Ministrul Educației: Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Peste două săptămâni vom putea să avem și o concluzie relevantă

1.347 de vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală”, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat de jurnaliști despre numărul elevilor înregistrați pozitiv cu Covid-19. Acesta a mai spus că peste două săptămâni „vom putea să avem și o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generate de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare”.

Sorin Cîmpeanu a afirmat în legătură cu numărul cazurilor pozitive ale elevilor că „în primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi de infectări generate de școală. Nu există niciun fel de legătură”.

Ministrul Educației a subliniat necesitatea respectării regulilor sanitare în școlile din România: „În al doilea rând, foarte important, această nouă tulpină, în mod evident, s-a dovedit a fi mai contagioasă și din păcate, s-a dovedit a afecta într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care este îngrijorător, lucru care trebuie să fie compensat prin respectarea riguroasă a regulilor de protecție sanitară în școli”.

„De asemenea, încurajăm procesul de vaccinare în rândul elevilor, care se pot vaccina și care beneficiază de acordul expres și informat al părinților”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național, a anunțat astăzi Ministerul Educației într-un comunicat.

Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor edu.ro.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


2 comments
  1. Sunt generate indirect pentru ca cei infectati au raspindit in scoli iar peste 2 saptamani situatia va fi si mai grava. Trebuie sa lasati un tampon 2 de saptamani in care sa fie online pentru a nu duce virusul in scoala, multi au venit din vancate/concerte/etc direct la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor. De la 1 ianuarie 2021, recunoașterea academică și profesională nu va mai funcționa ca în cazul statelor UE

Ministerul român al Educației le recomandă “cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor”, pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție. De la 1 ianuarie 2021,…
Vezi articolul

Elevii navetiști care nu au asigurat transport public nu vor avea gratuitate, ci vor primi o sumă forfetară, în baza unui Card național de elev, potrivit proiectului legii Învățământului Preuniversitar, prezentat de Ligia Deca

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și “nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate” nu vor beneficia de transport gratuit, ci vor…
Vezi articolul