LISTA 347 de școli și grădinițe care au latrină în curte pot aplica din octombrie pentru decontarea unor “containere sanitare mobile” care vor fi amplasate tot în curte. Ministrul Educației, acum 3 zile: Mai sunt 836 de școli cu toalete în curte

2.127 de vizualizări
Foto: captură – Digi24.ro
Ministerul Fondurilor Europene a publicat lista celor 347 de școli și grădinițe care nu au grupuri sanitare sau au latrină în curte. Documentul este o anexă la Ghidul solicitantului pentru programul de finanțare „Consolidarea capacităţii unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2″, pus în consultare publică.

Ghidul se adresează școlilor și autorităților locale care pot depune cereri de finanțare pentru a cumpăra “containere sanitare” după data de 5 octombrie 2020, potrivit calendarului, adică după 3 săptămâni de la începerea cursurilor, pe 14 septembrie. Doar școlile din lista de mai jos sunt eligibile, anunță ministerul. Este vorba despre 347 de școli și grădinițe care “nu au fost cuprinse pentru finanțare în programul Ministerului Educației în anul 2020”, potrivit documentului.

Dacă o școală vrea să ia finanțare, dar nu este pe listă, poate solicita dar are nevoie mai întâi de un aviz de la Ministerul Educației, potrivit ghidului. “Lista unităților de învățământ este indicativă. În situația în care o unitate de învățământ care nu se regăsește în Anexa 14 solicită finanțare pentru acțiuni de tip B, se va prezenta avizul Ministerului Educației și Cercetării care va certifica necesitatea amenajării grupurilor sanitare în vederea derulării în condiții de siguranță sanitară a activității didactice prin dotarea cu containere sanitare mobile, precum și faptul că nu au beneficiat de finanțare anterioară acordată în același scop”.

Apelul de proiecte lansat de ghid este “apel de proiecte necompetitiv cu depunere continuă, în limita bugetului alocat”, se arată în document.

  • Data deschidere apel de proiecte: 05.10.2020
  • Dată şi oră începere depunere de proiecte:  05.10.2020, ora 16:00
  • Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 15.01.2021, ora 16:00 

Proiectele care pot fi finanțate sunt de două tipuri:

  • containere mobile sanitare destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2
  • echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2;

Containerele sanitare mobile vor fi aplasate tot în curte.

  • Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru o unitate de învățământ preuniversitar de stat, indiferent de tipul solicitantului, nu poate depăși 250.000 euro.
  • Aceeași unitate de învățământ poate fi sprijinită printr-un singur proiect, indiferent de tipul solicitantului sau formei de parteneriat, se mai arată în ghid.

Recent ministrul Educației a declarat la B1TV pe 5 septembrie că la acest moment mai sunt 836 de școli cu toalete în curte, potrivit G4Media.ro.

Foto: captura Digi24.ro


2 comments
  1. Lista școlilor din Botoșani e o glumă ! Doar 21 de unități de învățământ cu toaletă în curte, în TOT JUDEȚUL ?! Pe bune ?! Păi , unde sunt structurile, școlile și grădinițele din cătune izolate , fără apă , fără canalizare ? Duc toți copiii la școala – centru ? De exemplu, școala Prisăcani – Flămânzi. Lista este falsificată . Punct.

  2. Sunt șocată să constat câte școli lipsesc din listă…
    Oare cine a făcut verificările?
    Ba chiar este trecută o școală de la sat care are condiții după norme europene…
    Ce se urmărește cu aceste minciuni? Bani? Ce selecție este asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul de Reziliență și Redresare, discutat la Cotroceni. Pe ce vrea Guvernul să cheltuiască fondurile de urgență de la Comisia Europeană

Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), potrivit documentului în lucru obținut de Edupedu.ro, document discutat azi la Cotroceni…
Vezi articolul

Studiu: Cum se raportează la România studenții care învață în afara țării / Cei mai mulți spun că vor să revină / Calitățile principale menționate, sub influența anilor de criză: reziliență și adaptabilitate

Marea majoritate a studenților care au participat la un sondaj internațional, adică mai bine de două treimi, și-au exprimat interesul de a se întoarce în țară și de a contribui…
Vezi articolul