UTIL Materiale didactice pentru combaterea dezinformării, puse la dispoziția profesorilor de gimnaziu și liceu de către Comisa Europeană

1.191 de vizualizări
Foto: © Bang Oland | Dreamstime.com
Profesorii de gimnaziu și liceu pot beneficia de un set de instrumente puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe elevi să facă diferența dintre informațiile false și cele reale, potrivit unei anunț de pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. 

Comisia Europeană pune la dispoziția profesorilor din învățământul secundar un set de instrumente cu care să îi ajute pe elevi să separe ceea ce este real de ceea ce este fals atunci când navighează online”, conform anunțului.

Iată ce presupune setul de instrumente:

  • Un ghid pentru profesori despre cum poate fi identificată și combătută dezinformarea;
  • O prezentare în format editabil cu exemple și ce poate fi folosită în timpul orelor de clasă;

Ghidul pentru profesori cuprinde materiale ce au rolul de a oferi un punct de pornire pentru discuții cu elevii. „Bazându-se atât pe fapte din istorie, cât și pe situații actuale, aceste studii de caz îi vor ajuta pe tineri să plaseze în context dezinformarea din jurul lor, contextualizând-o, de asemenea, ca fenomen cu precedente și paralele istorice”, se arată în document.

Prezentarea PowerPoint se bazează pe exemple pentru a înțelege ce este dezinformarea, cum funcționează și ce rol au platformele de comunicare.

Materialele pot fi descărcate gratuit aici.

Foto: © Bang Oland | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, despre amânarea hotărârii pentru implementarea România Educată: A necesitat o muncă desfășurată inclusiv pe parcursul nopților, atât s-a putut. Nici timpul, nici societatea nu mai are răbdare cu noi

“A necesitat o muncă desfășurată inclusiv pe parcursul nopților, atât s-a putut”, așa s-a justificat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința de Guvern de vineri, în care anunțase de două…
Vezi articolul

Dunele sub formă de stea din deșert, unice prin structura lor, studiate în profunzime de cercetători. Cazul dunei Lala Lallia din Maroc, formată în timp de nouă secole și care se mișcă cu 0,5 metri anual

Sunt una dintre minunile deşertului: dunele sub formă de stea, formaţiuni din nisip asemănătoare unor piramide, cu înălţimi de peste 300 de metri, cu ramificaţii care pornesc dintr-un vârf central…
Vezi articolul

Reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile, fără scenarii diferențiate, posibilă doar cu teste rapide non-invazive și alte trei condiții îndeplinite, susține Cîmpeanu. Apel public către Vlad Voiculescu să facă el licitația pentru aceste teste, după ce îi pasase responsabilitatea

“Mizăm foarte mult pe sprijinul Ministerului Sănătății pentru implicare în vederea asigurării unei protecții sanitare corespunzătoare în școlile din România”, potrivit unui apel public făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul