Ministrul Educației: Sunt convins că școlile nu vor deveni focare în România, așa cum nu au devenit nici în alte state

2.009 vizualizări
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că, bazându-se pe experiența altor state europene care au școlile deschise, e convins că școlile ”nu vor deveni focare Covid în România”.

Cîmpeanu a spus la Antena 3 că a controlat astăzi mai multe școli pentru a verifica dacă sunt respectate regulile.

Citește mai mult pe G4Media.ro


5 comments
  1. Ba au devenit focare în alte țări, domnule Cîmpeanu. Să vă mai spun și ce petrecere fără măști au tras învățătoarele azi dimineață în cancelarie? Prăjituri, cafele și râsete isterice. Când m-am întors de la școală am găsit o lumânare în fața ușii unui vecin. A murit de covid. În spitale nu se mai recoltează probe pentru PCR. Îi testează cu teste rapide antigen și dacă le ies rezultate negative (adică nu mai sunt contagioși), sunt trimiși acasă fără anchete epidemiologice. Acum înțelegeți și de ce avem “atât de puține cazuri”? În școală nu am reușit să-i determin pe unii dintre elevi să nu se ia în brațe, să nu bea apă din sfert în sfert de oră sau să-și poarte corect măștile. Nu respectă măsurile din principiu, nu din alte motive bazate pe vreo psihologie ieftină. Doar s-au văzut aproape în fiecare zi prin oraș, dar e mai gustoasă îmbrățișarea când ți-o interzice școala. Tot drumul am văzut cârduri de liceeni fără măști (ca să nu-și strice machiajul și ca să poată fuma în voie). Știu că nu veți avea pe conștiință viitorii morți ai patriei pe care se presupune că o serviți, pentru că pur și simplu nu aveți o conștiință. Sunteți doar un psihopat incult ca mulți alții.

  2. Pai focaru’ nu e definit de smecherii din guvern. Stiu ei de ce …

    Oricum sunt vorbe goale. Pericolul este din cauza mobilitatii mai mari, din cauza transportului in comun, din cauza aglomeratiei de la intrarea in scoala sau din cauza relaxarilor.

    Cf. Newsweek numarul copiilor infectati a crescut de 4 ori in toamna dupa ce s-au deschis scolile. Pagube colaterale …

  3. Aveți dreptate: nu testați, elevii absenți apar ca prezenți, părinții (unii) nu vor declara „răcelile”… totul va fi roz și frumos.

  4. Ce inseamna focare? Si un copil daca se imbolnaveste este o problema si ar trebui sa-si dea demisia Campeanu! Mie, ca parinte, trebuie sa imi garanteze ca nu se va imbolnavi copilul meu la scoala si pe drumul de acasa catre scoala. Daca nu pate garanta, sa ma lase sa optez pentru online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel pentru adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic, făcut public de FSLI, după cazurile recente de violențe ale elevilor: Este alarmant cum spaţiul şcolii devine atât de uşor un spaţiu al fricii / Lipseşte coerenţa unei strategii clare de intervenţie / Dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic, școala nu va mai fi un spațiu al respectului reciproc

Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, scrie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ într-un comunicat de presă. Organizația sindicală atrage…
Vezi articolul