Ligia Deca anunță că bugetul Ministerului Educației a primit 320 de milioane de lei la rectificarea bugetară, bani pentru salariile angajaților din învățământ – document / Inițial proiectul prevedea o tăiere de 80 de milioane

6.433 de vizualizări
Foto: gov.ro
Bugetul Ministerului Educației crește la rectificarea bugetară cu 320 de milioane de lei, anunță ministrul Ligia Deca, după ședința de Guvern în care a fost aprobat actul normativ. Banii primiți vor fi direcționați pentru „asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat”, potrivit oficialului.

Deca mai spune că pentru capitolul „învățământ” au mai fost suplimentate și sumele pentru bursele elevilor, cu 200 de milioane de lei, dar acești bani merg direct în bugetele locale. Încă 34 de milioane de lei sunt prevăzute suplimentar pentru finanțarea școlilor private acreditate.

Reamintim că în proiectul de ordonanță inițial, pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor, rectificarea însemna o tăiere de 80 de milioane de lei pentru bugetul Ministerului Educației.

„Am bucuria să vă anunț că în urma rectificării, bugetul pentru învățământ crește cu 554,35 milioane de lei! Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, prin ordonanță de urgență, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022.

În urma acestei decizii, bugetul alocat învățământului crește, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei – buget pentru învățământ gestionat de Ministerul Educației, iar 234,35 milioane de lei – sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale).

Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor școlare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanțarea învățământului particular și confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, scrie Ligia Deca pe pagina sa de socializare.

Fișa bugetară inițială, din proiectul de rectificare, era următoarea:

La solicitarea Edupedu.ro, Ministerul Educației a oferit fișa bugetară aprobată Guvern:

Articol în curs de actualizare


2 comments
  1. bună ziua cu bani de transport al elevilor o mai țineți mult sau vreți cât mai mulți elevi care nu mai pot să se ducă la școală din cauza situației care părinții nu mai au bani ,facturi mari rate etc?

  2. Buna ziua sunt Antoneta ganga din com Saschiz judetul Mureș am o întrebare la dumneavoastră ce se întâmpla cu Bursa sociale de anul trecut la clasa zero și acum este in clasa 1 și nu ne-a dat nicio bursa socială pe conturile bancare primăria nu știe nimic școală nu știe nimic vreau sa știu ne mai băgați bursele sociale la copiii
    Și mai este o mare mare problema k virați bani la primărie și la școală k nu da dreptul la copii vreau un sigur răspuns k nea dus cu azi mâine etc k ne baga bursele sociale pe conturile bancare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CEDO: vaccinarea obligatorie a copiilor împotriva poliomielitei, hepatitei B sau tetanosului e ”necesară într-o societate democratică”. Curtea a respins plângerile unor cehi ai căror copii nu au fost primiți de grădinițe pentru că refuzaseră vaccinarea

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins plângerile unor cetățeni cehi care au fost amendați sau respinși la înscrierea copiilor la grădiniță pentru că au refuzat să își vaccineze…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Părinții care își înscriu copiii la altă școală decât cea de circumscripție pot bifa să le fie locul păstrat la școala de care aparțin / Răspunsuri de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2023 au primit răspunsuri de la Ministerul Educației într-un ghid publicat miercuri pe site-ul instituției. Astfel, pot fi înscriși la…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în direcții județene de învățământ, păstrate în proiectul Legii Educației – surse / Directorii acestora nu vor mai fi legați de mandatul ministrului

Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar/a Municipiului București (DJIP/DMBIP), ca deconcentrate ale Ministerului Educației, au fost păstrate în proiectul Legii învățământului preuniversitar, varianta Deca,…
Vezi articolul