru regia de cămin, aceasta situându-se, în medie, între 150 și 450 RON/lună, existând majorări chiar și de peste 50%…
Vezi articolul