Ministrul Culturii, Raluca Turcan: Am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, să nu crească TVA la bilete pentru spectacole și concerte

274 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a oferit asigurări, sâmbătă, la Digi24, că nu va creşte cota TVA la carte şi la biletele pentru spectacole şi concerte, după discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii din Ministerul Finanţelor Publice. Aceasta a mai spus că a fost nevoită să suplimenteze bugetele pentru mari evenimente culturale cum ar fi Timişoara Capitală Culturală, Festivalul „George Enescu”, Art Safari, Astra Film Festival, Gala UNITER, deoarece le-a găsit cu bugetele „prejudiciate”, scrie G4Media.ro.

„În negocierile cu Ministerul Finanţelor, reducerea cheltuielilor a fost unul din primele aspecte discutate. Şi am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, să nu crească TVA la bilete pentru spectacole şi concerte, astfel încât să stimulăm consumul de cultură şi să creştem accesul la cultură.

Mai mult decât atât, pentru că mă preocupă ce se întâmplă cu cititul, cu accesul la cultură în România, ministerul poate să deruleze anual nişte programe culturale, care au un plafon care variază, iar anul acesta proiectul cel mare de acces la cultură l-am făcut pe lectură şi pe stimularea cititului şi editurii de carte”, a precizat Raluca Turcan, citată de News.ro.

Ministrul PNL a mai precizat că instituţia pe care o conduce a finanţat prezenţa ţării noastre la târguri de carte internaţionale.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Nataliia ShcherbynaDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Art Safari a devenit o goana dupa bani, pacat, era ceva frumos la inceput. Au renuntat si la abonamentele initiale, singurele care aveau sens, ca doar nu vezi atatea expozitii toate intr-o zi, sectiunile pentru copii sunt din ce in ce mai penibile si mai scumpe, si este revoltator si cum in fiecare an au o sala speciala (mai mare decat orice sala de expozitie!) pentru sponsorul lor de tigari electronice, doar doar or mai agata un amarat, sa ii distruga viata. La Enescu ar fi culmea sa mai scumpeasca, si asa sunt niste preturi excesive

  2. Mda, frumos, bravo, ce se aude cu pensiile alea speciale? Tot noi trebuie să tăiem din cheltuieli și să suportăm inflația, dar pensiile speciale rămân intangibile?

    Da? Atunci bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întrebare pentru profesori, în dezbaterea pe legile educației: În ce măsură sunteți de acord ca examenele de admitere să fie organizate separat de către colegiile naționale? – organizația Salvați Copiii

Proiectul Legii învățământului preuniversitar nu contribuie la combaterea inegalităților sociale și teritoriale, arată organizația Salvați Copiii România într-o luare de poziție în care semnalează drept „necesară desființarea actualelor inspectorate școlare,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Universitățile vor putea preda online de anul viitor, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu: Activitățile online și ponderea lor pe fiecare domeniu și diferențiat la licență, master sau doctorat vor fi prevăzute în noi standarde care vor fi elaborate de ARACIS într-un termen de 90 de zile

Universitățile vor putea preda online începând de anul viitor, spune ministrul Educației, care a declarat pentru Edupedu.ro că pentru ca aceste cursuri online să fie recunoscute și finanțate de stat…
Vezi articolul

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru: Nu poți să faci mai repede, așa e cadrul nostru legislativ

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, pentru că procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru pentru limba și…
Vezi articolul