Mesajul președintelui Klaus Iohannis, la Forumul Mondial al Tineretului: “Trebuie să înțelegem rolul tinerelor generații în modelarea dezvoltării societăților”

500 de vizualizări
Klaus Iohannis / Foto: captură – Youtube.com
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 10 ianuarie, un mesaj video în cadrul celei de-a patra ediţii a Forumului Mondial al Tineretului, în care a subliniat rolul tinerilor în modelarea dezvoltării societăţilor şi în identificarea soluţiilor privind provocările actuale în contextul pandemiei de Coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Forumul Mondial al Tineretului a devenit un element important al mișcării internaționale de tineret, oferind tinerilor o platformă importantă de implicare civică, în condițiile în care generațiile tinere, ca și noi toți, se confruntă cu consecințele pandemiei.

Auzim adesea că tineretul reprezintă viitorul nostru. Trebuie să înțelegem pe deplin rolul esențial al tinerelor generații în modelarea dezvoltării societăților noastre și în găsirea de soluții la provocările actuale.

Pentru a face față acestor provocări, Guvernul României pregătește o nouă Strategie Națională pentru Tineret 2022-2027, axată pe emanciparea tinerilor, educație, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor și participarea activă a acestora la viața economică, socială, culturală și politică.

De asemenea, România a susținut Strategia Uniunii Europene pentru Tineret 2019-2027 și participarea activă a tinerilor la Conferința privind Viitorul Europei, având ca puncte de plecare teme prioritare pe care tinerii doresc ca Uniunea Europeană să se concentreze, și anume: (1) educația și competențele, în principal competențele digitale, (2) protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, (3) ocuparea forței de muncă și (4) gestionarea migrației.

România își va aduce, totodată, contribuția la Anul European al Tineretului 2022, cu proiecte concrete și dezbateri publice menite să le ofere tinerilor o perspectivă post-pandemică atât de necesară.

Doresc să subliniez rolul major al tinerilor în eforturile de construire și menținere a păcii, ca un drept și un imperativ democratic menite să facă societățile noastre mai incluzive. România apreciază reziliența tinerilor în înfruntarea conflictelor și a violenței.

Tinerii luptă pentru pace și ar trebui să li se ofere oportunități semnificative de a juca un rol în acest domeniu. Acest lucru necesită sisteme politice incluzive, educație de calitate la nivel primar, secundar și terțiar, inclusiv în adăposturile pentru refugiați și strămutați, precum și oportunități de angajare demne“, a spus șeful statului.

Mesajul VIDEO, mai jos:

2 comentarii
  1. Sigur asa e !cand domnia voastra si cei de la guvernare veti intelege acest aspect o sa dati educatiei 6 %din pib !cand se va intampla asta ,toata lumea o sa inteleaga rolul acestor tineri !pana atunci prietene manjiti tot ce puteti manji nu pentru interes, ci din interes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Cât de des trebuie bătuţi copiii? Bătaia ruptă din Rai înseamnă tărie și nu slăbiciune” – o carte de parenting tradusă de Irina Margareta Nistor îndeamnă la violenţă, semnalează Prinţesa urbană

Cartea se numeşte “Putem crește copii buni într-o lume negativă?” şi este scrisă de Zig Ziglar. Autoarea bloggului Prinţesa urbană a sesizat pe pagina sa de Facebook problemele acestei cărţi…
Vezi articolul

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara și deputat PNL: Tehnica numirii unui ministru prin rezultatul votului politic dominat de baronii locali din PSD a condus la nominalizarea unui nou ministru controversat la Educație

“Tehnica numirii unui ministru în Guvernul României, prin rezultatul votului politic dominat de baronii locali din PSD, a condus la nominalizarea unui nou ministru controversat pentru portofoliul Educației Naționale, cel…
Vezi articolul