Mai multe asociații de elevi anunță că vor protesta în Piața Victoriei, în prima zi de școală

5.662 de vizualizări
Elevi din cadrul Asociației de Elevi Constanța, protestând / Foto: Facebook.com – AEC
Mai multe asociaţii ale elevilor anunţă organizarea unui protest în Piaţa Victoriei, în prima zi de şcoală, solicitând măsuri pentru scăderea ratei abandonului şcolar şi creşterea calităţii actului educaţional, transmite Agerpres. Este vorba de Asociaţiile Elevilor din Constanţa, Bacău, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş, Mureş şi Vâlcea care vor protesta de la ora 13:00, în fața Guvernului.

“În contextul începerii anului şcolar 2021-2022, precum şi a observării scăderii constante a calităţii actului educaţional, creşterii ratei abandonului şcolar de la an la an, creşterii numărului de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu se prezintă la Evaluarea Naţională şi creşterii numărului de elevi absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a care nu susţin examenul de Bacalaureat, asociaţiile de elevi vor organiza un protest în prima zi de şcoală, luni, 13 septembrie, începând cu ora 13:00, în Piaţa Victoriei, pentru a solicita (…) măsuri în vederea scăderii ratei abandonului şcolar şi creşterii calităţii actului educaţional”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Printre măsurile solicitate se numără creşterea numărului de consilieri şcolari, acordarea unor fonduri pentru finanţarea complementară de la bugetul de stat şi în special pentru asigurarea unor reparaţii capitale a unităţilor de învăţământ, extinderea programului de ore remediale în învăţământul liceal, mărirea cuantumului minim al burselor şi actualizarea planurilor cadru.

“Educaţia a ajuns bătaia de joc a autorităţilor din România, chit că ne referim la premieri, miniştri, primari, inspectori, etc. În fiecare an, criminalii învăţământului se pozează inocenţi în faţa şcolilor, în prima zi de şcoală, pentru a-şi creşte capitalul politic. După ani de zile de ticăloşie, este momentul să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm vinovaţii, să cerem măsuri concrete.

Învăţământul este condus de indivizi siniştri care vor să îl îngroape, iar dacă societatea civilă nu va acţiona, aceştia vor reuşi. Revendicările noastre sunt nişte cerinţe de bază, care au dovedit că pot duce la combaterea abandonului şcolar”, a declarat, potrivit comunicatului, Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. 


3 comments
  1. Pentru ce trebuie sa protesteze nu protestează.De faptul ca sunt obligați să vina fizic la școală în pandemie, 30 in clase nu zic nimic. Deci nu le pasa de sănătatea lor și de viață și sănătatea părinților lor .

  2. O masura de baza, fara de care nu se poate, este plata pe masura a personalului din invatamant. Vreti munca de calitate cu profesori cu gradul intai sub salariul mediu pe economie si profesorii sa suporte cheltuielile cu cele necesare muncii lor. Abandonul vine si din pierderea de vreme la o scoala abandonata de stat, satrapii de pe scaunele de ministru, PM, restul politrucilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Tot mai mulți copii de școală sunt diagnosticați cu intoleranță la gluten, adică suferă de boala celiacă, atrage atenția Ministerul Educației. Printre manifestări pot fi simptome digestive sau statura mică, anemia și irascibilitatea, potrivit medicului Alina Stănescu Popp / Ce pot face părinții și profesorii

„În general, când un copil are performanțe mai mici sau este un pic mai neliniștit, să spunem, profesorul, părinții se sesizează. Dacă acel copil are anemie, atunci acesta ar putea…
Vezi articolul

Bugetul Cercetării scade ca procent din PIB în 2024, în pofida unei creșteri simbolice în valoare nominală. La începutul anului, fostul premier Ciucă, președinte PNL, vorbea de 1% din PIB pentru Cercetare, ministrul PSD Bogdan Ivan s-a declarat, apoi, „realist”

Bugetul alocat pentru cercetare fundamentală și cercetare-dezvoltare pentru 2024, sub umbrela Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) urmează să crească în valoare nominală cu 0,13% față de 2023, potrivit proiectului…
Vezi articolul

Școlile pot să obțină aproape 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică. Documentele pentru aplicare

Un ghid al solicitantului pentru dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și instrumente digitale a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul…
Vezi articolul