Ministerul Educației: 3.500 de elevi vaccinați zilnic este media ultimelor zile. Ponderea elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%

468 de vizualizări
scoala online si accesul elevilor la ore
Foto: Edu.ro
Ministrul educației anunță că 3.500 de elevi vaccinați zilnic este media ultimelor zile. “Proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani”, se arată într-un comunicat de presă semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

“Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, cca. 3.500 elevi/zi). Astfel, numărul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16-19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318”, se arată în comunicat.

Ministerul precizează că “în prima săptămână de școală, media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând conform ultimelor raportări la 3.500 elevi/zi”.

Citește comunicatul integral semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

“3.500 elevi vaccinați zilnic – media ultimelor zile

Proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani.

Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, cca. 3.500 elevi/zi)

Astfel, numărul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16-19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318.

Reamintim că în prima săptămână de școală media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând conform ultimelor raportări la 3.500 elevi/zi.

Apreciem colaborarea cu CNCAV și ne exprimăm speranța în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranței sanitare în școlile din România.

Sorin Mihai Cîmpeanu
Ministrul Educației”


5 comments
  1. Uau… cât cinism… adică forțăm școala ”fizic” la rată de incidență peste 14 la mie ca să mai vaccinăm 3500 de elevi pe zi? Adică mai puțin de 0.3%? Aveți nevoie de 8 luni să vaccinați restul de 80%! După câte luni se spune că nu mai e eficace vaccinul? 6 luni?

    Cu ce preț? 84 copii internați în ultima săptămână, din care 13 la ATI:
    4 oct: “Din totalul pacienților internați, 406 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 21 la ATI.”
    11 oct: “Din totalul pacienților internați, 490 sunt minori, 456 fiind internați în secții și 34 la ATI.”

    Am fost și sunt pentru vaccinare. Din păcate suntem prea jos să mai putem opri valul 4 cu vaccinare. Ne trebuie o soluție pentru următoarele 4 săptămâni!

    Sincer, nu cred că Guvernului îi pasă de sănătatea noastră. Cred că unora le e frică să nu fie trași la răspundere pentru milionul de doze de vaccin care tocmai au expirat și or să mai expire în următoarele 2 luni. Știu, s-a dat ”derogare” pentru data expirării… oare cei din Guvern au făcut doza 3 cu vaccinuri cu ”derogare”?

  2. Asta o sa se inece de atata minciuna. ECDC zice ca Romanica a vaccinat complet sub 3% din populatia sub 18 ani.
    Greata e putin spus…

  3. Problema este ca se tin scolile deschise pentru a se stimula vaccinarea elevilor, cand in realitatea problema este ca varstnicii din Romania raman nevaccinati, lucru vizibil in numarul extraordinar de mare de decese la categoriile 70+ si 80+.

    Parintii ai caror copii se vaccineaza sunt si ei vaccinati, iar acesti elevi s-ar fi vaccinat indiferent daca era sau nu scoala deschisa, problema este la procentul mare de parinti nevaccinati care sunt si anti-vaccinisti si anti-masca, aceeasi categorie care doreste sa se mentina scoala deschisa.

    Noi parintii vaccinati suntem cei care sustin inchiderea scolilor la aceste rate de infectare extrem de mari, noi suntem cei care nu trimitem copiii la scoala si facem temele trimise de invatatori, noi cei vaccinati care oricum nu am cerut cei 75% de la stat nici in celelelte perioade cand scolile au fost inchise, noi care nu intelegem cum se schimba regulie jocului fix cand Bucurestiul trece peste 6 la mie… Bucuresti unde exista tablete pentru toti elevii si laptopuri pentru profesori cumparate fara licitatie de primarii care au pierdut alegerile, Bucuresti unde toata lumea are electricitate, Bucuresti unde este internet (tabletele respective au venit cu abonamente pe 2 ani), deci care este interesul si de ce nu s-au inchis scolile in Bucuresti? Se prefera mentinerea deschisa a lor cu efective de elevi la maxim 50% (restul stau acasa raciti sau pe raspunderea parintilor), profesorii sunt fie bolnavi, fie in izolare ca si contacti directi ai bonavilor de covid, la clase suplinesc colegii profesori, pentru ce????

    Asteptam cu interes cele 70 milioane de teste cerute de dl. Campeanu, care suna a tun pe banii nostri.

    De ce nu se intra in online 2-3 saptamani si se doreste introducerea de vacante care nu vor face decat sa se prelungeasca anul scolar (in cazul fericit), sau sa se recupereze apoi matreria “pe repede inainte”, deci o pierdere mult mai mare decat mult hulitul “Online”.

    Poate ar fi fost mai eficienta o caravana mobila de vaccinare la pelerinajele religioase!!!

    Multumesc!

    1. Bucurestiul nu e Romania. Mai uita-te si in jur! Stati in online acolo cat vreti. Noi nu avem nimic, nu ne-a dat nimeni nici macar o masca. Si elevii nostri sunt S-A-R-A-C-I. M-am vaccinat cu gandul ca imi fac un bine mie si semenilor, m-am vaccinat pentru a munci, ni s-au promis niste beneficii si nu vad nimic. Tot ce au este: ONLINE, ONLINE, ONLINE. Imi rasuna mereu in urechi precum o muzica proasta care te tortureaza. Cand eu stiu care e realitatea din tara. Un elev “da Bucuresti” nu poate concepe ca in rural elevii poate nu au curent sau TV. Noi ne luptam zilnic sa-i aducem la scoala si voi vreti sa ii indepartam.

      1. Din pacate nu ati inteles esența mesajului meu incidenta 14 la mie în Bucuresti inseamna peste 30.000 de oameni (cu spitale pline pana la refuz), numar de infectii egal cu populația unui intreg orășel.
        14 la mie intr-o localitate cu 1000 de locuitori inseamna poate chiar si doar 3 familii infectate.
        Problema este la Ministerul Educației care nu a facut NIMIC decat sa susțină vaccinarea… in acest an de cand domnul Campeanu este ministru nu s-a intamplat nimic, daca se poate schimba cadrul legal asa de usor cand incidenta ajunge la 6, la fel se pot da reguli speciale pentru localitati unde profilul elevului si a infrastructurii nu permit învățarea prin intermediul tehnologiei, si unde poate numarul de elevi este mai mic, iar regulile de distanțare pot fi respectate intr-o masura poate mai mare decat in clase cu 38 de copii si 1 adult!
        Din pacate localitățile mici au intrat chiar primele (daca nu chiar din prima zi de scoala) in “online” la inceputul anului cand aveau cateva cazuri de persoane infectate si localitatea avea 6 incidenta.
        Observați ca am mentionat doar regulile de distanțare, cele de igiena le-am omis in mod deliberat fiindca am retinut ca nu ati primit fonduri nici macar pentru masti.
        Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației

Mai multe inspectorate școlare județene din țară au publicat pe site-urile proprii sau au trimis școlilor adrese prin care stabilesc datele sau intervalele de zile în care se organizează etapele…
Vezi articolul

Dosarul cu șină, obligatoriu la Titularizare 2023 – cel mai mare concurs de angajare din România – la mai multe inspectorate școlare județene / Adresarea în scris către profesorii candidați, plină de majuscule, semne de exclamare și sublinieri

Mai multe inspectorate școlare județene anunță candidații la concursul de angajare în învățământ, numit Titularizare, că dosarul cu șină este obligatoriu, dacă vor să fie profesori sau să continue să…
Vezi articolul

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul