Ministra Educației, Ligia Deca, mesaj pentru cadrele didactice după batjocorirea unei profesoare în timpul orei, de către elevi: Vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte / Faptele au avut deja loc

34.784 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ligia Deca reacționează pentru prima dată instituțional, printr-o informare de presă emisă de Ministerul Educației, la cazurile de violență din ultimele două zile, care au avut ca țintă profesorii. Într-un comunicat transmis de Ministerul Educației, ministra Ligia Deca afirmă că „incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli” și dă asigurări că va face tot ce depinde de ea „să prevenim aceste fapte”, în condițiile în care faptele au avut deja loc.

Mesajul Ligiei Deca pentru profesori, emis oficial de ministerul pe care îl conduce, după ce doi elevi au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic, scena fiind filmată de elevi și postată online: „Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației“.

Informarea integrală emisă de Ministerul Educației astăzi, 7 aprilie 2023:

„Informare de presă

În această după-amiază, Ministerul Educației a fost informat, de către reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, asupra existenței, în spațiul public, a unui clip video în care mai mulți elevi prezintă explicit activități sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic.

Conform informațiilor primite, în urma apariției, în cursul zilei de ieri, a clipului video, la nivelul unității școlare au fost deja demarate acțiuni pentru stabilirea contextului, precum și a demersurilor de urmat în perioada următoare. S-a solicitat, de asemenea, sprijinul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova.

Ministerul Educației va continua să țină legătura cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, atât pentru a avea informații asupra faptelor produse, cât și pentru a oferi, dacă va fi necesar, sprijin comunității școlare.

Ministerul Educației a demarat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții pentru a se identifica soluții de îmbunătățire a procesului de prevenție și de intervenție în situații de violență în mediul școlar.

În contextul evenimentelor din ultima vreme, transmitem mesajul Ministrului Educației, doamna Ligia Deca:

«Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației.»”

Reacția ministrei vine după ce doi elevi de clasa a VII-a au umilit o profesoara în sala de clasă, un altul a filmat agresiunile, iar clipurile au fost publicate online. Poliția îi cercetează pentru ultraj contra bunelor moravuri pe cei doi copii care apar în imagini.

În ultima săptămână, au avut loc mai multe agresiuni ale unor elevi la adresa profesorilor. Un elev de 16 ani din București a fost reținut pentru 29 de zile pentru tentativă de omor calificat după ce a rănit-o pe profesoara sa în timpul orei, când aceasta împărțea foile pentru un test.

Ligia Deca a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a numit agresiunea „un incident regretabil” și a condamnat ferm gestul. În rest, a scris pe Facebook despre prevenție și despre faptul că „inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie”.

Concret, ministrul a scris pe 5 aprilie, în cazul elevului de liceu cercetat pentru tentativă de omor calificat:

„Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar.

Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare!

Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță.

Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a scris Ligia Deca pe 5 aprilie.

Citește și:
Dosar penal pentru ultraj pe numele a doi elevi de clasa a VII-a care au batjocorit o profesoară în timpul orei
Procurorii cer în instanţă arestarea elevului care a rănit cu cuţitul profesoara de japoneză: A premeditat atacul

56 comments
  1. Este nevoie de psihiatrii în școli dar și în parlament. Elevi ca cei din Prahova se regăsesc din plin în parlament, de astfel de specimene suntem conduși.
    Cum ca director de școală să spui că tu și șleacta de pupincuriști ați dat insuficient d-nei prof. bă sunteți proști? Păi profesoara punea retardații să deranjeze ora și să facă ce au făcut?
    Asta demonstrează încă o dată dacă mai era cazul că suntem conduși de retardați. Daaa, România educată înseamnă proști în funcții de conducere care să oblige profesorii să pună note mari în catalog să dea bine școală, să nu supărăm elevii și părinții.
    Sper ca presa să nu uite aceste incidente și să facă presiuni asupra politicienilor să se ia măsuri ferme atât asupra elevilor cât și asupra directoarei din Ph.
    Inspectoratul din Ph este praf

  2. Majoritatea profesorilor sunt niște lepre frustrate, niste jeguri umane. Ce exemplu să ia elevii de la cretinoizii ăstia?!

    1. Minunat exemplar al societății. Jos pălăria la asa exprimare din care rezulta calitatea umană deosebita a acestui exemplar de homo sapiens!Felicitări!Tara poate fi mandra de dumneavoastră oriunde v-ati duce ,orice ați face și mai ales când deschideți gura!

  3. profesorii nu mai au instrumente de ai tine pe elevi sub control sau anulat tezele, nota la purtare nu mai contează, media de gimnaziu sau liceu valorează puțin etc. iar elevii au numai drepturi.in astfel de cazuri ar trebui amendați părinții și exmatriculați elevii(dar exmatriculați nu asa cum ca se desființează clasa) desființarea clasei nu ar trebui condiționată de exmatriculați ulterioare.si anulata obligativitatea celor 10 clase ca de aici pleacă totul

  4. Acolo se ajunge, de…..profesorii au dreptul sa tipe, sa jignească, sa doarmă pe catedra, sa nu facă nimic toată ora, așteaptă doar sa facă meditații și cadouri. Nu am vaut profesorii sancționați ca fac meditații cu elevii de la clasa, pe cei care terorizează elevii ….
    De unde sa învețe elevii respectul? De la astfel de oameni care nu respecta legea?

    1. Profesorii au in primul rând datoria de a le transmite cunoștințe, de ai învăța lucruri noi care să ii ajute să evolueze pe plan intelectual,profesional,social.Deci mai pe scurt ,să i învețe “carte”,partea cu “respectul “revine în proporție majoră părinților,tutorilor,adică reprezintă “cei șapte ani de acasă “,care în ultima perioada lipsesc cu desăvârșire, de ce pentru că nici aceia care ar trebui să îi învețe pe proprii lor copii,ce înseamnă respectul ,bunul simț, rușinea nu au habar de așa ceva.De aceea s a ajuns în situația aceasta,nicidecum pentru că un profesor face meditații cu elevii.Treziți-vă din somnul mediocrități si al inconștienței până când nu o luăm cu toții la vale.

      1. Îți pierzi timpul degeaba cu asa specimen,nu are cu ce sa proceseze informația și nu are cu ce compara și diferenția realitatea școală-casă-anturaj.
        Creștem și s-a crescut generații de monștri care nu sunt buni de nimic:niște mici sociopati doar cu drepturi.
        Cum sa lași copilul de capul lui?

        1. Da, monștri și specimene sunt profesorii copiilor noștri. Au ajuns sa predea cei cu liceul, cei cu 3 ani făcuți prin baruri și discoteci, cei care.nu știu sa se exprime și sa poarte o discuție cu un copil. Atâtea dezacorduri și greșeli de exprimare la cei care sunt azi la catedra….mi-ar fi rușine sa iau salariul.

      2. Din păcate profesorii , majoritatea, iau banii degeaba. Își merita soarta !!! Ceea ce le fac copiilor li se intoc înzecit. Abia aștept ANAF sa va bata la usa….dar nu curând. Sa vedem cum va justificați pentru ca dormiți la.clasa și nu va interesează decât atențiile.si vacantele. Sa veniți sa faceți pregătiri suplimentare la scoala și sa fiți plătiți în funcție de rezultatele elevilor…asa ar trebui. Au ajuns profesori toți leneșii, toți cei cărora le este greu sa se trezească dimineața și care vor venituri fără efort.

  5. Cia mai buna pedeapsa este exmatricularea,pentru ca ceilalți copii indisciplinați sa știe ce lise intimpla dacă se comporta necorespunzator.

    1. în timpul împușcatului adolescenții nu aveau decât un singur drept acela de a învăța. La liceu am intrat 40 elevi și am terminat 29 de elevi restul sau pierdut pe drum. Nu erau tras la răspundere profesorii dacă tu nu te puneai cu burta pe carte.
      Toți am ajuns oameni de nădejde. se meritau numai cei care rămâneau corigenți iar dacă nu treceau corigența rămâneau repetenți fără să fie trași la răspundere profesorii iar elevii aveau respect față de ei cu toate că primeam observații iar înștiințarea părinților se făcea imediat. Mă întreb Ce părinte este obligat să își dea copilul la meditat. nu este mai bine să își pună copilul cu burta pe carte? Nu mai învinuiți profesorii pentru copiii voștri necivilizați care vă toacă banii cu meditații pentru că au alte ocupații și sunt lăsați nesupravegheați

  6. Vai de capul vostru de tantalai.
    de 30 de ani tot modificați învățământul și numai prostii ați făcut. Tot ce este rău de afară ați băgat în învățământul romanesc. Să vă fie rușine că faceți din noi profesorii bătaia de joc a unor obosiți și frustrați de elevi.

  7. Sa ii fie rusine ministrei !
    Pentru cadrele didactice nu face nimic !
    Isi ia salariul urias fix DEGEABA !
    Elevii si parintii ne umilesc !
    Stiti asta dna ministru ????????
    Sa ca fie rusine !

  8. Problemele astea existau si “pe vremea mea”, sunt desgustata ca in zeci de ani nu s-a facut nimic. Scoala e mai mult vacanta, inspectiile sunt petreceri cu daruri. In educatie se vorbeste despre orice mai putin despre copii. Succes generatiei urmatoare, in stilul asta nu o scoatem niciodata la capat.

    1. Și în învățământ este la fel ca peste tot. Lumea se face că muncește dar fiecare face…ce poate! Respect, ioc.
      Profesorii nu mai își fac treaba cum trebuie pentru că elevii (majoritatea) nu vor sa învețe, părinții își declina responsabilitatea dând viba oe școală…și uite așa cercul vicios al sistemului de învățământ românesc.
      În inspectoratele școlare sunt cei mai corupți și mai incapabili profesori, aleși pe criterii politice.
      Peștele de la cap se-mpute!

  9. Aveai impresia ca profesoarei ii placea.Cum poti sa accepti asa ceva ca femeie,si mai ales intelectual?Cat de mare sa fie șocul sau frica?Dacă dementul ala mai insista putin,se intâmpla actul in sine.Nu avea posibilitatea sa țipe sau sa iasa din sala?Ea zambea de parca era o joaca.Eu cred ca o mare problemă este si de partea cealaltă.

    1. ce prostie poti spune cui iar fi placut sa se lase umilita in felul asta uite unu ca tine da apa la moara derbedeilor cuprinsa de frica nu a mai stiut ce poate face daca riposta sigur esea mult mai urat

      1. Bună ziua, ar trebui ca în fiecare școală să existe doi polițai care să controleze situația în timpul pauzelor și dacă este necesar și în timpul orelor să intervină!!

        1. Nu e nevoie de poliție, e nevoie de educație. Politia ar putea sa le dea pe cap proștilor de părinți ca au crescut asa lighioane.Atat.

  10. Solutia… “digitalizare”, camere 4k in clase, inclusiv profesorul -gopro in piept, macar asa avem ce da la televizor
    – tablete cumparate la suprapret care vor ajunge in manutele elevilor dupa 3 ani, sa se uite la anime-uri in pauze si-n timpul orelor, cursuri de confectionare ale armelor artizanale platite de ong-uri fantoma
    -leglizarea drogurilor de risc
    -introducerea agresiva a lgbtq+ si-a gandirii “progresiste”
    – scoaterea definitiva a istoriei romanilor din programa si introducerea a doua ore de istoria evreilor si-a holocaustului cu posibilitatea de aprofundare sambata

  11. Democrația , libertăți și drepturile copiilor și adolescenților sunt PROST înțelese și aplicate. Sistemul educației este la pământ , făcut la cererea expresă a părinților încrezuți și ANALFABEȚI,care consideră că dacă au averi pot face ce vor….

  12. Eu nu stiu de ce ii protejam atat de mult pe elevi nu sunt naivi,sunt imbibati cu informatii de pe net, te iau la bani marunti,trebuie sa se ia masuri,dusi la scoala de corectie,,ce i protejam atat pe huliganii de maine.

  13. Rușine celor ce ne conduc și celor ce au pus umărul la distrugerea sistemului de învățământ! Totul a fost făcut Premeditat, gândit bine,pas cu pas! Ceea ce avem acum este exact rezultatul a ceea ce și au propus ,destabilizarea și haosul din învățământul românesc! Aveam valori și nu eram bine văzuți de cei de afară,așa că în complicitate cu niste trădători, s a pus la cale distrugerea pas cu pas a acestui sistem de educație,de valori! Cand acorzi doar Drepturi elevilor și nu spui nimic despre Obligațiile și Îndatoririle lor , și pe deasupra iei și Toate ” uneltele” profesorilor pentru ai trage la răspundere, atunci e clar că se va ajunge la asta și la alte lucruri mult mai urâte! Efectiv,au ajuns să vorbească elevii cu profesorul in ultimul hal, jignirile sunt la ordinea zilei! Pe deasupra vin cu replica pe care eu am auzit o la foarte multe clase: “Am drepturi ,Nu aveți ce sa îmi faceți,Nu aveți voie să puneți mâna pe mine,să mă atingeți!” Deci,cine e de vine că el a ajunsă așa,că vorbește și gândește așa? VOI ,cei de SUS sunteți de vină! Sa vină Ministerul educației și cei de la inspectorat sa stea ,sau să vadă pe ” viu” cum se poartă elevii în școlii,rezultatul ” dilelii” lor de idioțenii! Ați nenorocit tot sistemul de educație din tara asta,nemernicilor,și acum vă întrebați cine e de vină! Rușine! Afară cu toți!

  14. cea mai dura pedeapsa pentru copii și ar merita și părinți o amendă,sa pomenească,și v-ați gândit că poate de frica lor le-a făcut jocul,la ei că profesorii nu v-ați gândit,rușine părinților

    1. Amenda nu este cea mai dură pedeapsă, ci introducerea și aplicarea exmatriculării în astfel de cazuri, în care profesorii sunt amenințați sau batjocoriți.

      1. Ca mai buna metoda este exmatricularea,pentru ca nici un elev sa nu-și mai permită sa jignească profesorii.

  15. Corectitudinea politica ( falsul progresism) a facut ravagii in societate,in scoli ,in randurile copiiilor si elevilor Exista tot felul de ong uri si institutii ale statului roman care se ocupa de protectia,corcolirea si rasfatarea copiillor conform doctrinei drepturilor copiilor fara responsabilitati.Copiii si elevii sunt invatati ca au numai drepturi nu si responsabilități,ca daca gresesc ei cu ceva tot adultii sunt devina ,ca sunt victimele permanente ale ” abuzurilor” de tot felul comise de adulti si in special de parinti si profesori .In plus legea i considera copii pe toti cei sub 18 ani desi e clar si vizibil ca dupa 12 ani ei se transforma treptat in adolescenti si tineri( unii devin ” copii” cu barba si mustata).Invatand ca pana la 18 ani au numai drepturi,se produce un adevarat dezastru in vietile lor cand trec ( de la o zi la alta) de 18 si deodata au o multime de responsabilitati si mai putine drepturi. Daca s au scos pe rand practic toate sanctiunile pentru elevi ,disciplina scolara s a prabusit ( si la noi si in alte tari cu legislatie corecta politic).Pentru orice incident din scoala directorii ( si mai ales directoarele ) dau vina pe profesori si i acuza ca nu sun capabili sa stapaneasca elevii.Urmarea este ca profesorii sunt sanctionati tot mai sever ( pana renunta la invatamant dau lu se desface contractul de munca).Pentru elevi a mai ramas doar scaderea notei la purtare de care i doare in cot.Chiar si aceasta sanctiune se aproba greu si este contestata vehement de părinți si elevi. Adevarul e ca multi parinti nu si mai controleaza copiii pentru ca daca sunt mai severi risca sa le fie luati de autoritati.S a scos si exmatricularea ,psihologii condamna pe la televiuni orice forma de pedepsire a copiiilor si elevilor ,la fel si Ministerul Educatiei astfel incat dezastrul se adanceste si tot mai numerosii elevi care vin la scoala numai ca sa si batavjoc de colegii care invata si de profesori imping invatamantul romanesc in prapastia haosului si anarhiei ( batai,violuri,crime,talharii,vandalizari ,etc).In licee intra multi elevi cu medii sub 5,4 sau 3 fiindca sunt 12 clase obligatorii.80 la suta dintre elevii slabi si foarte slabi sunt si foarte indisciplinați Ministerul educatiei nu vrea sa restabileasca examenele de admitere in licee asa cum a fost pana in 2009. Invatamantul liceal a decazut din acest motiv si liceel s au umplut de elevi slabi,derbedei si analfabeti functionali.Din acest motiv si studentii sunt tot mai slabi. Elevii ar putea urma o scoala profesionala de 4 ani ,ultimul fiind rezervat exclusiv practicii si pregatirii examenului de absolvire.Pentru elevii incapabili sa urmeze chiar si o scoala profesionala propun 2 ani de ucenicie la locul de munca in meserii mai putin pretentioase.Propun si urmatoarele sanctiuni in invatamantul preuniversitar : scaderea notei la purtare care daca e sub 7 sa atraga pierdea burselor si alocatiilor,a dreptului de a juca in echipa scolii si de a participa la excursii scolare,exmatricularea pe o saptamana,pe o luna ,pe an dar cu drept de reinscriere in anul urmator,,definitiva si cu drept de înscriere numai in invatamantul online,trimiterea intr o scoala de reeducare pana la implinirea varstei de 18 ani,infiintarea tribunalelor si inchisorilor pentru minori ( cu regim sever de munca si invatatura atat in scolile de reeducare cat si in inchisorile pentru minori).Deoarece profesorii sunt obligati sa dea teste psihologice pentru a putea lucra in învățământ propun acelasi lucru si pentru elevi( de doua ori pe an).Elevii depistati cu tulburari psihice sa fie obligați la tratament medical iar daca l intrerup sau refuza sa fie trecuti in invatamantul online pe cheltuiala parintilor.Agresate fizica a profesorilor sa i duca pe elevi direct intr o scoala de reeducare cu regim sever sau intr o inchisoare pentru minori.Raspunderea penala sa fie de la 11 ani nu de la 14 ca in prezent.Cei care au implinit 16 ani sa fie judecati ca adulti.Propun si reducerea varstei majoratului de la 18 la 16 ani.Acest lucru trebuia facut inca de acum 20 de ani.

    1. Corect! Mă tem că strigăm in van. Simt furie sora cu disperarea. Se uită cineva din conducere la comentariile astea? Până la urmă aici e adevărul. Nimeni din camarila ministrului nu va avea curaj să spună adevărul. Ne-am (neam) tâmpit! Oamenii care comentează sunt cei care zilnic trăiesc și suporta astfel de comportamente, pe ei trebuie să-i asculte ministrul. Macar, de curiozitate, să citească…sunt foarte multe soluții bune. Oamenii, majoritatea profesori (cred) propun și soluții, nu doar se plâng!

  16. Aici duce UNITATEA PRIN DIVERSITATE,că doar e deviză UE,nu-i așa???Iată câte goluri sunt in noile legi ale educației… Iată de ce e nevoie de cate un centru de reeducare,că să nu spun școală de corecție,în fiecare județ,acolo unde sa fie integrați și toți cei care abandonează învățământul obligatoriu…Eu am cerut asta in propuneri,dar nu am fost băgat în seamă.

  17. ,,Ministra”? Se accepta formularea aceasta doar dacă sunteți rude sau apropiat și in privat ,nu într-un articol ce vorbește chiar despre educație sau mai bine zis lipsa ei! Altfel, formularea
    corecta e : ministrul educației doamna X,Y sau Z…
    Functia e de Ministru indiferent de sexul persoanei care o ocupă.

  18. Acesta este rezultatul lipsei de responsabilitate a elevului:îl tratezi ca pe un handicapat(e mic,nu știe ce face,sa îl iertăm!) ,handicapați (mintal) aveți. I s-a pus cruce invatamantului când s-a dat ordin sa fie trecuți toți, fără excepție,.Big mistake!Apoi au venit directive una mai idioata ca alta:sa fie iertat,ținut în brate și pupat pentru orice nerozie făcută.Ce poate sa rezulte de aici:ce cultivi,încurajezi,susții, aia primești. E logic!Incapabilii de la conducere,lacomii și afaceriștii din învățământ doar ei puteau sa ne aducă aici.
    Stop!Ajunge!

