UPDATE Toate școlile din Arad, Timiș, Gorj și Mehedinți sunt închise luni, plus 30 de școli din Caraș Severin

1.610 vizualizări
Pexels.com
Elevii din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș vor sta acasă luni, 17 decembrie, după ce Inspectoratele școlare din aceste județe au anunțat că școlile vor fi închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit Ministerul Educației. O parte dintre școlile din Caraș Severin și Satu Mare vor fi și ele închise.

UPDATE, ora 22:00 – Lista școlilor în care luni nu se vor face cursuri se mărește cu 30 de unități din Caraș Severin. ”Din cauza nealimentării localităților cu energie electrică, motiv pentru care o parte din ele nu pot fi încălzite, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mihaela Șchiopu.

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru data de 18 decembrie.

De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la rețeaua de energie electrică nu vor avea loc ore de curs în școlile din 39 de localități din județul Arad. Din același motiv, o unitate de învățământ din județul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17 – 18 decembrie.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene în cursul zilei de duminică, 16 decembrie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Primul județ care a anunțat închiderea școlilor pentru luni și marți a fost Timiș.

Cum va fi vremea în București

Pentru acest weekend și începutul săptămânii, vremea va fi închisă, temporar va ploua, moderat cantitativ (în jurul a 10 l/mp), iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35…40 km/h la începutul zilei, apoi în diminuare. Dimineața vor fi 2…3 grade, iar temperatura maximă va fi de 5…6 grade, se arată în prognoza specială emisă de ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis încă de sâmbătă o avertizare de tip COD PORTOCALIU care prognoza, în intervalul 15 decembrie, ora 06.00 – 16 decembrie, ora 12.00, ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol care la rafală va depăşi 70 km/h în județele din sud-vestul și vestul țării.

În prezent avertizările s-au transformat în COD GALBEN, iar fenomenele meteo au cuprins și alte județe, conform hărții de mai jos.

Photo by Jeffrey Blum on Unsplash


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de predare online: Profesorii pot pune note și face evaluări fără să ceară acordul părinților, pun absențe elevilor care nu intră la cursuri / Inspectoratul: Profesorii nu sunt plătiți pentru orele online pe care nu le fac

Bucureștiul și alte zeci de orașe din România au intrat în Scenariul 3, roșu, în care toate unitățile de învățământ din preuniversitar, adică grădinițele, școlile primare, gimnaziale și liceele, precum…
Vezi articolul

BREAKING Ghidul sanitar pentru redeschiderea școlilor, aprobat de miniștii Educației și Sănătății: intrarea în școli, eșalonată pe mai multe uși de acces, purtarea măștii este obligatorie pentru toți elevii și profesorii. Ce se întâmplă dacă apar cazuri de COVID-19

Intrarea în școală se va face eșalonat,  pe mai multe uși de acces, la intervale orare stabilite în funcție de zone sau de clădiri, elevii vor urma trasee prestabilite în…
Vezi articolul

Clase pentru nou-născuți și copii de până la 3 ani vor fi deschise în câteva zeci de unități de învățământ din Madrid, din următorul an școlar / “Prin această inițiativă fără precedent, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”

O etapă educațională dedicată copiilor cu vârste între 0 și 3 ani va începe să fie introdusă în unități publice de învățământ din Madrid începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit…
Vezi articolul