Teleșcoala a început la ora 9:00. Cine sunt profesorii care au predat lecțiile televizate în prima zi, pentru pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

50.692 de vizualizări
UPDATE Teleșcoala a început astăzi, la ora 9:00, pentru elevii de gimnaziu, iar primele 30 de minute au fost predate de profesoara de Limba și literatura română Ileana Gae, potrivit paginii de Facebook a TVR. De la ora 09:30, profesoara de matematică Mihaela Berindeanu predă lecția despre Sisteme de ecuații – metoda substituției. Iată cine sunt cei care vor preda lecțiile televizate la matematică și pentru clasele de liceu.

Teleșcoala a putut fi urmărită LIVE pe site-ul TVR 2, însă înregistrarea nu este încă disponibilă pe canalul Youtube al televiziunii publice.

De la ora 9.00: curs de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a, cu tema: Fonetică și vocabular (prof. Ileana Gae)

Telescoala / Foto: Captura TVR 2

De la ora 9.30: curs de Matematică pentru clasa a VIII-a, cu tema: Sisteme de ecuații – metoda substituției (prof. Mihaela Berindeanu)

De la ora 15.00: curs de Limba și literatura română pentru clasa a XII-a, cu tema: Iona de Marin Sorescu (prof. Iulia Pop)

De la ora 15.30: curs de Matematică pentru clasa a XII-a, cu tema: Polinoame. Relațiile lui Viète (prof. Alexandru Constantinescu)

Orarul Teleșcoala pentru săptămâna aceasta, la clasa a VIII-a:

Luni, 16 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română
 • Ora 9:30 Matematică – “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”

Marţi, 17 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie
 • Ora 9:30 Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică
 • Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezorvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie

 • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături
 • Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie

 • 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)
 • 9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.
Orarul Teleșcoala pentru clasa a XII-a:

Luni, 16 martie

 • Ora 15:00 Limba şi literatura română – „Iona”, de Marin Sorescu
 • Ora 15:30 Matematică – „Polinoame. Relaţia lui Viete”

Marţi, 17 martie

 • Ora 15:00 Limba şi literatura română – Arta poetică – În dulcele stil classic – Nichita Stănescu
 • Ora 15:30 Matematică – Aplicaţii ale relaţiilor lui Viete

Miercuri, 18 martie

 • Ora 15:00 Biologie – Ecologie umană
 • Ora 15:30 Istorie – România postbelică: Regimul stalinist şi naţional-comunist; Disidenţa anticomunistă; Construcţia democraţiei postdecembriste.

Joi, 19 martie

 • Ora 15:00 Istorie – România în perioada războilui rece
 • Ora 15:30 Geografie – Statele Uniunii Europene

Vineri, 20 martie

 • Ora 9:00 Logică – Termeni şi raporturi între termeni. Propoziţii categorice. Raport între propoziţii categorice;
 • Ora 9:00 Engleză – Travelling (reading, informal letter), Human rights (speaking, essay writing).

Teleșcoala va fi în fiecare zi de luni până vineri, la TVR 2 și TVR 3, de la ora 09:00 la ora 10:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la ora 15:00 la ora 16:00 pentru cei de a XII-a, potrivit orarului anunțat. Cu toate cestea, programul anunțat pentru vineri este doar pentru liceu și este de la ora 09:00, și nu de la 15:00.

Citește și:

 


6 comments
 1. Nu va chinuiti sa gasiti inregistrarile pentru ca nu folosesc la nimic. Am vazut dimineata prima lectie. E o tanti care citeste in mare viteza un text de pe prompter, ca un robot, iar pe ecran e afisata foarte rapid o cantitate mare de informatii. S-au gandit sa bage si efecte sonore cand schimba paginile afisate dar fiind viteza foarte mare ajung sa acopere vocea si sa enerveze.
  E imposibil de retinut, de scris, e o simpla citire foarte rapida a unui rezumat. Cu asa metode eu cred ca statul acasa va duce la cresterea notelor in examene; elevii vor invata mai bine singuri.

 2. E foarte bine ceea ce faceti, dar,…cred ca e cam putin …De ex. 22 de minute la matematică, cl. a 8 a…. Nu se poate un pic mai mult?

 3. Buna dimineata!
  Multumim pentru ajutor!
  Imi puteti spune daca putem revedea aceste cursuri? Va rog sa postati un link. Multumesc anticipat!
  O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele din educație reclamă probleme la aplicația de salarizare a profesorilor, EduSal: sistemul merge greu, datele nu se salvează mereu și apar discordanțe între vechimea în muncă și sporul aferent – adresă FSLI către Ministerul Educației

O serie de probleme legate de aplicația EduSal, în care școlile calculează și înregistrează date despre salariile profesorilor, sunt semnalate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ într-o adresă trimisă luni,…
Vezi articolul

Aproximativ 600 persoane din Harghita și Covasna, care au abandonat școala au revenit la cursuri printr-un proiect european / Merg la școală părinți și copii din aceeași familie sau părinți, bunici și nepoți

Un proiect al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Harghita finanțat din fonduri europene a readus la cursuri 602 persoane care abandonaseră școala sau nu terminaseră educația obligatorie, scrie Agerpres. Unii dintre…
Vezi articolul

Premierul Florin Cîțu, despre digitalizarea Educației: Pe termen scurt este această soluție cu tablete pe care le dăm copiilor, dar pe termen lung trebuie să găsim un sistem mult mai simplu și mai eficient. Eu nu sunt chiar așa de pesimist că va mai dura mult sistemul acesta online

“Pe termen scurt este această soluție cu tablete pe care le dăm copiilor, dar pe termen lung trebuie să găsim un sistem mult mai simplu și mai eficient”, a declarat…
Vezi articolul