LISTA 40 de proiecte au fost admise pentru finanțare în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”, anunță Ministerul Educației

3.758 de vizualizări
Lista proiectelor admise pentru finanțare în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”
Ministerul Educației a publicat lista intermediară cu cele 40 de proiecte admise în vederea finanțării în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”, pe 20 iulie 2023. Solicitanții proiectelor pot depune/trimite contestații la adresa de e-mail microbuzeverzi@edu.gov.ro, în termen de 2 zile lucrătoare de la data publicării listei. 
  • Amintim că ministerul Educației a prelungit perioada de depunere a proiectelor în apelul „Microbuze electrice pentru elevi” până pe 30 iunie, termenul inițial fiind 13 iunie.

Alocarea financiară PNRR totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 milioane de euro, fără TVA. Alocarea financiară per proiect este de maximum 6,097,560.97 de euro, fără TVA.

DOCUMENT Lista intermediară a proiectelor admise în vederea finanțării în apelul „Microbuze electrice pentru elevi”

Apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație

În cadrul acestui apel, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice.

Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, potrivit Ministerului Educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesorii suplinitori din București, ținuți ore în șir pe scările inspectoratului școlar pentru a intra la ședințele de repartizare pe posturi. Accesul la grupuri sanitare, separat de cel pentru angajații ISMB

Imagini incredibile de la Inspectoratul Școlar București (ISMB) unde profesorii care au venit marți, 22 august, la ședințele de repartizare pe posturile de suplinitori au avut de așteptat ore în…
Vezi articolul

Reacția studenților la creșterea vârstei de pensionare în universități: O frână suplimentară în modernizarea universităților, accentuată de nesancționarea neperformanței

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică intenția Guvernului de a introduce posibilitatea prelungirii calității de titular până la 70 de ani pentru cadrele didactice din învățământul superior la latitudinea exclusivă a…
Vezi articolul

Cererile organizațiilor de tineri, elevi și studenți pentru noul minister al Tineretului și Familiei: finanțări nerambursabile pentru activități de tineret, sprijin pentru Legea tineretului, măsuri de reducere a declinului demografic

Susținerea pentru adoptarea proiectului Legii tineretului, o strategie națională în privința politicilor pentru tineret și proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru activități de tineret incluse în bugetul pe 2022 se numără…
Vezi articolul