Program de sprijin pentru elevi defavorizați, prin Fundatia “Virtute et Sapientia” a Universității din București / Se pot înscrie elevi care acum sunt în clasa a VII-a

569 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București anunță începerea înscrierilor pentru anul școlar 2022-2023 în programul SEED – Sprijin Educațional pentru Elevii Defavorizați, disponibil pentru elevi care în acest moment sunt în clasa a VII-a. Programul e derulat prin Fundația “Virtute et Sapientia” a instituției bucureștene de învățământ superior și a ajuns în al doilea an de desdășurare, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta arată că Fundația menționată sprijină, prin programul UB SEED, elevii cu potențial proveniți din familii cu venituri mici, din medii defavorizate, și care nu se pot dezvolta educațional din cauza lipsurilor materiale și financiare. Elevii acceptați în programul UB SEED vor beneficia timp de 5 ani școlari de cursuri online, activități/evenimente, mentorat, sprijin material și/sau financiar.

  • Fundația selectează elevii, pregătește mentorii, stabilește activitățile și oferă cursuri de pregătire. Toate acestea sunt construite într-un cadru flexibil, astfel încât elevii să beneficieze de sprijinul voluntarilor implicați și să înregistreze un real progres educațional și în direcția dezvoltării personale.

Potrivit comunicatului, apelul la selecție se adresează elevilor care, în anul școlar 2021-2022, sunt în clasa a VII-a. Pentru a fi selectați în program, aceștia trebuie să își depună aplicația completând un formular online în perioada 11–31 mai 2022. Ulterior, în perioada 11-20 iunie 2022, elevii vor fi invitați la o testare simplă pentru verificarea nivelului de cunoștințe și a potențialului și/sau la o discuție elev/elevi – coordonatori SEED. 

Elevii selectați vor fi anunțați în perioada 21-23 iunie 2022 urmând să transmită, la adresa contact.seed@unibuc.ro, în perioada 24-30 iunie 2022, dosarul complet prin care să facă dovada îndeplinirii condițiilor de eligibilitate.

Pentru a fi selectați în program, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • transmiterea tuturor documentelor dosarului de concurs la termenele stabilite prin calendarul programului;
  • obținerea mediei de minimum 7 în clasa a VII-a;
  • obținerea mediei de minimum 8 la limba română și la matematică;
  • participarea la o testare inițială pentru recunoașterea potențialului la limba română și matematică și/sau la 1-2 discuții (dialog) cu coordonatorii activităților SEED;
  • să dovedească proveniența dintr-o familie dezavantajată care nu a realizat în cele trei luni, înainte de depunerea candidaturii pentru program, un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

Principalele forme de sprijin care pot fi oferite elevilor din programul SEED în format fizic sau online, în funcție de condițiile organizatorice, resursele și disponibilitatea participanților, sunt: cursuri susținute de profesorii Universității din București (alături de care vor putea participa studenți selectați de cadrele didactice universitare), în special la disciplinele care fac obiectul evaluării naționale, respectiv Matematică și Limba română, activități de mentorat, oferite/coordonate prin Centrul de Învățare al Universității din București, activități/evenimente de dezvoltare personală, furnizate/coordonate de Departamentul de Consiliere și Orientare pentru Carieră al Universității din București și sprijin material/financiar pentru elevi, precum rechizite, manuale, laptopuri, în funcție de nevoile elevilor corelate cu posibilitățile programului SEED, resursele și deciziile la nivel de program SEED și Fundație UB.

În prezent, programul SEED susține 36 de elevi prin cursuri, ateliere, mentorat și sprijin financiar.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Laudabila initiativa!
    De apreciat ca elevii vor fi testati, sa nu patrunda in program toti puturoșii care la școală pierd timpul cu telefonul pe sub banca in timpul orelor de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Titlul de doctor al procurorului Codruț Olaru, retras de CNATDCU pentru „plagiat grosier” – PressOne / Olaru: Ar fi descalificant pentru Consiliu ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat, să emită un verdict contrar

Procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii cei mai influenți ai CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare…
Vezi articolul