Memorandum semnat între Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group, pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate

617 vizualizări
Foto: Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași
Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group (LAWG), au semnat un Memorandum de Colaborare pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate în România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul acestuia constă în creșterea rezilienței și sustenabilității sistemului de sănătate din România în baza unei colaborări active între mediul public și cel privat, se arată în informare. Documentul a fost semnat pe data de 12 decembrie.
  • Evenimentul a fost găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

„Un Hub de Inovație în Sănătate reprezintă un element central, necesar, al unui ecosistem modern de sănătate, care își propune stimularea cercetării și inovării în acest domeniu în România, promovând parteneriatul între autorități publice, mediul academic, entități neguvernamentale și industria farmaceutică inovatoare. Ministerul Sănătății susține cu tărie această inițiativă și prin semnarea acestui Memorandum, împreună cu Alianța Universitară G6-UMF și LAWG, inițiem un proiect cu impact pozitiv major asupra întregii societăți”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Conform comunicatului, obiectivele Hubului de Inovație în Sănătate în România sunt:

  • „Dezvoltarea de programe si proiecte dedicate inovației în sănătate în concordanță cu prioritățile strategice din cadrul Strategiei Naționale în Sănătate 2022-2030.
  • Încurajarea echipelor de cercetători și antreprenori români în vederea derulării unor proiecte complexe, interdisciplinare, care generează contribuție netă la dezvoltarea sistemului de sănătate și a economiei din România.
  • Facilitarea accesului și schimbului de bune practici în domeniul inovației în sănătate, într-o manieră accelerată, cu structuri similare la nivel internațional.
  • Stimularea dezvoltării de soluții inovative pragmatice pentru prioritățile selectate în domeniul sănătății.
  • Dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare pentru sectorul de sănătate vizând rezultate ce pot fi integrate în furnizarea serviciilor de sănătate, în beneficiul pacienților români.”

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a declarat că tinerii cercetători vor fi încurajați pentru a derula proiecte complexe: „Prin crearea Hubului de Inovație în Sănătate contribuim decisiv la modernizarea sistemului de sănătate din România. Avem, astfel, ambiția de a crea un cadru unic care să încurajeze tinerii cercetători și antreprenori din România de a iniția și derula proiecte complexe, interdisciplinare, care să transforme practica medicală curentă, în baza unei colaborări active între Alianța Universitară G6-UMF, Ministerul Sănătății și mediul privat, prin LAWG. Prin semnarea Memorandumului de Colaborare facem un prim pas în această direcție strategică”.

“Universitățile de Medicină și Farmacie sunt un pilon esențial al inovației în domeniul sănătății, atât la nivel național, cât și la nivelul regiunii din care fiecare dintre noi face parte. Prin semnarea acestui Memorandum suntem cu un pas mai aproape de a transforma în realitate proiectul de Hub de Inovație în Sănătate în beneficiul pacienților români”, a mai declarat Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și președintele în exercițiu al Alianței Universitare G6-UMF.

Comunicatul integral poate fi consultat mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tătaru, despre declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze părinții: Nici nu am avut pretenţia ca părintele să se erijeze într-un medic, dar să ne dea nişte simptome pe care le-a avut în ultima perioadă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat sâmbătă că părinţii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere atunci când copilul lor va merge la şcoală, documentul respectiv constituind un element de…
Vezi articolul

După Academia Română, și Comitetul Istoricilor Români, condus tot de Ioan Aurel Pop, cere Ministerului Educației două ore de istorie în gimnaziu și trei ore pentru liceeni, indiferent de profil / Pop dă exemplul Ungariei

Comitetul Naţional al Istoricilor Români solicită Ministerului Educaţiei ca în învăţământul gimnazial numărul de ore de Istorie din trunchiul comun, obligatoriu, să fie de cel puţin 2 pe săptămână, iar…
Vezi articolul

Biblioteca Centrală Universitară ,,Eugen Todoran” din Timișoara a “inventat un pachet de servicii suplimentare, în care sunt incluse facilități precum accesul la resursele digitale ale instituției”, reclamă ANOSR / “Este aberant să fie percepute taxe studenților pentru facilități subvenționate de către stat”

ANOSR și organizațiile studențești din Timișoara critică dur încercarea Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timișoara de a restricționa dreptul prevăzut de lege al studenților de a accesa gratuit serviciile…
Vezi articolul