Ministrul de Interne a contestat în instanță și decizia prin care Comisia Universității Babeș-Bolyai a constatat plagiat extins în teza sa de doctorat. Numărul proceselor ajunge la 3

915 vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Al treilea proces a fost deschis de ministrul de Interne, Lucian Bode, împotriva Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, anume pentru anularea hotărârii prin care Comisia de Etică a universității a constatat plagiat în teza lui de doctorat, după cum a semnalat Agerpres. Este al treilea proces deschis de ministru, care este și secretarul general al PNL, împotriva UBB, după alte două referitoare la decizia luată în prealabil de Comisia de Etică, prin care aceasta a decis, la sfârșitul anului trecut, să analizeze a doua oară teza.

În Hotărârea Nr. 1 din 2023, Comisia de Etică a UBB constata plagiat extins în teza lui Lucian Bode, comparativ cu nivelul constatat la prima evaluare, din toamnă, precum și faptul că lucrarea era profund viciată. Totodată, Comisia anunța că urma să sesizeze CNATDCU referitor la concluziile analizei sale, cerea alinierea tezei “cu standardele de etică academică” și, până atunci, retragerea cărții “Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei.

Lucian Bode a cerut, printr-un dosar înregistrat pe 20 februarie la Tribunalul București, în contencios administrativ și fiscal, anularea Hotărârii I/2023.

Precedentele două acțiuni în instanță vizau suspendarea, respectiv anularea deciziei Comisiei UBB de a se autosesiza și de a analiza a doua oară teza de doctorat a ministrului, în condițiile în care jurnalista Emilia Șercan identificase porțiuni plagiate extinse comparativ cu ceea ce găsise, inițial, Comisia universității clujene.

  • Într-un prim proces, pe 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respinsese ca nefondată cererea de suspendare a executării acestei Hotărâri de la finalul anului trecut. Ministrul a făcut recurs, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Cluj, cu prim termen 22 martie.
  • În paralel, la Tribunalul Sălaj s-a înregistrat, pe 2 februarie, solicitarea lui Lucian Bode de anulare a aceleiași hotărâri (Hotărârea nr.10/ 2022), prin care Comisia de etică din cadrul UBB se autosesiza pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a ministrului.

3 comments
    1. E dovedit cã e plagiat. El īnsuși este un plagiat. Un plagiat hidos de mafiot ratat. Sper sã-l trecã sãlajenii la ” borfașu secolului” în “Urletu’ Zalăului”.

    2. Cu onoarea asta si-au distrus cariera i gramada de acuzati de ANI,DNA sau procurori politici!Daca va pierde procesele il da PNL afara,daca nu demisioneaza,daca nu ,nu si merge inainte in politica cuvsau fara doctorat,ca si pana acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Proiectul ordonanței pentru decontarea navetei elevilor, aprobat azi de Guvern, ar putea fi neconstituțional, potrivit Consiliului Legislativ: Elevii navetiști sunt tratați diferit în privința realizării acelorași drepturi fundamentale

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru decontarea navetei elevilor ar putea fi neconstituțional, potrivit Consiliului Legislativ. În document se arată că elevii navetiști sunt tratați diferit în privința realizării acelorași…
Vezi articolul

Ministerul Educației lasă neschimbat calendarul înscrierilor la BAC 2023 în plină grevă generală și pasează responsabilitatea acelor directori de școli “care pot asigura resursa umană” / Înscrierile încep luni, 29 mai

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 rămâne neschimbat, deși în școli este grevă generală de 5 zile și în unele unități de învățământ întreg personalul nu lucrează. Candidații se…
Vezi articolul

România are nevoie de diversitate și de educație incluzivă de calitate – reacția Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună” față de propunerea cultelor religioase de a elimina definiția „diversității” și a sintagmei „orientare sexuală” din legea Învățământului Preuniversitar

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, condusă de sociologul Gelu Duminică, reacționează față de solicitarea a 13 culte religioase din România de a elimina definiția „diversității” și sintagma „orientare sexuală” din proiectul…
Vezi articolul