Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și salariilor angajaților din Învățământ / În 2023, comisionul pentru plățile sub 500 de lei, prin trezorerie, a fost de peste 2.3 milioane de lei

15.897 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și pentru plata salariilor angajaților din sistemul de Învățământ, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. Anul trecut, comisionul pentru plățile sub 500 de lei, prin trezorerie, a fost de peste 2.3 milioane de lei.

„În contextul eficientizării operațiunilor de plăți inițiate de instituțiile publice din conturi deschise la unitățile teritoriale ale trezoreriei statului, vă adresăm rugămintea de a dispune analizarea posibilității ca unitățile de învățământ care procedează în prezent la efectuarea de plăți în conturile bancare ale fiecărui beneficiar de sume (drepturi de natură salarială, drepturi de natura asistenței sociale, burse etc.) să procedeze la efectuarea plăților respective în conturi colectoare deschise pe numele instituțiilor publice la bănci comerciale, urmând ca distribuirea sumelor către beneficiari să fie efectuată din aceste conturi, în condiții de gratuitate”, se arată în adresa Ministerului Finanțelor.

În document se arată că, în prezent, Trezoreria Statului plătește comision de 0,51 lei pentru fiecare plată de mică valoare inițiată către conturi din sectorul bancar.

„Astfel, în cursul anului 2023, instituțiile publice au inițiat peste 7,4 milioane de plăți de la cap.65 ”Învățământ” către conturi bancare, din care 4,6 milioane de plăți au avut o valoare mai mică de 500 lei”, potrivit sursei citate.

Luând în considerare datele de mai sus, în 2023, comisionul pentru plățile sub 500 de lei, în Învățământ, reprezintă peste 2,3 milioane de lei.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Negociati cu bancile pentru comisioane mai mici, comisionul cel mai mic castiga.
    De ce trebuie altcineva sa faca treaba ministerului de finante, bineiteles gratis?

  2. Parintii trebuie sa stie ca orice activitate in plus in lume este remunerata. Profesorul, ca si angajatul bancar, este om. Banca isi ia comision, profesorul, daca imparte burse in timpul lui liber isi ia 0 lei. Dragi parinti, dumneavoastra munciti la serviciu pe nasturi, va intreb? Este mult mai usor sa punem fraierii de profesori sa faca o munca pe degeaba decat sa platiti la banca. Si atunci va spun asa: Urmatoarea data cand voi sau iGhioata de Oana M. mai afirmati ca profesorul munceste doar 18 ore si e puturos si nu face nimic, va rog sa va ganditi ca profesorul copilului dumneavoastra are de indeplinit alte zeci de sarcini in plus, incat ajunge sa-si neglijeze proprii elevi, propriul copil ca fiului sau fiicei dumneavoastra sa-i fie bine. Draga parinte instalator, electrician, faiantar, medic etc, dumneavoastra daca imi puneti gresie in casa, imi reparati centrala etc imi luati bani, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Fără telefoane în școli, propune ministrul francez al educației. Nicole Belloubet: Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri. În timpul școlii, să existe o adevărată pauză de la digital

Ministra Educației din Franța, Nicole Belloubet, a propus oficial ca elevii de gimnaziu să își lase telefoanele la intrarea în școli și să le recupereze la finalul programului, potrivit BFM…
Vezi articolul

DOCUMENT „Ministru” Educației le-a cerut universităților ca în 48 de ore să recomande experți care să evalueze proiectele de digitalizare depuse de aceleași universități pentru apelul de 234 de milioane de euro lansat recent. Experții vor fi retribuiți / Lista cu întrebările frecvente, publicată de minister

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a solicitat universităților să recomande experți în digitalizare pentru evaluarea proiectelor depuse de universitățile în care ei lucrează, potrivit unui document trimis de minister. Amintim că…
Vezi articolul