Ministrul Educației din Italia interzice folosirea telefoanelor mobile în clasă

1.061 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministrul Educației din Italia, Giuseppe Valditara, interzice folosirea telefoanelor mobile în clasă, transmit autoritățile italiene, potrivit Rador. Acesta consideră că din cauza acestor dispozitive elevii nu sunt atenţi şi implicaţi la ore aşa cum ar trebui şi, în plus, nu arată respectul cuvenit faţă de profesori.

Concret, în toate instituțiile de învățământ din Italia a fost distribuită o circulară semnată de ministrul Educației. Circulara conține instrucțiuni privind utilizarea telefoanelor și a altor dispozitive electronice similare.

Potrivit ministrului, telefoanele mobile reprezintă un element de distragere a atenției pentru sine și pentru ceilalți și o lipsă de respect față de profesori, cărora este prioritar să li se restabilească autoritatea, mai transmite Rador. Circulara nu introduce sancțiuni disciplinare.

În documentul citat mai sus este menționat că este permisă utilizarea unor astfel de dispozitive în sala de clasă, ca elemente compensatorii, cu acordul profesorului, în scop incluziv, educațional și de formare.

În România, utilizarea telefoanelor mobile este interzisă în timpul orelor de curs. Telefoanele vor fi păstrate în locuri special amenajate, astfel încât să nu deranjeze orele, potrivit Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP 2022).

Art. 186 alin. (2) prevede: „În timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile; prin excepție de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai la solicitarea cadrului didactic, în situația folosirii lor în procesul educativ. În situații de urgență, utilizarea telefonului mobil este permisă cu acordul cadrului didactic. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ”.


4 comments
  1. foarte bine…elevii sunt aproape imbecili datorită tehnologiei informației…nu știu aproape nimic… câteodată nici numele nu îl știu fără să se uite pe telefon… analfabeți mediocri digitali viitori infractori mulți dintre ei .. generații întregi pierdute datorită acestei revoluții digitale impuse că și revoluția culturală a lui Mao Tze Dong…

  2. Nu este o metodă comunistă ci una practică!, venită din rațiunea de care avem toți nevoie dar de care nu vrem mulți să ținem seama. Actualul guvern/ minister nu va ține seama de asta dar va veni și cine trebuie la cârma țării și va ține seama și de acest aspect vital pentru copiii care vor cu adevărat să învețe și nu vor să devină sclavii de mâine ai IA!

  3. O metodă comunistă. Aveam altă părere despre această țară. Sper să nu se aplice și la noi. Suntem în era tehnologiei, nu în Evul Mediu întunecat. Școala de astăzi, se face cu ajutorul tehnologiei și a internetului.

    1. Nu este o metodă comunistă cu una practică!, venită din rațiunea de care avem toți nevoie dar de care nu vrem mulți să ținem seama. Actualul guvern/ minister nu va ține seama de asta dar vă veni și cine trebuie la cârma țării și vă ține seama și de acest aspect vital pentru copiii care vor cu adevărat să învețe și nu vor să devină sclavii de mâine ai IA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale dau și meditații

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale și dau meditații. Secretarul de…
Vezi articolul

Primele măsuri în școlile europene împotriva variantei sud-africane a coronavirusului. Anglia: elevii – îndemnați să poarte iar mască în spațiile comune / Germania: președintele îndeamnă oamenii să ia voluntar măsuri pentru a nu fi nevoie de închiderea școlilor

Primele măsuri și îndemnuri privind mediul școlar, în contextul răspândirii variantei sud-africane a noului coronavirus, au început să se facă auzite de duminică, în Anglia și Germania. La Londra, guvernul…
Vezi articolul

Florian Lixandru o acuză pe ministra Educației, Ligia Deca, că i-a retras atribuțiile „pentru un delict de opinie” / Secretarul de stat scrisese pe Facebook că PSD va propune în Coaliție ca legile să nu fie grăbite, ci finalizate până în martie 2024

Florian Lixandru o acuză pe ministra Educației, Ligia Deca, că i-a retras atribuțiile pentru un delict de opinie, potrivit unui postări pe Facebook a secretarului de stat. Lixandru este secretar…
Vezi articolul