Ministrul Finanțelor: Un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei. Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim, dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde

10.862 de vizualizări
Adrian Câciu / Foto: gov.ro
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat pentru Hotnews.ro că din punctul său de vedere, „un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei net, la momentul în care discutăm acum”.

El a mai spus că există posibilitatea ca o familie să plece din țară, dacă „va găsi un venit măcar dublu oriunde”: „Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde, în orice țară din Europa chiar dacă nu va face munca pentru care a fost pregătit”, a precizat el.

Amintim că luna trecută, ministrul Educației a precizat că cel mai mic salariu net al unui profesor debutant în România este 2.597 lei, cu indemnizația de hrană inclusă: “O spun foarte clar și cu toată răspunderea: salariile mărite în învățământ înseamnă că un profesor debutant are un salariu net de 2.597 lei, având indemnizația de hrană inclusă. Un salariu al unui profesor cu peste 40 de ani vechime, net, este 4.398 lei, cu 70% mai mult decât salariul debutantului, luând în calcul cei 40 de ani de vechime”.

Reamintim că ieri au avut loc discuții între reprezentanții guvernului și sindicatele din Educație privind măririle salariale ale profesorilor. Potrivit liderilor sindicali, ministrul Finanțelor urmează “să facă niște calcule”.


8 comments
 1. Eu lucrez de 13 ani în învățământ dar sunt platita ca si debutantul,la stat.
  Nu este normal.Iti pun piedici: daca nu ai titularizare,Definitivat…daca nu le ai, esti plătit ca un începător.Acest lucru nu este corect.
  La privat sunt salarii și salarii,depinde de patron….

 2. Fiți siguri de asta …
  Sunt curioasa daca s-ar descurca domnii parlamentari și senatori cu salariul pe care îl primim noi oamenii de rând …🤨

 3. Poate ăsta este și scopul real, pentru care suntem menținuți in sărăcie.
  Să plece cât mai mulți din țară, că are cine să vină în loc, să se bucure în locul nostru de “săraca țară bogată”.
  Sunt destui care nu au apa potabila, terenuri arabile…

 4. Pai de 32 de ani socotesc salariile și nu le ies, credeti ca o sa o facă acum ha ha ha ,și domnu Alexandru Stan ne face tâmpiți ca vrem Aur, ba voi chiar v-ați pierdut mințile ?

 5. Dar cei care lucrează în alte domenii și sunt plătiți cu salariul minim pe economie., adică 1524 lei net, atunci ce sa zicem?

 6. Se uita faptul ca salariile profesorilor sunt plafonate incepand cu 25 ani vechime. De acolo nu mai exista salarii in crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ipocrizie a Ministerului Educației: anunță că sumele pentru 2023 au fost date școlilor din programul de prevenire a abandonului școlar, dar omite să spună ce s-a întâmplat cu banii pe anul trecut. Director de școală: Unde sunt banii din PNRAS pentru 2022, de ce nu se spune nimic concret?

În contextul în care majoritatea școlilor care fac parte din PNRAS nu au primit nici acum banii pentru toate cheltuielile din 2022, după cum a scris joi, 28 septembrie, Edupedu.ro.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației, despre examenul oral de Limba română de la Bacalaureat: “NU reflectă nivelul de stăpânire a limbii”. Regulile de admitere la facultate pentru minorități rămân neschimbate

Ministerul Educației anunță într-un răspuns pentru Edupedu.ro că nu schimbă regulile de admitere la facultate, master și doctorat, așa cum ceruse Avocatul Poporului, și că certificatul obținut de elevi la…
Vezi articolul