Ministrul Educației: Sunt convins că școlile nu vor deveni focare în România, așa cum nu au devenit nici în alte state

2.009 vizualizări
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că, bazându-se pe experiența altor state europene care au școlile deschise, e convins că școlile ”nu vor deveni focare Covid în România”.

Cîmpeanu a spus la Antena 3 că a controlat astăzi mai multe școli pentru a verifica dacă sunt respectate regulile.

Citește mai mult pe G4Media.ro


5 comments
  1. Ba au devenit focare în alte țări, domnule Cîmpeanu. Să vă mai spun și ce petrecere fără măști au tras învățătoarele azi dimineață în cancelarie? Prăjituri, cafele și râsete isterice. Când m-am întors de la școală am găsit o lumânare în fața ușii unui vecin. A murit de covid. În spitale nu se mai recoltează probe pentru PCR. Îi testează cu teste rapide antigen și dacă le ies rezultate negative (adică nu mai sunt contagioși), sunt trimiși acasă fără anchete epidemiologice. Acum înțelegeți și de ce avem “atât de puține cazuri”? În școală nu am reușit să-i determin pe unii dintre elevi să nu se ia în brațe, să nu bea apă din sfert în sfert de oră sau să-și poarte corect măștile. Nu respectă măsurile din principiu, nu din alte motive bazate pe vreo psihologie ieftină. Doar s-au văzut aproape în fiecare zi prin oraș, dar e mai gustoasă îmbrățișarea când ți-o interzice școala. Tot drumul am văzut cârduri de liceeni fără măști (ca să nu-și strice machiajul și ca să poată fuma în voie). Știu că nu veți avea pe conștiință viitorii morți ai patriei pe care se presupune că o serviți, pentru că pur și simplu nu aveți o conștiință. Sunteți doar un psihopat incult ca mulți alții.

  2. Pai focaru’ nu e definit de smecherii din guvern. Stiu ei de ce …

    Oricum sunt vorbe goale. Pericolul este din cauza mobilitatii mai mari, din cauza transportului in comun, din cauza aglomeratiei de la intrarea in scoala sau din cauza relaxarilor.

    Cf. Newsweek numarul copiilor infectati a crescut de 4 ori in toamna dupa ce s-au deschis scolile. Pagube colaterale …

  3. Aveți dreptate: nu testați, elevii absenți apar ca prezenți, părinții (unii) nu vor declara „răcelile”… totul va fi roz și frumos.

  4. Ce inseamna focare? Si un copil daca se imbolnaveste este o problema si ar trebui sa-si dea demisia Campeanu! Mie, ca parinte, trebuie sa imi garanteze ca nu se va imbolnavi copilul meu la scoala si pe drumul de acasa catre scoala. Daca nu pate garanta, sa ma lase sa optez pentru online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în județele Călărași și Dâmbovița, a fost publicat în Monitorul Oficial cu o săptămână înaintea probelor: Profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi

Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022 în județe Călărași și Dâmbovița a fost publicat în Monitorul Oficial. Concret, elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate…
Vezi articolul

Ministrul Educației, în scandalul burselor de merit: Dacă în România avem mai mult de jumătate elevi de top care merită burse de merit, înseamnă că nu avem nici o problemă cu sistemul de învățământ și stăm mai bine la acest capitol decât Marea Britanie, SUA. Meritul trebuie să fie într-un sens corect

“53 la sută dintre elevii României au luat într-un an atipic, cu un sistem de evaluare irelevant, note peste 8.50“, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. Sorin…
Vezi articolul

BAC 2022 Ultima zi în care elevii de clasa a XII-a susțin evaluarea competențelor digitale / Marți începe evaluarea competențelor la limba străină: Nu se admit întreruperi în timpul audierii textelor, potrivit procedurii

10 iunie 2022 este ultima zi în care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor digitale, sesiunea iunie-iulie, potrivit Ministerului Educației. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de…
Vezi articolul

Zece elevi ai Asociației Elevilor din Constanța nu au fost primiți la o dezbatere publică pe proiectele legilor Educației și au fost dați afară din sediul Prefecturii, unde aveau loc discuțiile / ISJ Constanța anunța anterior pe Facebook că “invită la discuții elevi, părinți, organizații sindicale, manageri școlari, reprezentanți ai ONG-urilor”

Zece elevi, membri ai Asociației Elevilor din Constanța, au reclamat faptul că nu au fost primiți la dezbaterea publică de azi, anunțată pe Facebook atât de ministrul Educației, cât și…
Vezi articolul