Ministerul Educației cere școlilor numărul cabinetelor medicale și stomatologice din unitățile de învățământ – document

563 de vizualizări
Foto: © Kantver | Dreamstime.com
Ministerul Educației solicită școlilor numărul cabinetelor medicale și stomatologice din unitățile de învățământ, potrivit unei informări primite de inspectoratele școlare. De asemenea, ministerul mai cere și numărul medicilor și cel al asistenților medicali care își desfășoară activitatea în aceste cabinete medicale.

„Având în vedere atribuţiile inspectoratelor şcolare, prevăzute la art. 95 alin.(1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi prevederile Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei nr 438/4629/2021 privind asigurarea asistenţei medicale a preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, vă solicităm să ne transmiteţi informaţiile cuprinse în formularul anexat:

  • Numărul cabinetelor medicale şi stomatologice care funcţionează în unitatea dumneavostră de învăţământ;
  • Numărul medicilor şi numărul asistenţilor medicali care îşi desfăşoară activitatea în aceste cabinete medicale.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a transmis ca datele să fie completate până marți, 21.02.2023, ora 16. Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a comunicat școlilor ca datele să fie completate de „urgență”: „Vă rugăm să completați de urgență, până în data de 21.02.2023, ora 12.”

Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2021, erau în total 2.031 de cabinete medicale școlare. Dintre acestea, 2.009 se aflau în mediul urban, iar 22 în mediul rural.

Foto: Captură Institutul Național de Statistică

La începutul lunii ianuarie, președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, Iulian Cristache, semnala că personalul medical din cabinetele școlare nu este numeros: „Cabinetele școlare, care țin de CL (Consiliul Local – n. red.), nu au un personal medical numeros. Să ne sprijine cu medici de familie și cu personal din spitale, dacă există această posibilitate”.

Foto: 118025397 / Business Meeting © Kantver | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Critici la adresa Ministerului Sănătății de la președintele Federației Asociațiilor de Părinți, în prima zi de școală din acest an. Cristache: Să vină cu resursă umană suplimentară, nu doar cu recomandări. Cabinetele școlare nu au un personal medical numeros

1 comment
  1. Care cabinete stomatologice și medicale, că nu mai sunt de foarte mult timp. Ce gluma bună 🤣🤣🤣! Ministra educației, după ce că e proastă, mai și semnalizează!🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un parc senzorial pentru copiii și adolescenții internați la Spitalul Obregia, proiect în premieră pentru România, a fost inaugurat astăzi / Psihiatrul Florina Rad: Nu ne dorim ca un copil să rămână la pat, ci să fie activ pe perioada internării

Un parc senzorial pentru copiii şi adolescenţii cu tulburări de spectru autist sau alte tulburări de neurodezvoltare internaţi la secţia de Psihiatrie pediatrică şi cea de Neurologie pediatrică, a fost…
Vezi articolul