Misiunea istorică a Indiei pe Lună trimite noi fotografii ale suprafeței lunare / Modulul de aterizare și roverul Chandrayaan-3 urmează să ajungă la suprafață pe 23 august

163 de vizualizări
Foto: ISRO
Agenția spațială indiană a publicat primele imagini ale Lunii realizate de nava spațială Chandrayaan-3, care a intrat sâmbătă pe orbita lunară, transmite BBC, potrivit G4Media.ro Imaginile arată craterele de pe suprafața lunară care devin din ce în ce mai mari pe măsură ce nava spațială se apropie.

Modulul de aterizare și roverul Chandrayaan-3 urmează să ajungă la suprafață pe 23 august.

Dacă va avea succes, India va fi prima țară care va efectua o „aterizare ușoară” controlată în apropierea polului sud.

De asemenea, va deveni doar a patra țară care realizează o aterizare ușoară pe Lună, după SUA, fosta Uniune Sovietică și China.

După ce nava spațială a orbitat în jurul Pământului timp de aproximativ 10 zile, a fost trimisă pe orbita translunară marțea trecută și injectată cu succes pe orbita lunară sâmbătă.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
  1. Cum puteti sa acordati crezare acestor stiri? luna nu este roca pentru a fi pascuta de unii si de altii cu picioarele…luna este energie de care nu te poti apropia si sa traiesti precum nu te poti apropia de soare. Njci unui om nu i se permite sa isi paraseasca locuinta pentru care a fost creat. Pamantul este pentru om …luna si soarele au fost create ca surse de lumina, pentru noapte si zi…mai si ganditi un pic pe cine amagiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile să se adapteze pentru instrumentele de inteligență artificială, chiar dacă pun multe probleme: ele oferă numeroase beneficii posibile, iar interzicerea lor ar fi inutilă / Folosirea AI să fie declarată în activitățile academice și restricționată selectiv – poziția oficială a Asociației Universităților Europene

ChatGPT și alte instrumentele bazate pe inteligență artificială, care au ajuns în ultima perioadă la dispoziția publicului larg, ar trebui să fie adoptate într-o manieră “eficientă și adecvată” la nivelul…
Vezi articolul

Ioana Lazăr – Ministerul Educației, despre cazurile de falsificare a diplomelor în sistemul de învățământ: „Sunt cazuri izolate” / „Nu putem să facem o verificare din oficiu a tuturor actelor de studii ale cadrelor didactice pentru că nu pornim de la premisa că sunt false”

Ministerul Educației nu poate să facă „o verificare din oficiu a tuturor actelor de studii ale cadrelor didactice dintr-un județ sau din țară”, a spus Ioana Lazăr, reprezentantă a instituției,…
Vezi articolul

Peste 900 de elevi de liceu, în probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe echipe, organizată de un colegiu din Piatra Neamț. Primii clasați pe țară vor reprezenta România la faza internațională din mai 2024

Peste 160 de echipe de elevi de liceu participă de luni, 13 noiembrie, la probele de selecție pentru etapa națională a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe (IIOT) 2024, organizate…
Vezi articolul