Liderul sindical Simion Hăncescu, apel pentru părinți: Este mai înțelept să rămână copiii acasă în timpul grevei generale

7.938 de vizualizări
Simion Hăncescu / Foto: Simion Mechno – Agerpres Foto
„Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul conferinței de presă.

Reprezentanții angajaților din Învățământ au anunțat că peste 70% dintre profesori au optat pentru grevă generală din 22 mai.

„Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei. Acolo unde sunt colegi care au spus ”nu”, nu au decât să se ocupe de ei, dar grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea trebuie să fie părinții alături de noi, să înțeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliți, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câștige 2.500 de lei (…)”, a spus liderul sindical.

Citește și:
BREAKING Grevă generală în educație de pe 22 mai, pe termen nelimitat. Elevii să stea acasă, spun sindicatele din învățământ
Este posibil ca examenele naționale să fie date peste cap de greva generală din învățământ, avertizează liderul sindical Simion Hăncescu
LIVE VIDEO TEXT Peste 70% dintre profesori au optat pentru grevă – e voința oamenilor de a intra în grevă generală, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate / “Acum lucrurile se complică, vin examene naționale care pot fi bulversate” / În timpul grevei, recomandăm părinților să țină copiii acasă / În universități se poate să fie anulate sau amânate examene
Și universitățile intră în grevă generală: Este foarte posibil să avem examene anulate sau amânate, ne cerem scuze studenților și părinților, spune Anton Hadăr, președintele Alma Mater

10 comments
 1. Despre profesorii care stau cu telefonul în mana în permanenta pt ca sunt dependenți de el,despre faptul ca se acorda note din burta în funcție de preferințele profesorilor,despre faptul ca profesorii și învățătorii fac meditații cu elevii de la clasa,fiind destul de greu sa rămână obiectivi în notare, despre faptul ca suntem obligați sa acceptam opționale propuse de directori etc nu vorbește nimeni?Despre faptul ca nu sunt profesori pt toate disciplinele ,despre faptul ca se schimba profesorii de la clasa în timpul anului ….despre avantajele pe care le au profesorii,puține ore de munca,vacante,vouchere și alte beneficii despre faptul ca se dorește parteneriat între profesori și parinti atunci când vine vorba de achizițitionarea culegerilor,dar nu mai este același parteneriat în situația în care semnalam o nedreptate,mai mult chiar ,copilul este hartuit și amendat la nota dacă părintele lui si-a permis sa fie mai vocal….nu vorbește nimeni?

 2. Văd că totul se reduce NUMAI la bani…dar ce aveți a spune despre calitatea derizorie a învățământului? Ce spuneți despre elevii pe care-i primiți cu nonșalanță cu piercing, tatuați, mai mult dezbrăcați decât îmbrăcați (eleve), despre gălăgia și haosul din timpul orelor de curs?! Un profesor lipsit de demnitate și fără cunoștințe de pedagogie devine tăvălug de batjocură în fața generațiilor de elevi.
  Este adevărat că sunt și mulți elevi care ar trebui să-și educe părinții, dar, dumneavoastră nu-i ajutați deloc!

 3. Mergeți dragi profesori la muncă! În pandemie v-ați bătut joc de elevi, și oricum o faceți de obicei.
  Sa mai aduc în dicuție meditațiile și faptul că sunt bani pentru care nu plătiți impozit?

  1. Buna ziua,
   Va rog respectuos sa nu mai generalizati calitatea predarii. Poate sunt profesori care nu isi dau interesul, dar majoritatea sunt implicati cu trup si suflet. Luand in calcul ca profesorii pregatesc “viitorul” aceste tari, considerati suficient un salariu de 2500 lei dupa 2 facultati absolvite?
   ps. In cazul dvs. intr-adevar educatia primita nu isi arata roadele, dat fiind scrisul d.p.d.v. gramatical.
   O zi frumoasa va doresc!

   1. Bine că ați scris dumneavoastă perfect!
    Și, da, generalizez, întrucât marea majoritate a corpului profesoral este foarte prost pregătită!

    1. Pe cati bani….atata pește! Vreti sa fie profesorii si instructori, si educatori, si bone, dar plata lor sa fie derizorie!

   2. Ha, ha, ha! Sunt greșeli intenționate ca să văd reacția profesorilor care, în aroganța lor, consideră că n-au a da socoteală unora mai neșcoliți.
    Nu vă mai folosiți de copii pentru a vă atinge scopurile!

 4. Alt hoț și oportunist ,milionar care este la butoanele sindicatului de 30 de ani cu prietenii lui hoți de la Ialomița.

 5. Bravo! Așteptam demult sa aveți curaj=felicitari și să nu dați înapoi nici un pas! Fiica mea e profesr din 2004 și a luat încă o jumate de norma la un liceu particular. Este fam. Monoparentala și e foarte greu. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Într-un discurs despre cum incitarea la ură afectează și elevii, ministra Educației s-a dat exemplu pe ea însăși în vizorul comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei: Am o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să le șteargă suficient de repede”

Ligia Deca a spus că se încarcă negativ din cauza comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei și că are o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să…
Vezi articolul