Ludovic Orban: Vom abroga Ordonanța 51 pentru că există elevi care nu merg la școală din cauza că nu își permit să plătească integral transportul

7.112 vizualizări
Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de Guvern că Executivul își va angaja răspunderea pentru abrogarea Ordonanței 51/2019 privind transportul de persoane intra-județean, potrivit G4Media.ro.

”Trebuie să știți că, la ora actuală, există localități în care copiii, din cauza faptului că nu își permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la școală. Ordonanța 51 a fost ordonanță care a  urmărit, după părerea mea, două scopuri perverse. Și anume, la presiunea baronilor județeni ai PSD, să nu mai fi nevoiţi să plătească costurile aferente transportului pentru naveta copiilor, prin desființarea statutului de serviciu public al serviciului de transport intrajudețean.

Și a mai avut un obiectiv pervers această ordonanță care prelungește licențele de transport intrajudețean cu încă patru ani de zile, ignorând obligația de a licita traseele în transportul intrajudețean.

Abrogarea Ordonanței 51, evident, va face parte din proiectul de lege pentru care ne vom angaja răspunderea și care, de asemenea, necesită adoptarea cât mai rapidă, pentru a înceta această stare gravă, care creează pentru foarte mulţi copii dificultăți, dacă nu chiar, pentru mulți, imposibilitatea de a putea să se ducă la școală.”, a mai spus premierul.

Intenția Guvernului de a abroga OUG 51 a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan încă de ieri.

Federația Elevilor din România a cerut Guvernului Dăncilă, încă de la punerea în dezbatere a OUG 51, aprobat in iunie 2019, să retragă prevederile privind eliminarea transportului județean din sfera serviciilor publice.

 Potrivit elevilor, odată cu intrarea transportului județean în regim comercial, prin eliminarea acestuia din sfera serviciilor publice, au dispărut obligațiile de serviciu public pentru transportatori, iar aceștia nu mai au obligați să asigure tarife preferențiale pentru elevi (în cazul navetei) sau să vândă abonamente la preț redus primind ulterior subvenție.

Știrea este în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu: Aș vrea să ajung cu Nicușor Dan în turul 2 la prezidențiale pentru că atunci am putea spune amândoi: „ce oportunitate pe țara asta să poată să aleagă între doi foști olimpici internaționali – el la matematică, eu la chimie”

Daniel Funeriu, care și-a anunțat în decembrie disponibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2025, spune că ar vrea să ajungă în turul II al…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Competențele dobândite din învățarea informală și nonformală, alături de competențele formale, trebuie să fie certificate și recunoscute pe piața muncii / Curriculumul la decizia școlii trebuie să constituie un procent mai mare din numărul total de ore

Competențele dobândite din învățarea informală și nonformală, alături de competențele obținute din învațarea formală, trebuie să fie certificate și recunoscute pe piața muncii, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul

Titularizare 2024. Probele practice și inspecțiile speciale la clasă încep miercuri, 29 mai, și țin până pe 28 iunie. Acestea sunt evaluate cu note de la 10 la 1 și sunt aduse la cunoștință candidaților în ziua susținerii probei

În perioada 29 mai-28 iunie 2024 au loc probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă, precum şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe, conform calendarului oficial pentru Titularizare 2024. Acestea sunt…
Vezi articolul

INTERVIU Reprezentantul special ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor, Najat Maalla M’jid: Agresorii nu au idee cât de devastatoare este atitudinea lor umilitoare pentru psihicul unui copil / Este foarte important pentru o societate să se asigure că profesorul care supune un copil la rele tratamente este pedepsit corespunzător, nu doar transferat de la o școala la alta

Agresiunea profesor-elev și elev-elev la școală este poate cea mai întâlnită formă de bullying din sistemul educațional românesc, așa cum am văzut în cazul de la Târgu Mureș. Edupedu.ro a…
Vezi articolul

Cea mai mare simulare de până acum pentru studierea evoluției universului, realizată pe un supercomputer din Anglia. Modelul standard de cosmologie ar putea rămâne istorie, după procesarea noilor date primite din spațiu

Astronomii au efectuat cea mai amplă simulare computerizată realizată vreodată, de la Big Bang până în zilele noastre, pentru a studia modul în care a evoluat universul, relatează marţi DPA/PA…
Vezi articolul