Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

23.518 vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu, notează G4Media.ro.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Photo 196427383 © Visoot UthairamDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Vreau sa inteleg. Va rog ajutati-ma. L-am auzit pe acest ministru declarand ca, daca un copil stranuta sau tuseste (deci DOAR un stranut sau o tuse), este izolat si apoi testat daca este acordul parintelui. Un stranut inseamna simptom covid? O tuse e simptom covid? Un stranut sau o simpla tuse nu reprezinta simptom la nicio boala. In baza la ce izoleaza copilul intr-o sala, unde e posibil chiar sa intre in contact cu alti copii care chiar sunt pozitivi? In baza la care lege il pune in pericol real?

  2. Au distrus deja o generatie ,iar acum se razbuna pe cei cate nu vor sa semneze acest formular…
    Dar o sa vedeti ca nu le iese miscarea…astia de la Ministerul Educatiei sa-si faca o injectie in cap

  3. Este strigător la cer. Ma aștept ca, mâine, sa spună ca elevii și căror părinți nu si_au dat acordul, nu vor mai fi primiți în scoli. Nu este răzbunare, este amenințare. Sa spună acest individ unde este păstrată, cel puțin distanta minima între copii, nu mai vorbesc despre dezinfectant și alte cele, Dumnezeu știe dacă or exista. Școală este lagăr, penitenciar. Noi nu știm în ce condiții sunt ținuți copiii.

  4. Exact daca Ministerul Educatiei vrea lucrul ăsta si eu ca parinte vreau ca in astea 14 zile sa invete on line.Adica avem numai obligatii,drepturi nu mai avem.
    Mi se pare o razbunare ca unii dintre noi nu vrem sa ne testam copiii .
    Unde e gripa sau banala raceala din alti ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor, după măsurile anunțate vineri de autorități: în localitățile cu peste 6 infectări la 1000 de locuitori, școala să fie exclusiv online / Elevii să se poată testa în școală, atunci când apare un caz într-o clasă

Consiliul Național al Elevilor a reacționat, sâmbătă dimineață, la măsurile anunțate vineri de guvern cu privire la deschiderea școlii. Organizația arată că e vorba doar de propuneri, deși mai sunt…
Vezi articolul

Premierul Ciucă: Cererile sindicatelor din Educație „sunt absolut foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față” / „Eu mă apropii de sfârșitul mandatului, nu ar fi nici onest, nici corect și nici principial să predau un mandat care să aibă probleme”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în afară de propunerile făcute de Guvern sindicatelor din Educație și care ar fi fost deja transpuse în proiecte de acte normative, celelalte cereri…
Vezi articolul
caldura calorifer

Prețul facturat pentru căldura furnizată în unitățile de învățământ din municipiu Tulcea este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut / Primăria trebuie să suporte facturi de aproape 11 milioane de lei din bugetul local

Costurile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea vor creşte anul acesta cu aproape 3 milioane de lei, față de 2021, pe fondul creșterii prețurilor la utilități. Suma…
Vezi articolul

Cazul portretului Reginei, înlăturat de studenți dintr-o sală a unui colegiu din Oxford – discuții despre tradiție, schimbare și “cancel culture”. Președintele colegiului: “Uneori, studenția înseamnă provocarea generației mai în vârstă. Se pare că acest lucru nu e prea dificil în zilele noastre”

Decizia luată prin vot de o organizație studențească din Oxford, de a da jos portretul Reginei Elisabeta a II-a dintr-o încăpere, din cauza trecutului “colonial al acesteia”, a stârnit o…
Vezi articolul