Liberala Violeta Vijulie anunță că se va ocupa de implementarea Programului România Educată în cadrul Ministerului Proiectelor Europene, care coordonează Planul Național de Redresare și Reziliență

1.841 de vizualizări
Sursa: Facebook
Violeta Vijulie, liberala care la începutul anului spunea că urma să devină secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, doar pentru ca altcineva să fie numit în acel post, a anunțat miercuri, pe Facebook, că se va ocupa de implementarea proiectului “România Educată” în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care coordonează Planul Național de Redresare și Reziliență. Ea nu precizează care este exact funcția pe care o va ocupa.

“Începând de astăzi, fac parte din echipa ministerului condus de Cristian Ghinea. Voi avea responsabilități pe implementarea Programului România Educată, dar și pe reforma administrației publice, dat fiind experiența mea de ani buni în care am promovat principiile și soluțiile de administrație inteligentă, dar mai ales cea de 1 an, 1 lună și 1 zi în care am fost în conducerea ANFP”, a anunțat ea.

Vijulie a scris că a participat la scrierea Programului România Educată “ca parte a grupului de lucru pe învățământ profesional și tehnic” și că “obiectivele din proiectul președintelui vor deveni realitate cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”.

 • Violeta Vijulie, care a fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și care se prezintă ca expert în comunicare, confirma în ianuarie pentru Edupedu.ro că urma să preia poziția de secretar de stat responsabil cu fondurile europene și relația cu Parlamentul, în cadrul Ministerului Educației. Ea spunea, atunci, că urma să preia postul în urma “tragerii posturilor între filiale”, la nivel de partid: “Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”. Edupedu.ro nota, însă, atunci că în aceeași zi în care a declarat că postul de secretar de stat a fost stabilit de liberali prin tragere la sorți și a revenit filialei Sector 3, care o susținea pe această funcție, Violeta Vijulie pierdea la vot poziția de propunere pe funcție, în favoarea Mariei Manea.
Mesajul de pe Facebook al Violetei Vijulie:

7 comentarii
 1. Doamna asta nu era mare jurnalist ,, imparțial” pe la Digi?
  Cum devin deodată toți experți în educație.

  Se vede de la o poștă ca de fapt e răsplătită pt. atacurile la foștii lideri politici de la putere.

  Nu mai avem nicio șansă.
  Vijulue, Rareș, Firea … erau de fapt politicieni sadea dechizati vremelnic in formatori de opinie, pe la trusturile de presă.

  Apoi vă vaicariti ca nimeni nu mai are încredere.
  Normal.

  1. Violeta Vijulie este sora doamnei despre care vorbiți dvs. Elena Vijulie care este, într-adevăr, jurnalistă. Despre competențele în educație ale Violetei Vijulie nu sunt nici eu prea convins. Este până la urmă acolo pentru că a fost numită politic.

 2. Faceti programe nationale numai pe hartie ,,din pix”.Sunteti aceeasi oameni prin rotatie la ,,putere” de 30 de ani si v ati urmarit interesele fara rusine.Ati distrus tot in tara asta,oameni,relief,paduri,ape,bogatiile subsolului,ati vandut terenuri strainilor…..etc.Hotilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
educația ecologică

Ce le cer elevii partidelor, înainte de alegerile parlamentare: Să introducă educația ecologică la orele de biologie, să restructureze Casele Corpului Didactic, clase de maximum 25 de elevi

Introducerea unui modul de educație ecologică în programa de la biologie sau chimie, pentru a-i ajuta pe elevi să înțeleagă fenomenul schimbărilor climatice, reformarea planurilor-cadru pentru învățământul liceal și gimnazial…
Vezi articolul