VIDEO Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, despre „criza” Rezidențiatului: Vom debloca examenele, nu vom schimba regulile în timpul jocului

630 de vizualizări
Ministrul propus al Sănătății, Victor Costache, a declarat marți, în debutul audierii din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că guvernul care urmează să se instaleze are de gestionat o serie de crize, cea mai importantă fiind ce a rezidențiatului, potrivit G4Media.ro.

Avem de gestionat câteva crize. Prima este cea a rezidențiatului. Vom încerca în Parlament să găsim o soluție. Suntem o țaraă care a pierdut peste 30.000 de medici. Împreună cu ministrul Educației vom debloca examenele de rezidențiat. Nu vom schimba regulile în timpul jocului, examenul va fi după programa stabilită”, a declarat Victor Costache.

Ministrul a fost întrebat ce face cu absolvenții de medicină care nu au loc la Rezidențiat. „Sunt scoase la concurs 4 mii de locuri si absolventi sunt 5 mii. Ce faceti cu cei care au diploma si nu isi iau rezidentiatul?”, a întrebat senatorul Dănăilă de la PNL.

Voctor Costache: „Ar fi inadmisibil să avem 5 mii de absolvenți și să avem un număr mult mai mic de locuri. Toți acești tineri nu pot fi lăsați pe drumuri – vom găsi o soluție.”

Citește declarațiile integrale ale ministrului propus pe G4Media.ro

Reamintim că examenul de rezidențiat a fost amânat pe 8 decembrie, deși trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie, potrivit unui anunț al ministrului Sănătății. Cauza amânării este una fără precedent: lipsa unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului

Guvernul ar putea să organizeze Rezidențiatul, dacă ar vrea acest lucru, susține Gabriel Ispas, fost secretar de stat in Ministerul Educației într-un interviu pentur Edupedu.ro.

Nevoia de medici, mimată de Guvern. Numărul posturilor scoase la rezidențiat a scăzut cu 1.020 față de anul trecut

Efectele amânării examenului de Rezidențiat au fost explicate de studenții la Medicină: 5.000 de absolvenți nu vor intra pe piața muncii pe 1 ianuarie. Instabilitatea nu încurajează medicii să rămână în țară.

Știrile PROTV transmit pe Facebook LIVE declarațiile ministrului propus la Sănătate.

FOTO: Facebook.com/Victor Costache


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației dă vina pe inspectorii școlari pentru raportările eronate “pe semnătură” despre elevii fără tablete: “Vor fi schimbați anul acesta printr-un concurs” / 85% dintre actualii inspectori au fost puși în funcție de fostul ministru, tot PNL, anul trecut

Inspectorii școlari sunt de vină pentru că au raportat “sub semnătură” cifre eronate despre elevii care au nevoie de tablete și dispozitive pentru școala online, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul