Teleșcoala a început la ora 9:00. Cine sunt profesorii care au predat lecțiile televizate în prima zi, pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

50.668 de vizualizări
UPDATE Teleșcoala a început astăzi, la ora 9:00, pentru elevii de gimnaziu, iar primele 30 de minute au fost predate de profesoara de Limba și literatura română Ileana Gae, potrivit paginii de Facebook a TVR. De la ora 09:30, profesoara de matematică Mihaela Berindeanu predă lecția despre Sisteme de ecuații – metoda substituției. Iată cine sunt cei care vor preda lecțiile televizate la matematică și pentru clasele de liceu.

Teleșcoala a putut fi urmărită LIVE pe site-ul TVR 2, însă înregistrarea nu este încă disponibilă pe canalul Youtube al televiziunii publice.

De la ora 9.00: curs de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a, cu tema: Fonetică și vocabular (prof. Ileana Gae)

Telescoala / Foto: Captura TVR 2

De la ora 9.30: curs de Matematică pentru clasa a VIII-a, cu tema: Sisteme de ecuații – metoda substituției (prof. Mihaela Berindeanu)

De la ora 15.00: curs de Limba și literatura română pentru clasa a XII-a, cu tema: Iona de Marin Sorescu (prof. Iulia Pop)

De la ora 15.30: curs de Matematică pentru clasa a XII-a, cu tema: Polinoame. Relațiile lui Viète (prof. Alexandru Constantinescu)

Orarul Teleșcoala pentru săptămâna aceasta, la clasa a VIII-a:

Luni, 16 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română
 • Ora 9:30 Matematică – “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”

Marţi, 17 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie
 • Ora 9:30 Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică
 • Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezorvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături
 • Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie

 • 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)
 • 9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.
Orarul Teleșcoala pentru clasa a XII-a:

Luni, 16 martie

 • Ora 15:00 Limba şi literatura română – „Iona”, de Marin Sorescu
 • Ora 15:30 Matematică – „Polinoame. Relaţia lui Viete”

Marţi, 17 martie

 • Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil classic – Nichita Stănescu
 • Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie

 • Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană
 • Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă; Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie

 • Ora 15:00 Istorie – România în perioada războilui rece
 • Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie

 • Ora 9:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;
 • Ora 9:00 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

Teleșcoala va fi în fiecare zi de luni până vineri, la TVR 2 și TVR 3, de la ora 09:00 la ora 10:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la ora 15:00 la ora 16:00 pentru cei de a XII-a, potrivit orarului anunțat. Cu toate cestea, programul anunțat pentru vineri este doar pentru liceu și este de la ora 09:00, și nu de la 15:00.

Citește și:

 


6 comentarii
 1. Nu va chinuiti sa gasiti inregistrarile pentru ca nu folosesc la nimic. Am vazut dimineata prima lectie. E o tanti care citeste in mare viteza un text de pe prompter, ca un robot, iar pe ecran e afisata foarte rapid o cantitate mare de informatii. S-au gandit sa bage si efecte sonore cand schimba paginile afisate dar fiind viteza foarte mare ajung sa acopere vocea si sa enerveze.
  E imposibil de retinut, de scris, e o simpla citire foarte rapida a unui rezumat. Cu asa metode eu cred ca statul acasa va duce la cresterea notelor in examene; elevii vor invata mai bine singuri.

 2. E foarte bine ceea ce faceti, dar,…cred ca e cam putin …De ex. 22 de minute la matematică, cl. a 8 a…. Nu se poate un pic mai mult?

 3. Buna dimineata!
  Multumim pentru ajutor!
  Imi puteti spune daca putem revedea aceste cursuri? Va rog sa postati un link. Multumesc anticipat!
  O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

„Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii” – Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre posibilitatea repetării anului școlar

Președintele Consiliului Național al Elevilor reacționează într-un mesaj pe Facebook la declarația vicepremierului Raluca Turcan. „Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii (elevii…
Vezi articolul
Abandonul școlar - Șanse egale la educație

DOCUMENT Elevii vor intra în școală pe 14 septembrie doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, altfel nu sunt primiți la ore, prevede ghidul cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății

Elevii vor fi primiți în școală doar dacă părinții lor semnează o declarație pe propria răspundere, potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății marți seara.  Condiționarea accesului în…
Vezi articolul