Ministerul Sănătății, după decesul din cauza meningitei: Toate probele exudat luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negativ

1.257 de vizualizări
Topul claselor de mate-info din București
Foto: Colegiul Lazăr București
“Toate probele exudat luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negativ”, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății, după ce pe 18 aprilie o elevă a murit la spital de meningită. Colegiul Național Gheorghe Lazăr a fost închis vineri, pentru dezinfecție, iar colegilor și profesorilor cu care fata a intrat în contact le-au fost prelevate probe.

Fata de 18 ani, ucisă de o meningită de tip bacterian cu o evoluție galopantă, a avut teză cu o zi înainte, iar colegii și profesorii susțin că se simțea bine, potrivit știrileprotv.ro.

SURSA: Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății comunică astăzi, 22 aprilie 2019, următoarele:
  • Conform informațiilor furnizate de DSP [Direcția de Sănătate Publică – n.red.] București, toate probele exudat luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazar au ieșit negativ.
  • La Institutul Matei Balș s-au mai prezentat alți 18 copii, în weekend, cărora le-au fost recoltate probe, iar aceste noi analize vor fi gata mâine“.

 

 

Elevii din două clase de-a XII-a și 10 profesori au fost sub observație, după moartea colegei lor, diagnosticată cu meningită

Ministerul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că “au fost stabiliți toți contacții direcți, elevii a două clase de curs și 10 dintre profesorii unui liceu din Capitală, cărora li s-au recoltat probe de exudat faringian și li s-a administrat antibiotic în doză unică în scop profilactic. Împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a luat decizia suspendării cursurilor în data de 19 aprilie pentru a aplica în unitatea şcolară măsuri de decontaminare și dezinfecție”.

Cum se transmite meningita

Ministerul a explicat că “infecţia cu meningococ se transmite pe calea aerului, doar în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoana bolnavă sau purtătoare. Microorganismul nu este rezistent în mediul extern,  fiind foarte sensibil la variaţiile de temperatură şi uscăciune. În unele cazuri se foarte rare, poate apărea o formă fulminanta a bolii (meningococemie) cu o rată mare de deces. Doar contacţii apropiaţi sunt testaţi în vederea posibilului portaj al meningococului şi li se aministrează profilactic doza unică de antibiotic”.

Pentru prevenirea meningitei meningococice sunt disponibile doua tipuri de vaccin: unul pentru tipurile A, C, Y, W şi altul pentru tipul B, care se administrează concomitant.

Conform ultimelor date raportate de Centrul Naţional de Control al Bolilor Transmisibile, în anul 2017  au fost înregistrate 63 de cazuri de meningită meningococică, din care 13 persoane au decedat”.

FOTO: cnlazar.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Liana Aldea, absolventă de “Științele ale Educației”, a doua facultate, a luat 10 la Titularizare 2021, dar nu are niciun post de educatoare pe perioadă nedeterminată în tot județul Argeș: Speram să mă liniștesc anul acesta, să reușesc să mă titularizez și singura mea grijă să fie să îmi fac activitatea la grădiniță cât mai bine, nu să mă gândesc că mai vine încă un examen

Liana Aldea a luat nota 10 la examenul de Titularizare anul acesta, dar în județul Argeș nu există niciun post titularizabil pentru disciplina educatoare, susține aceasta într-un interviu pentru EduPedu.ro.…
Vezi articolul