  19. În multe școli sunt astfel de probleme…nu sunt “văzute ” însă.
    Eu sunt profesor într-o școală cu copii din medii defavorizate…nici o legătură cu familia nu putem stabili,fiecare zi e o provocare..Desigur că de multe ori m-am întrebat cum s-ar descurca secretarii,directorii din minister,miniștrii care se tot schimba…

  20. În sfârșit se iau niște măsuri împotriva elevilor care se droghează și fac circ în timpul orelor de curs. Până acum vina era doar a profesorilor, care nu puteau să “reclame” direcțiunii sau părinților deoarece cadrele didactice sunt vinovate , nicidecum elevii. Aceasta este replica !

  21. Puneti jandarmi in scoli si control pt arme de orice fel, droguri samd.. nu faceti nimic . La noi intr un liceul renumit , copil de bani gata care are 13 ani a injunghiat un coleg pt ca la calcat din greseala pe picior! Este dezastru. Ca in jungla. Si toata lumea doarme! Dati legi!!! Ati scos si exmatricularea!!! Sunteti nebuni

    1. Din faptul ca doamna ministru a inițiat niște consultări pentru a vedea cum pot fi prevenite niște “incidente” ca tentativa de omor se vede clar că nu urmează să se schimbe nimic.
      Eu mă mir cum e posibil ca profesorii să mai intre la ore. Singura soluție e greva generală până la introducerea în lege a măsurilor menite a crea un climat de siguranță pentru toți profesorii și elevii din școli.
      În afară de acei părinți cărora chiar nu le pasă ce se poate întâmpla cu copiii lor în școală, toți ar trebui sa se solidarizeze cu profesorii.
      Pe calea pe care mergem acum nu putem fi niciodată siguri că următoarea victimă nu va fi copilul nostru.

  22. Introduceți de urgență EXMATRICULAREA! Nu vin la școală să învețe, este clar!
    Amenzi mari, pentru părinții tuturor depravaților și teribiliștilor!
    Restabiliți statutul profesorului, s-a ales praful de țara asta!
    Ce copii vor crește dezaxații ăștia?

  23. Să răspundă inspectorul de resurse umane de la ISJ Prahova si Inspectorul general!
    Condamn total comportamentul acelor dezaxați, că eu nu-i pot numi copii sau elevi, dar nu aprob nici comportamentul doamnei profesor! Râsul ei era luat ca aprobare, ca încurajare, ca semn de slabiciune!

    1. “Râsul” doamnei nu era un zâmbet, cât un rictus. Era destul de crispată, săraca, și cred că nu știa cum să facă să nu ia și bătaie.. Așa am interpretat eu zâmbetul ăla chinuit

  24. Ce va mirati? 30 de ani ati denigrat profesorul, ati cautat doar uscaturile din învățământ despre care sa faceți stiri. Ati facut statutul elevilor unde le-ati dat numai drepturi, i-ati mangaiat pe crestet, nici cu o floare sa nu ii atingi, darmite cu un ton ridicat.
    Ce instrumente mai are profesorul? Niciunul. Nota la purtare la generatia actuala? Apa de ploaie.
    Profesorul nu mai are prestanta, l-ati umilit, l-ati facut sluga elevului si părintelui. Sa nu va mirati ca nu va vine tineretul sa va fie profesori.
    Habar nu aveti de cei care mai intra in invatamant, tineri aroganti, prost pregatiti si la specialitate si la pedagogie. Se plang parintii care cauta tot generatia veche de profesori.
    In conditiile actuale, sa va asteptati sa va predea Chat GPT.

  25. “Avem nevoie, vom discuta, vom găsi împreună, privim cu îngrijorare”…etc. Verbe impotente! Operaționalizati obiectivul SIGURANTEI asa cum trebuie!!!
    PS. La americani exista conceptul de DETENTIE…nu mergem până acolo, dar macar să-i trimitem in online pe acești copii care își pun profesorii și colegii in pericol. Probleme de comportament? Stai acasă…că se pare că îți lipsesc cei 7 ani de educatie…sa te monitorizeze părinții! De ce îi primim în scoli daca, oricum nu vom să învețe, doar că sa le oferim prilej de golaneala? Alo, statul, tăiați alocația, dați niste amenzi usturătoare părinților și interveniți mai repede, că până completați voi documentația și luați act de eveniment in enșpe mii de comisii, murim prin scoli!

