UPDATE Toate școlile din Arad, Timiș, Gorj și Mehedinți sunt închise luni, plus 30 de școli din Caraș Severin

1.568 de vizualizări
Pexels.com
Elevii din județele Arad, Gorj, Mehedinți și Timiș vor sta acasă luni, 17 decembrie, după ce Inspectoratele școlare din aceste județe au anunțat că școlile vor fi închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit Ministerul Educației. O parte dintre școlile din Caraș Severin și Satu Mare vor fi și ele închise.

UPDATE, ora 22:00 – Lista școlilor în care luni nu se vor face cursuri se mărește cu 30 de unități din Caraș Severin. ”Din cauza nealimentării localităților cu energie electrică, motiv pentru care o parte din ele nu pot fi încălzite, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mihaela Șchiopu.

Pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă și pentru data de 18 decembrie.

De asemenea, marți, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la rețeaua de energie electrică nu vor avea loc ore de curs în școlile din 39 de localități din județul Arad. Din același motiv, o unitate de învățământ din județul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17 – 18 decembrie.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene în cursul zilei de duminică, 16 decembrie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Primul județ care a anunțat închiderea școlilor pentru luni și marți a fost Timiș.

Cum va fi vremea în București

Pentru acest weekend și începutul săptămânii, vremea va fi închisă, temporar va ploua, moderat cantitativ (în jurul a 10 l/mp), iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35…40 km/h la începutul zilei, apoi în diminuare. Dimineața vor fi 2…3 grade, iar temperatura maximă va fi de 5…6 grade, se arată în prognoza specială emisă de ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis încă de sâmbătă o avertizare de tip COD PORTOCALIU care prognoza, în intervalul 15 decembrie, ora 06.00 – 16 decembrie, ora 12.00, ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol care la rafală va depăşi 70 km/h în județele din sud-vestul și vestul țării.

În prezent avertizările s-au transformat în COD GALBEN, iar fenomenele meteo au cuprins și alte județe, conform hărții de mai jos.

Photo by Jeffrey Blum on Unsplash

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un colaborator Sputnik, numit consilier al unui secretar de stat din Ministerul Educației. Alexandru Mîță promovează deschis Rusia, visează ”încă de copil să ajungă la Moscova” și consideră ”colonialism” parteneriatul cu SUA

Un colaborator al publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a devenit consilier al secretarului de stat Mihaela Popa din Ministerul Educației, scrie G4Media.ro. Este vorba de Alexandru Mîță,…
Vezi articolul
Cum sprijină guvernul britanic universitățile

Răspunsul autorității privind “posibila discriminare” a cercetătorilor din diaspora: Asemenea practici nu se întâlnesc în cazul concursurilor pentru posturi în universitățile și institutele de cercetare din România

Practicile discriminatorii, așa cum sunt prevăzute de lege, nu se întâlnesc în concursurile pentru de angajare în universitățile și institutele de cercetare din România, se arată într-un răspuns semnat de…
Vezi articolul