Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

23.518 vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu, notează G4Media.ro.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Photo 196427383 © Visoot UthairamDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Vreau sa inteleg. Va rog ajutati-ma. L-am auzit pe acest ministru declarand ca, daca un copil stranuta sau tuseste (deci DOAR un stranut sau o tuse), este izolat si apoi testat daca este acordul parintelui. Un stranut inseamna simptom covid? O tuse e simptom covid? Un stranut sau o simpla tuse nu reprezinta simptom la nicio boala. In baza la ce izoleaza copilul intr-o sala, unde e posibil chiar sa intre in contact cu alti copii care chiar sunt pozitivi? In baza la care lege il pune in pericol real?

  2. Au distrus deja o generatie ,iar acum se razbuna pe cei cate nu vor sa semneze acest formular…
    Dar o sa vedeti ca nu le iese miscarea…astia de la Ministerul Educatiei sa-si faca o injectie in cap

  3. Este strigător la cer. Ma aștept ca, mâine, sa spună ca elevii și căror părinți nu si_au dat acordul, nu vor mai fi primiți în scoli. Nu este răzbunare, este amenințare. Sa spună acest individ unde este păstrată, cel puțin distanta minima între copii, nu mai vorbesc despre dezinfectant și alte cele, Dumnezeu știe dacă or exista. Școală este lagăr, penitenciar. Noi nu știm în ce condiții sunt ținuți copiii.

  4. Exact daca Ministerul Educatiei vrea lucrul ăsta si eu ca parinte vreau ca in astea 14 zile sa invete on line.Adica avem numai obligatii,drepturi nu mai avem.
    Mi se pare o razbunare ca unii dintre noi nu vrem sa ne testam copiii .
    Unde e gripa sau banala raceala din alti ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Independența instituției care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele din România, în pericol. ARACIP ar urma să fie puternic politizată, atrage atenția Ovidiu Voicu, președintele Centrului pentru Inovație Publică: Nu pot să facă parte din consiliul Agenției cei care vor să fie evaluați, pentru că nu ar mai fi evaluarea externă

Ministerul Educației a organizat, luni, 27 decembrie, o dezbatere publică în legătură cu proiectul unei Hotărâri de Guvern care schimbă modul de funcționare al instituției care acreditează toate școlile și…
Vezi articolul

Peste 400 de profesori înscriși în Inspectoratul Școlar Civic reclamă că au prea mulți elevi în clasa lor pentru a face o educație de calitate individualizată / Platforma în care aproape 3 mii de cadre didactice sunt consultate pentru luarea deciziilor

După ce aproape 3.000 de profesori s-au înscris în platforma civică digitală, dedicată lor, numită Inspectoratul Școlar Civic, înființată de World Vision România, au fost aplicate o serie de chestionare…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor și conferențiar – Sindicatul Gaudeamus al cadrelor didactice din Universitatea din București se alătură criticilor: Consultarea publică este „lipsită de coerență și de rezultat”

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, supuse consultărilor publice de către Ministerul Educației, stârnesc critici și…
Vezi articolul