  26. Demisia! Cum si la Colectiv a plecat si Ponta si Piedone, la maternitate cand au luat foc bebelusii, etc…Tu ce mai aștepți? Sa moara cu adevărat un profesor? Oricum, esti o inutila si o sluga a lu’ Iohannis… DEMISIA URGENTA!👎👎👎

    1. Te rog sa nu vorbesti asa! Doamna ministru nu este de mult timp ministrul Educatiei, dar oricum nu vreau sa blamez ati fosti ministri ai Educatiei. Nu stiu de ce scoala a devenit prea usoara, profesorii nu mai au autoritate si nu sunt luati in serios. De ce s-au scos masurile de coercitie si reeducare? Elevii trebuie pusi la punct la cea mai mica abatere, ori in unele scoli nici macar nu sunt trasi la raspundere, se da vina tot pe profesor ca nu stie sa predea, ca nu are tact pedagogic, etc
      Nu rezolvati ceva daca schimbati politicienii asa de des. Aveti o obsesie incetatenita, “demisia” daca ceva “transpare” evident gresit, dar noi ca cetateni romani ar trebui sa fim mai buni, mai intelegatori, mai toleranti, etc Iar copiii la locul lor. Cand fac fapte bune ii lauzi si cand nu fac fapte bune ii pedepsesti.

  27. Ce tine de mine??
    Probabil profesorilor li se va dubla tura in care stau de serviciu pe holuri si ii supravegheaza pe elevi.
    Va multumim anticipat!!
    Si un sfat:
    Incercati sa faceti ceva care sa salveze scoala si educatia.
    In prezent copiii sunt invatati de acasa si de doamna invatoare ca tot ce conteaza sunt:romana si matematica!!!!
    Pe buna dreptate fara meditatii nu ar conta nici ele.Si ce avem in scoli:elevi stresati si plictisiti care vin la scoala (obositi de la meditatii)pentru a se relaxa si distra!!!
    Vorbesc de gimnaziu.
    La liceu sunt la fel de interesati si de preocupati sa invete nimic,pt ca oricum invata de la meditatie.

    Concluzia:scoala nu conteaza,va rog sa schimbati ceva!!!!
    Doamna ministru v-ati gandit la acest lucru?Probabil ca nu pentru ca nu ati predat niciodata.

    1. Vorbești serios?
      Ministra nu a trecut pe la catedră?
      Este un nenorocit de politruc pus în funcție ca să facă ” politica ” cuiva ?
      Pffff , merităm….. ce am votat .

      1. Nu are formare initiala de profesor, deci NU e profesor. Daca ”a trecut pe la catedra” nu inseamna ca e profesor.
        PS Din ce a aparut in spatiul public, doamna ministru ”trece pe la catedra” in universitar.
        PPS Cine-i politruc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Elevilor din Constanța critică “incapacitatea și dezinteresul” ministrului Ligia Deca, în asigurarea unui sistem educaţional “funcţional şi calitativ”, după rezultatele PISA 2022 / Elevii îi solicită demisia

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului Ligia Deca demisia de onoare “în urma dovedirii incapacităţii şi dezinteresului în asigurarea unui sistem educaţional funcţional şi calitativ”. Într-un comunicat de presă,…
Vezi articolul

Orban către ministrul de interne: Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor! Nu e acceptabil să îngrămădești copiii în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile și șoferii să nu zică nimic

Premierul Ludovic Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru firmele de transport care nu respectă normele sanitare la transportul elevilor spre și dinspre școală. “Fără milă și controale la…
Vezi articolul

EXCLUSIV Coincidență sau licitație cu dedicație? Specificațiile cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată a Ministerului Educației, similare cu cele ale unei platforme private

Ministerul Educației a lansat acum două zile specificațiile-cadru pentru viitoarea platformă de evaluare standardizată pentru examenele școlare și pentru evaluările de la clasă ale elevilor. Mai multe pasaje din descrierile…
Vezi articolul