Ministerul Educației invită organizațiile nonguvernamentale să contribuie cu resurse educaționale pentru prevenirea și reducerea violenței școlare / Materialele vor fi publicate pe pagina ministerului

625 de vizualizări
Foto: © Nitinai Saguansri | Dreamstime.com
Ministerul Educației invită organizațiile nonguvernamentale, companiile și alte entități să pună la dispoziția cadrelor didactice, părinților și elevilor resurse educaționale cu caracter deschis pentru prevenirea și reducerea violenței în mediul școlar. Materialele vor fi publicate pe pagina dedicată a ministerului.

„Organizațiile interesate sunt invitate să trimită e-mail către mihaela.alexandru@edu.gov.ro cu următoarele detalii privind resursele propuse:
– tipul (ex. ghid);
– titlul;
– autorii și numele organizației;
– o descriere succintă a materialului (o pagină);
– dovada faptului că materialele reprezintă resurse educaționale deschise (pot fi folosite, adaptate și redistribuite liber, fără constrângeri, legate de drepturile de autor);
– adresa web la care este disponibil materialul.

Toate resursele propuse vor fi verificate de Ministerul Educației din punct de vedere al originalității (antiplagiat) respectiv a relevanței pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar. În procesul de selecție vor avea prioritate resursele create sau revizuite de către cercetători sau cadre didactice.

Resursele propuse de organizații/instituții vor fi diseminate de Ministerul Educației prin publicarea linkului către materialele propuse pe pagina dedicată”, potrivit anunțului făcut de minister.

Foto: © Nitinai Saguansri | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


5 comments
  1. Biblioteca de 40 de milioane de euro ce ați făcut cu ea???
    Așteptați să vă creeze profesorii/alții gratis materiale didactice naționale?

    A!
    Am uitat d-na Deca a susținut ca sistemul de educație nu are nevoie de bani suplimentari!

    1. Mai bine ar stopa practia generalizata prin care toti profesorii, de cativa ani, nu mai dau elevilor lucrarile scrise sa le arate acasa parintilor. Sigur ca n-au nici o explicatie logica. Se poate intelege usor insa ca-i inca o metoda prin care vor sa nu mai dea posibilitatea parintilor de a se implica in educatia propiilor copii. Doar, daca nu vezi unde a gresit nu realizezi ce stie si ce nu copilul. Apoi ,,te bazezi” pe profesori si le dai o caruta de bani pe meditatii. ,,Te jecmanesc si nici macar nu sti cum. Uite cum se unesc si fac toti la fel cand vine vorba de facut bani.” imi zice un amic.

    2. Fii tu sigur ca profesorii le-au creat deja materiale in cursurile CRED si PROF. Ah, pardon, au fost plătiți profesorii la acel curs cu 600 lei. Docamdata mai au de strans la gimnaziu. Ca la liceu nicio sansa. Vai de copiii acestei generatii care s-au saturat de ineptiile ministerului care vrea sa ii dreseze. Iar profesorii devin dusmanii elevilor pentru ca accepta de buna voie pentru niste fisfiricuri la salariu.

  2. despre altceva nu mai vorbim de când a început școala …de ce suntem aici? după atâta nepăsare a tuturor din funcții cheie iată la ce am ajuns…și acum?! paza….și adulmecare de substanțe….

  3. Strategie:
    1. plătești funcționari care sa verifice și să publice vorbe
    2. nu impui sancțiuni reale pentru violență
    3. înnebunești sistemul cu vorbe goale pe care toți le ignoră oricum
    4 creezi senzația de culpă celor ce nu folosesc vorbele goale
    5 îți iei salariul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Noi reguli pentru examenele naționale și revenirea la școală: Limita de 10 elevi în clasă a fost eliminată, dispenserele cu dezinfectant în fiecare clasă și măsurile pentru igienizarea și dotarea toaletelor, la fel

Limita de 10 elevi în fiecare clasă a fost eliminată din măsurile prevăzute în școli pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătății…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu, mesaj pentru Deca: Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutăm rapid cu sindicatele. Trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele, având în…
Vezi articolul

Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București. Orele încep pe 7 octombrie și se țin online pentru elevii care nu sunt din Capitală

Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de latină și greacă veche pot participa la cursuri gratuite de limbi clasice în fiecare sâmbătă, din 7 octombrie, organizate de departamentul de Filologie…
Vezi articolul

EXCLUSIV Propunerile UDMR pentru o nouă lege a Educației: Bacalaureat de două tipuri, panouri bilingve în toate școlile cu predare în limba minorităților, profesorii să dea teme o dată la 2 ore ale disciplinei

UDMR vine cu propriile propuneri pentru o nouă lege a educației și se declară deschisă negocierilor cu Guvernul PSD pentru introducerea acestora, de către Ecaterina Andronescu, în una din cele…
Vezi articolul