Ministerul Educației: cluburile sportive studențești trec în subordinea universităților

1.186 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Cluburile sportive studențești cu personalitate juridică, înființate, potrivit legii, prin ordin al ministrului Educației, vor funcționa, începând din noul an universitar, în subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Până acum, cluburile sportive studențești funcționau în subordinea Ministerului Educației.

“Decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente la ora actuală și a fost aprobată în ședința Executivului de astăzi, 17 septembrie, prin modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Educației Naţionale”, se arată în comunicat.

Hotărârea de Guvern stabilește și forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de universitățile de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat ieri. Numirea şi eliberarea din funcție a directorului se fac prin decizie a rectorului universității de stat.

Directorul clubului încheie un contract de management pentru o perioadă de 4 ani cu rectorul universității de stat. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcție la data preluării.

Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat va fi aprobat de rector.

Ministerul susține că noua reglementare “are ca temei Legea nr. 104/2019 pentru modificarea şi completarea articolului 223 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care oferă universităților posibilitatea de a prelua cluburile sportive universitare”.

Photo by Quang Nguyen Vinh from Pexels

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2023 – sesiunea specială. Lista documentelor pentru înscrierea candidaților, potrivit Ministerului Educației. Înscrierea elevilor se face în zilele de 11 și 12 mai, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești – document

Pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2023, înscrierile sunt în perioada 11-12 mai și au loc în Prahova. În vederea înscrierii, elevii olimpici vor prezenta mai multe documente Comisiei Județene…
Vezi articolul

Elevii de clasa a IX-a iau bursa de merit pe baza mediei de admitere, „pentru că provin din școli diferite. Este foarte greu să comparăm o medie generală de 7 la clasa a VIII-a dintr-o școală cu media 7 dintr-o altă școală”, susține Ligia Deca / Comparația mediilor generale nu se aplică elevilor de la celelalte clase pentru bursa de merit

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat de ce elevii de clasa a IX-a iau bursa de merit pe baza notelor de la Evaluarea Națională, în conferința de presă de luni,…
Vezi articolul

VIDEO Elevi de școală generală construiesc în București un Sistem Solar, parcurgând distanțe mari pe jos pentru a înțelege dimensiunile uriașe dintre planete / Pe traseu vor marca locul planetelor folosind baloane și fructe de mărimi diferite

Obiectivul acestui inedit experiment este acela ca cei mici să meargă pe jos distanțe mari prin București, comparându-le cu distanțele dintre planete. Se întâmplă astăzi, 13 mai, între orele 19-21,…
Vezi articolul

Capitolul Cercetare în programul de guvernare: 2% din PIB până din 2024, reorganizarea agenției de finanțare a cercetării și învățământului superior, reforma institutelor de cercetare, mai multe parteneriate public-privat

Guvernul Cîțu își propune să crească valoarea finanțării pentru cercetare la 2% din PIB până în 2024, potrivit planului de guvernare. Același document prevede reorganizarea unității de finanțare a cercetării…
Vezi articolul