LISTĂ Cei 20 de elevi olimpici repartizați la liceu în București fără Evaluare Națională 2023 / Unul dintre ei are medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

41.711 vizualizări
Foto: captură – document
Inspectoratul școlar al Municipiului București a publicat tabelul nominal cu repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa națională/internațională a competițiilor școlare. Unul dintre elevi are medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, este de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” și s-a înscris la același colegiu în clasa a IX-a.

Elevii olimpici au avut posibilitatea să se înscrie la liceu, fără să mai susțină Evaluarea Națională 2023, potrivit ordinului nr. 3.684 din 15 februarie 2023. 

Elevii care s-au înscris la liceu fără susținerea Evaluării Naționale 2023 sunt cei care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, potrivit ordinului.

Sunt 94 de elevi olimpici în toata țara care nu s-au înscris la Evaluarea Național și intră la liceu în 2023 pe baza premiilor obținute, potrivit raportului privind desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat al secretarului de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru.

Cei mai mulți olimpici care provin de la același liceu, în listă, sunt de la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București, în număr de 6.

Amintim că repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc pe 19 iulie.

FOTO DOCUMENT 20 de elevi olimpici au fost repartizați la liceu în București:

Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a, în anul școlar 2023—2024, a absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii au fost următoarele:

 • depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;
 • analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană/a municipiului București;
 • comunicarea rezultatului repartizării absolvenților;
 • preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;
 • transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților;
 • completarea în SIIIR a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor: premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare, respectiv premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la etapa internațională a competițiilor școlare.

Înscrierea olimpicilor se face peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi,  prin excepție de la prevederile art. 63 alin. (1) lit. e) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Înscrierea „se realizează pe baza Listei privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/ specializarea la care se face înscrierea.”

Citește și:
Admitere la liceu 2023: Repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc pe 19 iulie
Repartizare liceu 2023. Au fost publicate liste cu elevii cu cerințe educaționale speciale, în unele județe
Repartizare liceu 2023. Listele cu elevii romi au fost publicate de câteva inspectorate școlare

1 comment
 1. Ar trebui extinsă admitere pentru olimpici pana la mențiune , dar cei care hotărăsc , probabil nici nu au participat la olimpiada și nu înțeleg câta munca este pentru o calificare la nationala .
  Bine ca ii admitem pe unii cu 7 la licee umede ultima medie e peste 9,50.
  Oare unde e discriminarea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Noul calendar de admitere la liceu 2020: Înscrierea pentru probele de aptitudini se realizează în 2-5 iunie, pe 2 iulie începe completarea fișelor de înscriere la liceu, iar pe 10 iulie va fi repartizarea computerizată

Absolvenții de clasa a VIII-a vor completa fișele de înscriere la liceu în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020, a…
Vezi articolul