Ministrul Educației: Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Peste două săptămâni vom putea să avem și o concluzie relevantă

1.344 de vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală”, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, întrebat de jurnaliști despre numărul elevilor înregistrați pozitiv cu Covid-19. Acesta a mai spus că peste două săptămâni „vom putea să avem și o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generate de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare”.

Sorin Cîmpeanu a afirmat în legătură cu numărul cazurilor pozitive ale elevilor că „în primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi de infectări generate de școală. Nu există niciun fel de legătură”.

Ministrul Educației a subliniat necesitatea respectării regulilor sanitare în școlile din România: „În al doilea rând, foarte important, această nouă tulpină, în mod evident, s-a dovedit a fi mai contagioasă și din păcate, s-a dovedit a afecta într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care este îngrijorător, lucru care trebuie să fie compensat prin respectarea riguroasă a regulilor de protecție sanitară în școli”.

„De asemenea, încurajăm procesul de vaccinare în rândul elevilor, care se pot vaccina și care beneficiază de acordul expres și informat al părinților”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național, a anunțat astăzi Ministerul Educației într-un comunicat.

Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor edu.ro.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


2 comentarii
  1. Sunt generate indirect pentru ca cei infectati au raspindit in scoli iar peste 2 saptamani situatia va fi si mai grava. Trebuie sa lasati un tampon 2 de saptamani in care sa fie online pentru a nu duce virusul in scoala, multi au venit din vancate/concerte/etc direct la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Matei Vișniec, interviu pentru Cultura la Dubă: România a fost maltratată de interesele personale ale clasei politice, care poartă principala vinovăție a faptului că timpul nu s-a transformat în civilizație mai repede

Imaginea României, la 30 de ani de la Revoluție, este una “plină de constraste”, spune într-un interviu pentru publicația Cultura la Dubă cel mai apreciat dramaturg român contemporan la nivel…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul