Profesor de religie din Gorj, arestat preventiv într-un dosar de înșelăciune

1.681 de vizualizări
Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Un profesor de religie din județul Gorj a fost arestat preventiv pentru înșelăciune, fals informatic și uz de fals, ca parte a unei rețele care s-a folosit de acte false pentru a obține credite ilegale, relatează Gorjeanul.ro. Tribunalul Timiș a respins, marți, contestația acestuia și a altui inculpat față de măsura arestării preventive.

Potrivit sursei citate, Vasilică Sorin Iordache, din localitatea Tâlvești, a fost titularizat cu 10 ca profesor de religie în localitatea Logrești. El obținuse binecuvântarea Mitropoliei Craiovei pentru a ajunge la catedră, notează Gorjeanul.

Dar, arată publicația, acesta a fost arestat preventiv într-o anchetă declanșată săptămâna trecută, la Timișoara, anchetă care a cuprins percheziții în mai multe localități din țară, inclusiv la Tâlvești. În dosar a mai fost arestată o persoană, despre care sursa citată scrie că este un prieten din Timișoara al inculpatului gorjean.

Publicația scrie că, potrivit anchetatorilor, rețeaua celor doi folosea acte false pentru a obține credite ilegale, într-o operațiune în care ar fi fost folosite 73 de cărți de identitate reale și 160 de cărți de identitate falsificate, în perioada octombrie 2022-ianuarie 2023”. Astfel, ar fi fost obținute 233 de credite online, cu un prejudiciu de peste un milion de lei.

Decizia de marți a Tribunalului Timiș

Tribunalul Timiș a respins, marți, contestațiile celor doi față de măsura arestării preventive. Instanța enumeră și acuzațiile aduse celor doi: înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în cazul fiecăruia dintre inculpații Alexin Deian (și Iordache Vasilică Sorin.

Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com  /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like