Numărul școlilor din Timișoara care funcționează online din cauza frigului a ajuns la 22: unul din cinci elevi timișoreni învață de acasă

414 vizualizări
Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.com
Din cauza frigului din clase, 22 de unități de învăţământ din Timişoara, cu peste 10.000 de elevi, funcţionează în sistem online, însă de săptămâna viitoare este posibil ca şi în alte şcoli să se recurgă la această soluţie, a declarat, vineri, adjunctul șefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea, citat de Agerpres. Numărul a crescut considerabil, după ce miercuri se înregistrau opt școli, grădinițe și licee ai căror elevi stăteau acasă din cauza frigului.

În clasele şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire, temperaturile sunt între 10 grade şi 16 grade Celsius.

Hogea a spus că nici aerisirea claselor nu se mai face corespunzător cerinţelor pandemice şi de aceea “există risc de infectare”:

  • “La această oră, avem suspendate cursurile faţă în faţă în 22 de unităţi de învăţământ, în care învaţă 10.269 de elevi, adică 20% dintre elevii din Timişoara. Sunt în online din cauza problemelor legate de lipsa agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe această listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30%. Avem şi situaţia legată de pandemie, ambele se suprapun şi creează o panică în rândul cadrelor didactice şi al părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor pentru că nu se aerisesc sălile de clasă şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase”.

Adjunctul IŞJ Timiş a adăugat că la nivelul Inspectoratului a fost analizată situaţia şi se caută o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara.

“Sperăm să găsim o soluţie, împreună cu factorii de decizie din primărie, pentru a evita suspendarea cursurilor (…). Aerisirea claselor este obligatorie, din cauza pandemiei, dar se evită (pentru că este frig n.r.)”, a menţionat el, mai transmite Agerpres.

În altă ordine de idei, la Liceul “Nikolaus Lenau” din Timişoara, unde a fost focar COVID-19, ar trebui reluată activitatea faţă în faţă, dar din cauza frigului elevii vor rămâne tot în online.

“Pereţii claselor nu se încălzesc. Este frig. Sperăm că apar soluţii, că apare cărbunele, Colterm va furniza un agent termic care permite încălzirea sălilor de clasă. Ne-am bucura să vină mai repede primăvara. Norocoase sunt şcolile cu containere pentru că se încălzesc cu electricitate. Din păcate, nu se întrevăd prea rapid soluţii”, a punctat Cosmin Hogea.

Foto: © 2mmedia2011 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de subiecte de examen, anunță senatorul USR Ștefan Pălărie

Șefii Centrului Național de Evaluare și ai Comisiei Naționale de Bacalaureat invitați să dea explicații la comisia de învățământ din Senat, marțea viitoare, în cazurile de suspiciune a scurgerilor de…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către ministrul Educației, pentru dotarea claselor cu minibiblioteci și cărți noi: “Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le cartea accesibilă”

Doi învățători din Bacău îi solicită ministrului Educației, printr-o scrisoare deschisă, inițierea unui program guvernamental de promovare și susținere a lecturii în școli. „Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le…
Vezi articolul

Eliminarea Limbii latine din planurile-cadru pentru liceu, criticată de Societatea de Studii Clasice din România: Propunerea semnalează o gravă lipsă de experți în educație în structurile Ministerului Educației

Toate țările Uniunii Europene „cu un sistem de învățământ solid oferă, în diverse formule, posibilitatea studierii limbilor clasice”, argumentează Societatea de Studii Clasice din România (SSCR) într-un comunicat în care…
Vezi articolul

INTERVIU Ministrul Educației, Ligia Deca: În viitor, titularizarea vine după licențierea în profesie și după noul masterat cu 80% practică, pe care îl introducem prin noua lege a Educației

Noile legi ale Educației aduc schimbări în cariera didactică. Ministrul Educației a explicat în contextele examenelor din ultima perioadă, de Bacalaureat și Titularizare, într-un interviu acordat Karinei Dorobanțu, elevă în…
Vezi articolul