LISTĂ Au mai rămas 140 de locuri libere pentru a III-a etapă de admitere la liceu în București / La această etapă pot intra și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională

1.636 de vizualizări
Foto: John Schnobrich on Unsplash
Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat lista cu locurile rămase libere la liceele din Capitală pentru etapa a III-a de repartizare a elevilor ce urmează să intre în clasa a IX-a. Aceasta are loc între 22 august – 1 septembrie. Sunt 140 de locuri rămase libere la licee din București, dintre care 23 de locuri la Liceul Teoretic ”Ady Endre”, cu predare în limba maghiară.
  • Pe lângă aceste locuri, au mai rămas disponibile locuri pentru elevi romi și cu cerințe speciale.

După a II-a etapă de repartizare, inspectoratul a anunțat locurile unde au intrat elevii printr-o notă pe site-ul instituției, unde în dreptul numelui candidatului era trecut numărul de înregistrare, nu codul anonimizat.

Potrivit metodologiei, dacă după derularea celor două etape de admitere prevăzute în calendar se mai înregistrează solicitări ale candidaţilor din seria curentă, precum şi ale candidaţilor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023 de înscriere în clasa a IX-a din învăţământul liceal de stat, inspectoratul şcolar, prin comisia judeţeană de admitere/a municipiului Bucureşti, repartizează aceşti candidaţi, în intervalul 22 august 2022 – până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V – VIII.

Licee teoretice unde mai sunt locuri disponibile

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” are 3 locuri la profilul Științele Naturii (ultima medie 8.09), 2 la Filologie (ultima medie 8.33) și 1 la Științe sociale (ultima medie 8.13).

Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” are 7 locuri libere la profil Matematică-Informatică (ultima medie 8.32) și 2 la Științe sociale (ultima medie 8.52).

Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” – 1 la profilul mate-Info cu ultima medie 8.81.

Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” – 1 loc disponibil la profilul mate info cu ultima medie 8.20.

Colegiul Nțtional “Elena Cuza” – 1 loc la Filologie bilingv engleză cu ultima medie 9.21.

Liceul Greco-Catolic “Timotei Cipariu” are 3 locuri disponibile la profil Matematică-Informatică, ultima medie de intrare fiind 8,23. La acest liceu, anul trecut ultima medie era 4,63, potrivit unei analize Edupedu.ro. Asta deoarece a fost o generație mai numeroasă de elevi în 2020-2021 care au luat note mai mari la Evaluarea Națională. În consecință, elevi cu medii mari anul acesta au ajuns pe locuri pe care anul trecut erau liceeni cu medii mult mai mici. 

Lista publicată azi de ISMB conține locurile rămase libere la liceele din București, după cea de-a două etapă de repartizare care a avut loc în perioada 1-6 august.

Informații de context

Anul acesta Ministerul Educației nu a alocat suficiente locuri la licee la nivel național, așa cum a scris Edupedu.ro. Numărul copiilor rămași nerepartizați pentru admiterea la liceu în țară a fost de 6.853, iar numărul locurilor rămase neocupate în toate liceele din România a fost 4.993. Practic, 1.860 de copii, absolvenți de clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională, nu au avut loc din start în niciun liceu din România.

În București 1.216 elevi au rămas nerepartizați pe 409 locuri, după prima etapă de repartizare, iar acum au mai rămas 140 de locuri la liceele din Capitală.

De precizat, șeful Inspectoratului București, Vlad Drinceanu, spunea că anul acesta a găsit planul de școlarizare gata făcut, dar că „anul viitor vom suplimenta locurile la licee, dacă vor fi mai mulți elevi decât numărul de locuri”.

Lista cu locurile rămase libere la liceele din București


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Șeful Inspectoratului București spune că anul acesta a găsit planul de școlarizare gata făcut, dar că „anul viitor vom suplimenta locurile la licee, dacă vor fi mai mulți elevi decât numărul de locuri”

Anul acesta, 1.216 elevi care au terminat gimnaziul și au dat Evaluarea Națională au rămas fără un loc la liceu în București, după prima repartizare computerizată. Mai sunt disponibile doar…
Vezi articolul

ANALIZĂ Media pentru admiterea la liceu devine irelevantă, în București, pentru majoritatea candidaților. Elevi cu note mari vor ajunge la licee la care anii trecuți s-a intrat cu medii mici / Oficialii din Ministerul Educației au transferat problema părinților și le-au dat „un sfat”

Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie. În București, numărul…
Vezi articolul

Admiterea la liceu organizată înainte de Evaluarea Națională s-ar putea întâmpla din toamna anului viitor – anunță ministrul Educației. Cîmpeanu: Elevii admiși la liceu ar putea să nu mai dea Evaluarea Națională. Poate un liceu să lase 25% din locuri pentru ocupare prin repartizare computerizată

Examenul de admitere în liceu organizat înainte de Evaluarea Națională s-ar putea întâmpla “din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației”, a declarat ministrul Educației. “Dacă…
Vezi articolul

Locurile la liceu alocate pe București, identice cu cele de anul trecut, anunță Inspectoratul. Elevii de clasa a VIII-a află cu o săptămână înainte de sfârșitul școlii pe ce locuri dau admitere

Elevii de clasa a VIII-a află cu doar o săptămână înainte de a termina școala câte locuri disponibile sunt la liceu și școala profesională. Cu întârziere, Ministerul Educației a trimis…
Vezi articolul