Medicii de familie cer renunțarea la adeverințele medicale cerute de școli și grădinițe pentru că măresc riscul de îmbolnăvire prin vizitele inutile la doctor

21.702 vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Reprezentantele a două asociații de doctori de familie din România se declară preocupate de modul în care se va face întoarcerea elevilor în unitățile de învățământ, în actualele condiții de pandemie. Ele consideră că rămân probleme care ar trebui rezolvate, deși mai sunt doar câteva zile până la începerea școlii, potrivit Sinopsis, citat de G4Media.ro.
  • UPDATE: Răspunzând unei întrebări a reporterului G4Media.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a spus că până acum nu a fost luată în calcul o decizie prin care să se renunțe la aceste adeverințe.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, consideră că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la diversele adeverințe medicale cerute de școli și grădinițe, căci hârtiile acestea implică, pe lângă birocrație, și riscuri de îmbolnăvire în vizitele inutile ale părinților și copiilor la cabinetele medicale.

Doctorii de familie vor fi primele cadre medicale apelate de părinți în caz de îmbolnăvire a copilului, de aceea ei subliniază că nu există protocoale clare și că le va fi greu să facă diferența între o gripă și formele medii și severe de Covid-19.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: Pexels.com


2 comments
  1. Ah, e prea mult de munca? Dar pe noi, profesorii, ne-a intrebat cineva daca nu e multa munca de cand au venit zi de zi obligatii aberante?? Normal ca trebuie hartie doveditoare. Ca parintele nu e nici medic nici Mama Omida sa decida ca fi’su’ n-are Covid si se simte mai bine. Daca medicul nu poate da diagnostic clar, exista specialist, trimitere, radiografii pulmonare, teste Covid etc. Nu vine ala, tuseste din toti rarunchii si mi-l trimite ma-sa inapoi la scoala ca i-a dat ea ceai de tei. Decizia reintoarcerii in astfel de vremuri este foarte foarte importanta si poate fi luata doar de personalul sanitar abilitat. Nu vreti sa stiti cum trimit parintii copiii la scoala mai ales iarna: tusind, curgandu-le mucii, cu febra, ragusiti, cu durere de cap. Si daca ii chemi sa-si ia copilul, ba nu-s acasa, ba nu au timp, ba sunt la serviciu si nu pot pleca. Aceleasi scuze si mai ales aia cu serviciul, sunt folosite si la reintoarcere: nu am cu cine-l lasa in casa, nu nai tuseste atat de rare etc

    1. Imi dau seama ce fel de profesor esti dupa comentariul tau si greselile pe care le-ai facut. Unul care nu merita sa lucreze cu copii. In afara nu ai face acest lucru. In alte tari nu se cer nici-un fel de adeverinte, copiii se duc la scoala cand tusesc si le curge nasul, ba chiar le dau si medicamente pentru febra ( parintele semneaza ca e de acord sau nu la inceputul scolii ) . Asa cum tu te duci la servici si parintii se duc la servici si nu pot pleca tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dosarul cu șină, obligatoriu la Titularizare 2023 – cel mai mare concurs de angajare din România – la mai multe inspectorate școlare județene / Adresarea în scris către profesorii candidați, plină de majuscule, semne de exclamare și sublinieri

Mai multe inspectorate școlare județene anunță candidații la concursul de angajare în învățământ, numit Titularizare, că dosarul cu șină este obligatoriu, dacă vor să fie profesori sau să continue să…
Vezi articolul

Profesor de sport de la Colegiul Pedagogic din Ploiești, arestat pentru act sexual cu o elevă de 14 ani. Directoarea liceului: Așteptăm decizia instanței și vom aplica Codul Muncii. Daca se confirmă, nu cred că în Învățământ mai este loc pentru domnul profesor

Un profesor de la Colegiul Național „Regina Maria” din Ploiești este cercetat pentru act sexual cu un minor, fiind suspectat că a întreținut relații intime cu o adolescentă de 14…
Vezi articolul

Școlile și grădinițele ar putea rămâne de săptămâna viitoare fără contabili, fochiști, bucătari sau șoferi, anunță sindicatele din Educație. Cer Guvernului să găsească o soluție la interzicerea detașărilor

„Interzicerea detașărilor ar putea duce la blocarea activității în unele instituții de învățământ”, anunță Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“, care solicită Guvernului „să găsească de urgență o soluție astfel…
Vezi articolul

Oana Moraru, despre avizul ISU menținut condiție în evaluarea pentru acreditare doar la grădinițele și școlile private: Blochează inițiativa privată în educație, pe o dublă măsură

Eliminarea avizului ISU dintre condițiile de evaluare doar pentru școlile și grădinițele de stat va duce la diminuarea inițiativei private în educație, a declarat pentru Edupedu.ro consultantul educațional Oana Moraru.…
Vezi articolul