Masca nu va fi obligatorie în școli, în nici un caz, spune prefectul Capitalei, Toni Greblă / Nu vor fi impuse măsuri sanitare pentru începerea anului școlar, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19

1.001 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
În condițiile în care cazurile de îmbolnăviri de Covid-19 se înmulțesc în ultima perioadă, prefectul Capitalei, Toni Greblă a dat asigurări că masca nu va fi obligatorie în școli, și nici nu vor fi luate măsuri sanitare speciale. Prefectul s-a întâlnit azi cu secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, la ISMB, pentru a verifica stadiul în care se află toate unitățile de învățământ din București, cu 2 săptămâni înainte de începerea anului școlar.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătății.
  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, lunea trecută, 8 august, că recomandă folosirea măștii de protecție în școli și consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, „lucrurile pot fi ținute sub control” în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala.

Prefectul Capitalei s-a întâlnit azi cu reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și cu secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, pentru a verifica stadiul în care se află clădirile și școlile la început de an școlar.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri sanitare în contextul în care crește numărul cazurilor de Covid-19 în România, prefectul Capitalei a spus: “Nu, nu am discutat acest aspect, dar după părerea mea nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acțiunile obișnuite de dezinsecție, de dezinfecție la unitățile școlare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului școlar, sperăm să înceapă în condiții cât mai normal posibile”. Legat de purtarea măștii în școli, prefectul a spus că: “Nu va fi obligatorie purtarea măștii în niciun caz, pe ceea ce știm astăzi”.

“Ministerul Educației respectă regulile Ministerului Sănătății”, a adăugat secretarul de stat Sorin Ion. “Dar sperăm să nu fie cazul la începutul anului școlar”.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Alexandru Rafila: Masca va fi recomandată în mod evident în școli. Dacă sălile sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, cred că lucrurile pot fi ținute sub control

3 comments
  1. Ii zice un octogenar, dintr-un sat ponosit de pe aceste meleaguri, nepotului sau de 10 ani: ‘Uite nepoate cum ii treaba. Mi-am facut un gard din sarma pentru a-mi apara curtea de sobolani. Sigur ca n-au mai putut intra, dar prin ‘ochiurile’ destul de mari inca ale gardului au trecut in continuare soarecii. La fel ii si cu masca. Ne pun ‘autoritatile’ sa ne ‘aparam’ de soareci (virusi) si ne obliga sa purtam ‘masti’ care-s bune cel mult pentru a ne apara de ‘sobolani’ (bacterii). Acum, pe bune. Mai crede cineva ca ‘nea’ Grebla e tinut la curent cu ce va veni, sau afla si dansul dupa ce se intampla ca toti ‘guvernatii”? (se intelege) Doar omu’ ne-a lamurit ,,pe ceea ce știm astăzi” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile private ar putea fi obligate să precizeze în scris câți bani acordă statul pentru finanțarea copiilor înscriși la acestea, chiar în contractul încheiat cu părinții, potrivit proiectului legii Educației

În cazul în care propunerea din proiectul legii Educației pentru Învățământul preuniversitar va rămâne în această formă și va intra în vigoare, părinții vor afla cu cât contribuie statul la…
Vezi articolul

Ministerul Educației vrea să plătească 735 de lei pentru un item de evaluare în cadrul platformei online de evaluare a elevilor și 2.084 de lei pentru o resursă educațională / Profesorii care au trimis până acum subiecte pentru examenele naționale nu au fost niciodată plătiți

Banca de 200.000 de itemi obiectivi pentru evaluare, integrată în platforma de evaluare online a elevilor la clasă și la examenele naționale, va costa 30 de milioane de euro, estimează…
Vezi articolul

„O lume minunată” cântă profesorii adunați la protest în Craiova / Melodia i-a fost cântată președintelui Iohannis de un grup de copii adus pentru vizita lui în Sibiu, în ziua marelui marș al cadrelor didactice

Câteva sute de profesori participă, vineri, la un protest la Craiova, organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) filiala Dolj, scrie G4Media.ro. În timpul protestului profesorii au cântat melodia…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române: Faptul că 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină notă de trecere la matematică dă de gândit. Dacă nu simplificăm studiul matematicii în școală, o să ajungem la 68% sub nota 5. Mai bine mai simplu pe înțelesul tuturor, decât complicat pentru 5 elevi din clasă

Președintele Academiei Române susține că studiul matematicii trebuie simplificat în școală, după simularea examenelor de Evaluare Națională. „Faptul că 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină…
Vezi articolul