Ludovic Orban se contrazice cu privire la motivele menținerii after school-urilor deschise și închiderii școlilor: În after school-uri nu a existat un număr semnificativ de infectări și after school-urile sunt în afara procesului educațional / Nu prezența la școală pune probleme de infectare

4.279 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ludovic Orban folosește același argument pentru a motiva atât decizia de menținere deschisă a after school-urilor, cât și pe cea de închidere a școlilor. “After school-urile sunt în afara procesului, nu fac parte din activitatea, să spun, educațională, din zona de reglementare a învățământului. În plus, în after school-uri, din datele pe care le avem, nu a existat un număr semnificativ de infectări, pe baza anchetelor epidemiologice”, a declarat Orban, la câteva minute după ce a anunțat că nici școlile nu prezintă probleme din punct de vedere al numărului de infectări.

Întrebat de ce a închis toate școlile din țară, Ludovic Orban a răspuns: “Pe primul loc este sănătatea copiilor noștri și a familiilor copiilor noștri. Nu prezența la școală, aici nu e vorba de prezența la școală… La școală, evident că riscul de răspândire e mult mai mic. E vorba de celelalte activități în care copiii, adolescenții nu sunt sub supravegherea școlilor, a părinților și riscul de trasmitere crește. Și e vorba și de transportul local și intrajudețean pe așa-zisele navete, pentru că acolo Consiliile județene nu au impus firmelor de transport să asigure” respectarea normelor de siguranță.

Întrebat apoi de ce a lăsat deschise after school-urile, premierul a dat următorul răspuns: “La școală ești obligat să te duci, pe când la after school-uri nu e obligat nimeni să se ducă. În plus, after school-urile sunt în afara procesului…, nu fac parte din activitatea, să spun, educațională, din zona de reglementare a învățământului. În plus, în after school-uri, din datele pe care le avem, nu a existat un număr semnificativ de infectări pe baza anchetelor epidemiologice“.

Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă la Știrile PRO TV că ”la momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”.

Potrivit surselor Edupedu.ro din zona medicală, rata infectare pe 14 zile în mediul școlar este de 0,05% totalul de peste 2,9 milioane de elevi din învățământul preuniversitar, 0,66% din numărul de profesori, 0,59% din personalul auxiliar și 0,46% din personalul nedidactic.


3 comments
  1. Nu știu de ce vă așteptați la ceva logic și coerent de la acest politruc pentru care minciuna este a doua natură !

  2. Care este contradicția?
    Mi se pare limpede că de regula de la after-school un copil este dus și adus de familie, regulă care nu e general valabilă la școală.
    Iar faptul că nu este o activitate obligatorie permite familiei să evalueze gradul de siguranță, condițiile asigurate etc fără ca această evaluare să genereze penalizarea copilului.

    1. Contradictia consta in faptul ca desi rata de infectari este mica in mediul scolar, acesta se inchide ,iar programele de tip after-school nu ,desi acelasi argument pe care il foloseste sa motiveze continuarea acestor programe este valabil si pentru scoala ,dar masurile sunt diferite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, FSE, replică la declarația premierului Ciucă, după ce acesta a spus că a dat tot ce a putut oferi celor din Educație: Ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ să mai arunce o privire către unitățile școlare, către cei care lucrează acolo, să vadă cât de departe e de realitate

Liderul FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a dat o replică declarației premierului Nicolae Ciucă, la ieșirea de la negocierile de la Palatul Victoria. Acesta a spus că cineva care își…
Vezi articolul

VIDEO Procurorul șef adjunct al DIICOT susține că „de cele mai multe ori” instituția a ales „discreție în mediatizarea” cazurilor de consum de droguri în școli „uneori de prestigiu” / Cupșa, PNL: Cum să facem așa? Să nu se afle cumva că în liceele noastre de prestigiu se consumă droguri. Dacă credeți că așa vom interveni eficient, cred că ne înșelăm cu toții

În contextul recentului caz mediatizat “Droguri în licee”, procurorul șef adjunct al DIICOT, Oana Pâțu, a spus în cadrul unei dezbateri în comisia de învățământ din Camera Deputaților că au…
Vezi articolul

Profesorul are libertatea să-și organizeze predarea și evaluarea pe parcursul întregului an școlar, între evaluarea standardizată de la începutul anului și cea de la final, anunță ministrul educației în contextul schimbării structurii calendarului școlar

Ministrul Educației a declarat astăzi că profesorii vor avea libertatea „să-și organizeze atât predarea materiei, cât și evaluarea pe fiecare disciplină”, între evaluarea standardizată de la începutul anului și cea…
Vezi articolul